Ingrid Lindberg, Elin Carlson och Stefan Frisk Medicinkliniken Eksjö

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Året var 2004, I en liten stad vid namn Laholm
Advertisements

Året var 2004, i en liten stad som heter Laholm, blev en trygghet totalt omkullkastad. En liten brun nallebjörn blev helt utkastad i kylan! Och blev liggande.
Välkomna till Förskolan Lodet
Hur kan vi arbeta mot mobbning. eller Hur kan vi arbeta för vänskap
Det problemorienterade föräldrasamtalet Hur reagerar du själv när du ska få veta något jobbigt?  Ni kan till exempel föreställa.
Sagan om Piffy.
FTFs motionsskola.
Så här gör ni: - Sitt rak framför skärmen - Titta den med stadig blick - Tryck på knappen “Ta kortet”. - OBS. Det är viktigt att inte röra sig medan kortet.
Varför är det viktigt att mäta?
Vad säger lagen? – om projekt När barn är anhöriga
Barnanpassad utredning
Att leva med multipel skleros
Hej på er alla! ETT STORT TACK för den fina blomman med tillbehör. Jag ska njuta av den en vacker sommarkväll i min trädgård.
Råby-trivsel Råby-trivsel är ett kooperativ som arbetar i Råby Rönö, mitt i den sörmländska landsbygden. Råby-trivsel hjälper dig med catering vid fester,
78 respondenter. 2 [1] Hur har det varit hemma sedan du var här sist?
Solanderskolan presenterar
”Tidigare har läraren skrivit hur det har gått för mig i skolan som mamma och pappa fick läsa hemma. På utvecklingssamtalet har mest de vuxna pratat och.
Lönar det sig med utbildning?
Ledarutveckling över gränserna 2012/2013
Utgångspunkter/Genombrott
VÄRDEGRUNDSARBETE Åmålsgården, Åmåls Kommun
Två år sen jag gjorde ett bildspel. Förra julen var jag i en process, då jag fick besked att jag inte skulle få ta över vandrarhemmet, vilket gjorde att.
SSQ12-B Instruktioner Namn Datum Ålder
Vi vill sända denna lilla saga som en extra tanke till julen
Bidrar en integrerad vårdmodell till personcentrerad vård ? sjuksköterskors erfarenheter från en onkologisk klinik Anki Delin Eriksson.
Högtidstal Retorik.
PALLIATIV VÅRD HYLTE KOMMUN
Det är ett hus kom så åker vi närmare. Då ser vi en man då frågar vi om får kolla runt.
Nolans modell MÅL Vad är det vi vill uppnå?
Tryck på pil-tangenten höger så startar bildspelet automatiskt.
modell för bättre kommunikation mellan vårdpersonal
Webbkollen Hemma Berit Hassel Utvecklingsledare Region Värmland.
Patients' experience of important factors in the healthcare environment in oncology care. Browall M, Koinberg I, Falk H, Wijk H.
Webbkollen Hemma Fråga personen som är 65 år och äldre Syfte
Varje dag försvinner flera personer…
Kommun - Vara (1470), Kommun - Skara (1495), Kommun - Lidköping (1494), Kommun - Grästorp (1444), Kommun - Essunga (1445) 41 respondenter.
SOCIALA PROBLEM Tryck på pil-tangenten höger så startar bildspelet automatiskt.
Svenska palliativregistret Anita Ottosson.
Dom, de eller dem? Förklaring.
I taket lyser stjärnorna Johanna Thydell
Arbetslös.
Genombrottsmetoden.
Genombrottsmetoden.
Mäta för att leda Introduktion skapa förutsättningar att förstå sammanhang, identifiera förbättringsarbeten och följa dess effekter på resultat.
Elizabeth Odalen Bjord
Växjö 1 Gustav, Petra, Christer, Pernilla, Elisabeth
Eva de Fine Licht Konsultationsinternat Ulricehamn april
SBAR för strukturerad kommunikation
Men jag tror att jag sakta börjar se en kontur Några armar och ben
Klicka här för att ändra format Klicka här för att ändra format på bakgrundstexten – Nivå två Nivå tre – Nivå fyra » Nivå fem 1 Frågor för god vård i samband.
RIALTO Jenny Alvolin Barn- och ungdomsombud Broschyren: Kartläggning av barnets förmågor och behov. Underlätta för barnets vistelse i fsk/skola.
PGSA-hjulet.
The Bitter End av Högstorps skola 6ornas studieresa till England Lördagen den 27 augusti.
Att sälja Lions Quest-kurser till skolor /14.
Behovsanalys och brukardialog 2011
Webbkollen hemma Ålder 65+ Respondenter: 65.
Stöd till en evidensbaserad praktik för god kvalitet inom socialtjänsten – brukarmedverkan vid brukarundersökningar inom LSS • • SKAPAD.
Arbetsförmedlingens insatser för dem som deltagit i programmet arbetslivsintroduktion Siri Persson Avdelningen Rehabilitering till arbete, Strategienheten.
Undra när pappa kommer????. Jag blir så arg!!! För va då????? Äntligen kommer han!!!!
Enkäten Arbetsmiljöundersökning. Enkät - Massor med problem  Er ”klient” har massor med problem. Ta fram de tre viktigaste.
Titel: Agera 1. Bakgrund (varför pratar du om detta?)
Grattis faster! ...jag hörde att du fyller år idag. Det tänkte jag man kunde fira genom att bland annat visa lite hur jag har det  Pappa pratade om någon.
Undvik intervjumissarna
Svenska Palliativregistret
Det va en gång en katt och hund del 1
Att inte ha någon egen agenda – aktivt lyssnade
Caroline Hansson, Pilbäckskolan
Bekräfta användaren Andreas Cederbom
Pulpetenbladet Juni 2015 Uppfräschning av lokalen Tvärtom om vad vi skrev under aktuellt fliken i förra pulpetenbladet så kommer vi inte att ta in någon.
Kajsa och mormor i Danmark av Cajsa och Hannes. Det var en fin sommardag. Kajsa skulle gå ut och sälja kolor på torget.
Presentationens avskrift:

