Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Solanderskolan presenterar

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Solanderskolan presenterar"— Presentationens avskrift:

1 Solanderskolan presenterar

2 Unga granskar 10/1 Vi har fått en förfrågan från kommunen om vi från Solanderskolans elevråd vill vara med i Unga granskar. Det innebär att vi ska granska kommunens metoder för att informera och kommunicera med unga. Vi tackade ja till att vara med.

3 Unga granskar 18/1 Vi i elevrådet kom med i Unga granskar.
Vi diskuterade hur vi skulle göra och kom fram till att vi på dagordningen vid varje elevrådsmöte har en stående punkt med ”Unga Granskar”.

4 Unga granskar 4/2 Nu har vi fått ett mail från ansvariga. Strömbackaskolan och Solanderskolan blev uttagna. De från kommunen ska komma på något av våra möten och informera.

5 Unga granskar 22/2 De var här från kommunen och berättade om vad ”Unga granskar” handlar om. På vilka sidor man kan hitta dem och på vilket sätt vi ska redovisa detta. Frågan vi ska jobba med är ’’Hur tycker ni att Piteå bäst kan informera och kommunicera med unga i Piteå? Vi kan välja att granska eller webbplatsen Det är endast Solanderskolans elevråd som deltar i år. Vi presenterar arbetet för kommunstyrelsen den 29 april.

6 Unga granskar 12/3 Vi satt 3 och 3 och tittade igenom det två hemsidorna. Vi tyckte att Facebook sidan var bra eftersom alla vet hur sidan fungerar och vet hur man ska klicka fram informationen. Därför valde vi att granska Facebook. Ungipitea.com är en ideell organisation och drivs av olika representanter från Piteå Kommun som arbetar med ungdomsfrågor. Det är bra att det dyker upp i sitt egna nyhetsflöde och att man inte själv behöver komma ihåg att gå in på deras hemsida. Förslag om att den skulle gå ut i ett . Förslag om en enkom app i telefonen för Ung i Piteå.

7 Unga granskar 18/3 Skicka ut fler aktiviteter till alla som gillar sidan. Bra med annonsen om lärlingsplatser.

8 Unga granskar 26/3 Det händer inte så mycket på Facebook sidan. Kanske sker det mer under sommarlovet? Bra att privatpersoner kan gå in på sidan och locka dit folk till sina t.ex. karateträningar Vi ska börja fundera på hur vi ska redovisa vårat granskande för kommunstyrelsen den 29/4, och hur många som ska åka dit.

9 Unga granskar 10/4 Det finns bra med information om vad som händer i Piteå just nu. Sista inlämnings dag till universitetet, föreläsningar, m.m. Mera flikar som utbildning och så vidare är ett av våra tips. Bra med ungdomskvällar. Ett exempel denna vecka är ”Bibblan by night”.

10 Unga granskar 29/4 Detta var allt från oss! Hoppas vi har gett Er några förslag till förbättringar. /Elevrådet Solanderskolan åk 7-9


Ladda ner ppt "Solanderskolan presenterar"

Liknande presentationer


Google-annonser