Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Åk till Sverige.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Åk till Sverige."— Presentationens avskrift:

1 Åk till Sverige

2 Lite om mig Sverige Jag är ett avlångt land med 25 landskap. Jag har 9,3 miljoner människor och 1,3 miljonerna bor min huvudstad Stockholm. Det högsta berget är Kebnekaise som är meter över havet. Min största sjön är Vänern och är km2 stor och den djupaste sjön heter Hornavan och är 221 meter djup. Kebnekaise Hornavan Vänern Stockholm

3 IKEA IKEA är ett Svenskt företag som står för Ingvar Kamprad Elmtaryd Agunnaryd. IKEA grundades och är ett av världens största möbelhandelsföret ag. IKEA är ett företag som säljer inredning till hemmet. IKEA ligger på många olika ställen i Sverige.

4 ÄLG Älgen är ett väldigt svenskt djur. Älgen lever i nästan hela Sverige. Hanen heter tjur och honan heter ko. Hanen kan bli över ca 2 meter hög och väga upp till 700 kg. Honan blir lite mindre än hanen.

5 Köttbullar Kött bullar är en svensk måltid som de flesta gillar. Kött bullar får man oftast serverat med potatis, sås och lingon. Nu förtiden så steker man köttbullarna. Men förr så kokte man de och då kallade man det frikadeller. På denna länken så kan du hitta ett köttbulle recept

6 ABBA ABBA bestod av Agnetha Fältskog, Benny Andersson, Björn Ulvaeus och Anni-Frid Lyngstad (ofta kallad Frida) som var en popgrupp, här i Sverige. ABBA bildades 1972 och separerade så vann ABBA Eurovision Song Contest men låten Waterloo.

7 Astrid Lindgren Astrid Lindgren är en Svensk författare som har gjort många bara böcker. Några av de böckerna är Pippi Långstrump, Emil i Lönneberga, Bröderna lejon hjärta och många, många fler.

8 Zlatan Ibrahimovic Zlatan Ibrahimovic är en känd fotbollsspelare. Han föddes 3 oktober Han har tagit emot guldollen 7 gånger. Guldbollen är det priset som Sveriges bästa fotbollsspelare tar emot.

9 Svenska högtider I Sverige har vi olika högtider. En av dem är Midsommar. Den firar vi i mitten av sommaren och det är därför som den heter Midsommar. På Midsommar så klär man en stång med blommor och annat fint. Man gör också kransar att ha på huvudet när man dansar. Bilderna är tagna från Clip Art

10 Tack för att ni tittade Alla bilder är tagna från ClipArt


Ladda ner ppt "Åk till Sverige."

Liknande presentationer


Google-annonser