Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Turismen växer fram kapitel 2

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Turismen växer fram kapitel 2"— Presentationens avskrift:

1 Turismen växer fram kapitel 2
Varför är det viktigt att studera turismens historia? Vilka typer av turism har utvecklats under olika tidsepoker? Vad är orsakerna till ökat resande och utveckling av turism från antiken till nutid? 4. Vilka är trenderna inom turismen idag och i framtid?

2 Kap 2: G Svara på kunskapsuppgifterna
VG: Ge ex på trender på resor MVG: Trender inom presentationsmateriel på olika resmål

3 Att studera turismens historia är viktigt för att då kan man lättare ana framtiden. T.ex. genom att känna till turismens utveckling samt de trender som fanns i historien.

4 Under Antiken som varade ca 1000 år f. Kr till 1000 e
Under Antiken som varade ca 1000 år f. Kr till 1000 e. Kr spelade ekonomiska motiv roll. Man gjorde inte bara vallfärder till heliga platser som Mecka utan handelsresor och krigshärjningar blev allt vanligare. Man kunde även locka människor till att åka resa för att se idrottstävlingar. Under samma tid arrangerades det stora religiösa fester som var populära, och än idag finns det spår av dessa fester på tempel och andra byggnader.

5 1000 år innan dvs år f. Kr ordnade ”de gamla grekerna” också religiösa fester samt besökta gudarnas boningar och de åkte båt i och med att det inte fanns några vägar. Utvecklingen är då att vi idag har vägar, bilar, tåg, flygplan m.m.

6 Orsaken till ökat turism från antiken till nutid är dels för att det nu finns mer flygplan, bilar, bussar och tåg. Och dels för att det finns mer restauranger.

7 Trenderna inom turismen idag och i framtiden är t. ex
Trenderna inom turismen idag och i framtiden är t.ex. teknisk utveckling som större flygplan som leder till fler passagerare och då lägre priser. Snabbare samt bekvämare tåg. Internet utvecklas också genom möjligheter till snabba bokningar a bl.a. transporter.

8 Berätta om hur turismen utvecklades under följande epoker:
Antiken, Medeltiden och nyare tid: talet,1900-talet. Vad tror du om trenderna? Vilka faktorer är det som påverkar trenderna? Diskutera punkterna på sid Vilka punkter tror du är viktigast?


Ladda ner ppt "Turismen växer fram kapitel 2"

Liknande presentationer


Google-annonser