Ingrid Lindberg, Elin Carlson och Stefan Frisk Medicinkliniken Eksjö Efterlevandesamtal Ingrid Lindberg och Emma Kronström, Medicinkliniken Eksjö Efterlevandesamtal Ingrid Lindberg, Elin Carlson och Stefan Frisk Medicinkliniken Eksjö

Förbättringsmodell efter T Nolan, E Deming m fl Vad vill vi åstadkomma? Mål ! Hur vet vi att en förändring är en förbättring? Mått ! Vilka förändringar kan leda till en förbättring? Idéer ! Agera Planera PGSA-cirkeln Test ! Studera Gör

Kort till de anhöriga: Till de närmaste Vi tänker på Er och kommer att höra av oss till Er om 3-5 veckor. Är det något ni undrar över eller vill ha svar på innan dess är ni välkomna att ringa till oss. Med varmt deltagande från personalen på Medicin A Genom……., titel Telefon;0381-35755

Efterlevandesamtal Till stöd inför den uppföljande telefonkontakten efter ett dödsfall och som underlag för kvalitetsuppföljning Personnummer……………... Namn……………... Anhörigas namn: _______________ Telefon: ___________________ Omständigheter kring dödsfallet (som minnesstöd inför efterlevandesamtalet): Namn på närvarande vid dödsbädden: Anhöriga:______________________________________Personal:______________________________________________________________________________________________ Ansvarig för uppföljningssamtalet:__________________________________________________________ Uppföljningssamtal Planeras den:_________ Genomfört den:___________ kontakt avslutad den:______________ Ej fått kontakt trots två försök___ Kommentar från anhöriga, närstående;

Hur: Avsätt en liten tid ca Hur: Avsätt en liten tid ca. 10 minuter även om samtalet kan komma att ta kortare tid. Ha blanketten ”Efterlevandesamtal” som underlag. Inledning: Börja med att referera till kortet som den anhörige fick i sin hand innan hon/han lämnade avdelningen; ”Du fick ett kort ….Och nu ringer jag till dig som vi skrev på kortet, för att höra hur du har det”. Förslag på frågor att ställa: Situationen i dagsläget Hur har du det? Hur var begravningen? Hur upplevde du den? Frågor som återför samtalet till den efterlevande Men du själv då? Hur ser din vardag ut idag? Orkar du? Sover du? Äter du? Vad finns det för stöd kring den anhörige? Hur du det ut runt omkring dig? Vilket stöd har du? Familj? Vänner? Andra närstående? Sjukdoms- och vårdtiden samt dödsfallet Vad har du för tankar kring vårdtiden? Hur blev den anhöriges sista tid? Hur var den för dig och familjen? Finns obesvarade frågor? Tankar om livet framöver Hur går du vidare? Avslutning Erbjud den anhörige att höra av sig om ytterligare frågor dyker upp och avsluta samtalet. Observera att ovanstående frågor inte är statiska utan bara som ett stöd.

Kommentarer från anhöriga: ”Tacksam för den fina vården” ”Kände att vi gjorde allt för pappan, tacksam för bra läkare som är raka och inte linda in saker som inte är relevant för stunden” ”Hade väntat på att vi skulle ringa” ”Tackar för allt stöd dom fått från personalen” ”Fin begravning” ”Gått vidare men med stor saknad” ”Känner behov av stöd, har inte gått vidare”

Statistik Från Svenska palliativa registret 2013 första och andra kvartalet 100 % (14 patienter) Egenkontroll Från Januari – April 2013 Målet uppnått med 100 %