Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Välkommen till Sverige

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Välkommen till Sverige"— Presentationens avskrift:

1 Välkommen till Sverige

2 Svenska djur Här i Sverige har vi massa olika djur, men jag tänkte berätta om ett och det är älg. Älgen lever i hela Sverige plus lite i Norge. Älgen äter örter, ris och blad från buskar och småträd. Älgen föredrar fuktiga marker med viden och asp. Älgen är mycket stor. Den kan bli upp mot 235 cm i mankhöjd. Så om du åker hit ska du INTE träffa på en älg.

3 Klassiska maträtter Här i Sverige äter vi väldigt mycket köttbullar med potatis och lingon. Det är en väldigt svensk och jätte god rätt . Vi har nypotatis som kommer på sommaren som är god och frisk. Sen har vi också Kalles kaviar som man brukar ha på ägg och mackor.

4 Svenska traditioner Vi har flera svenska traditioner, till exempel midsommar. På midsommar dansar man runt midsommarstången. Om ni vill fira midsommar så åk till Dalarna. En annan svensk tradition är kräftskiva. Då man äter massa kräftor. Också har vi påsk. På påsken kommer påsk- haren och lämnar en massa påskgodis.

5 Svenska företag I Sverige har vi många företag, till exempel Välacentrum som ligger i Helsingborg. Välacentrum har 160 butiker. Välacentrum har inte bara klädesbutiker, utan har också caféer, godisbutiker och ett helt restaurang- torg. Så om du gillar att shoppa så åk hit till Välacentrum och shoppa loss.

6 Turistmål Här i Sverige har vi massa olika familje- roligheter, till exempel i Göteborg har vi Universum med massa olika häftiga djur: Vi har även Liseberg som är ett jätte roligt familjenöjesfält:

7 Konstnär Carl Larsson är en väldigt känd över hela Sverige. Carl Larsson föddes år1853 och dog år Nästan alla svenskar har sett hans bilder av familjen och hemmet i Sundborg i Dalarna. Huset i Sundborg är nu mera ett museum som besöks av mängder av turister. Så om ni gillar att titta på konst så skulle jag rekommendera muséet i Sundborg i Dalarna.

8 Svenska skådespelare Cecilia Forss är en känd skådespelare och komiker i Sverige. Hon föddes den 12 juni 1985 i Falun. Cecilia är 27 år. Hon fick sitt genombrott i filmen ”I rymden finns inga känslor” och som Cindy i Icas reklamfilmer.

9 Svenska artister Loreen är en väldig känd artist i Sverige och över hela Europa. Hon är det för att hon vann både svenska melodifestivalen och hela Eurovision Song Contest med låten Euphoria . Loreen föddes den 19 oktober år1983 i Åkersberga. Loreen är 29 år.

10 Naturtyper Här i Sverige har vi flera olika naturtyper, men jag tänkte berätta om våra svenska fjäll. Våra fjäll är lite uppe i Dalarna och ganska mycket i Lappland. Vårt högsta berg är Kebnekaise som är 2 111m högt. Jag kan tyvärr inte berätta om alla berg, för vi har rätt många.

11 Allemansrätt Sverige har allemansrätt som vissa andra länder också har. I Sverige har vi allemansrätt som att man på vissa områden inte får gå och förstöra på, för att människor i framtiden ska få ta del av den fina mark som vi har idag, för vem vet vad som kommer hända då.

12 Svenska sjöar Sverige har massa sjöar. Sveriges största sjö heter Vänern och är 5650 kvadratkilometer i yta och 106 m i maxdjup. Sveriges näst största är Vättern som är 1893 kvadratkilometer till ytan och 120 m i max-djup. Vi har en ganska så speciell sjö som bildades av en meteorit. Siljan är 134 m djup och 290 kvadratkilometer i yta.

13 Sveriges huvudstad Stockholm är Sveriges huvudstad. Stockholm ligger i Svealand som ligger i mitten av Sverige. Stockholm grundades på 1250-talet. Stockholm har lite mer än 1,2 miljoner invånare. +

14 Välkommen till Sverige
Gjord av: Flora Johansson på Södra Utmarkens skola Bilder från: Clip Art. Tack för att ni ville ta del av min Sverigepresentation!


Ladda ner ppt "Välkommen till Sverige"

Liknande presentationer


Google-annonser