Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Krister Henriksson är född 1946

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Krister Henriksson är född 1946"— Presentationens avskrift:

1 Krister Henriksson är född 1946
Clipart Krister Henriksson är född 1946 Han har varit skådespelare sen Han spelar rollen som Kurt Walander.

2 Kronhjort Bild: Creator:Adolf Mackeprang Kronhjort är det näst största hjort- djuret i Sverige och på sommaren har den en brun röd färg. Kronhjort är också Skånes landskapsdjur.

3 ABBA Foto: AVRO Popgruppen ABBA har fått sitt namn från första bokstaven i allas förnamn. De heter Agnetha Fältskog, Benny Andersson, Björn Ulvaeus, Anni-Frid Lyngstad. De har gjort alla låtar i filmen Mamma Mia.

4 PÅSK Påsk är en väldigt viktig högtid för de kristna. Här i Sverige brukar barnen klä ut sig till påskkäringar och knackar på dörrar för att få godis. Bilder från Clipart

5 IKEA är ett av världens största möbelhandelsföretag. Det bildades 1943 av Ingvar Kamprad. Det finns IKEA i 26 olika länder sammanlagt finns det ca 300 IKEA affärer. Där finns även en restaurang där och en korvkiosk.

6 ZLATAN Frankie Fouganthin Zlatan är en fotbollsspelare han är född År 2004 såldes han till Juventus FC för ca 175 miljoner kr. Han har vunnit italienskan ligan två gånger i rad. I juli 2009 gick han över till FC Barcelona. för en ny rekord summa 487 miljoner kr. Nu spelar han i Paris Saint-Germain i den franska ligan.

7 TRANA Tranan är en svensk flyttfågel.
Varje år kommer de till Hornborgarsjön. Det finns 15 arter av tranorna. Tranan är en väldigt stor fågel men den kan ändå flyga så långt. Efter att de har kommit till oss flyger de till Tyskland. Cali1008 TRANA Clipart

8 ASTRID LINDGREN Mysid Astrid Lindgren är född 1907 den 14 november. Hon växte upp på en gård i Vimmerby i Småland. Efter realexamen fick hon jobb på Vimmerbys tidning. Redan som 18 åring blev hon gravid och for själv till Stockholm. Där utbildade hon sig till kontorist. Hon berättade många sagor för sina barn som skrevs ner och sedan översattes de till jätte många andra språk. Hon är idag en världskänd författare.


Ladda ner ppt "Krister Henriksson är född 1946"

Liknande presentationer


Google-annonser