Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Krokodilens förskola Storyline vt-08

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Krokodilens förskola Storyline vt-08"— Presentationens avskrift:

1 Krokodilens förskola Storyline vt-08
Mål och syfte med storyline -sagotema: Stimulera barnens språkutveckling - individanpassat Stimulera barnens fantasi Ta tillvara barnens skapandeglädje Respekt för varandra – utvecklingsnivå och intressen Ursula, Maria och Lie

2 Storyline -Sagans värld varade mellan v14-22
Arbetet inleddes med att Sagofen kom på besök, med sig hade hon sin trollstav. Med trollstaven trollade sagofen oss med till sagans värld, där fick vi träffa Hans och Greta. Alla barn var med och gjorde ett kollage av sagan och några skrev sagans titel.

3 Sagofens andra besök Med hjälp av trollstaven trollade sagofen vid sitt andra besök oss med till ”Stadsmusikanterna i Bremen”. Efter besöket ritade barnen teckningar till sagan och de äldre barnen skrev om vad deras teckningar föreställde.

4 Sagofen fick många brev!

5 Sagofen berättar sagan om Snövit
Efter besöket gjorde de yngre barnen styvmorderns magiska spegel. De äldre barnen tillverkade sagans figurer i trolldeg, som vi brände och målade Sfs

6 Paket och brev från sagofen
Efter sagofens tredje besök tyckte vi att barnen var mogna att trolla med trollstaven och skapa en egen saga. Sagofen skickade sin trollstav och ett brev med instruktioner för användande av trollstaven.

7 Brevet från sagofen Hej alla barn på krokodilen!
Tack för de fina teckningarna jag fick. Som jag lovade skickar jag trollstaven och sagoboken till er. Var rädda om trollstaven och ta väl hand om den. Kom ihåg ni får bara låna trollstaven. Jag kommer förbi när ni minst anar och kontrollerar att ni tar väl vara på den. När ni använder trollstaven kom ihåg att det bara är ett barn i taget som kan trolla med den, annars kan den förlora kraften. Viktigt: Varje barn kan bara använda den en gång!!! Vi ses snart!

8 Den magiska världen Alla fick trolla med trollstaven.
Berättade själv vad sagan skulle handla om. Barnen ritade varsin teckning till varje kapitel. Byggde efterhand upp sagan i olika material som blev en sagovärld. Barnen kom med förslag på titel till sagan, titeln bestämdes genom omröstning. Slutprodukten blev en sagobok som lämnades till tryckning samt en ”sagovärld”.

9 Arbete i många olika material
Papier-maché Cerinitlera, trolldeg Klister och silkespapper Naturmaterial Färger med olika karaktär Tyger och garner Kartong, papper

10 Sagovärlden Trollade sig till ett stort torn Mackelds torn med galler.
Ön med vargar

11 Sagovärlden Tornet i vattnet Stranden med lejon och giraffer
Tulpanängen

12 Utvärdering Positivt Vilken fantastisk saga!
Alla var delaktiga och har bidragit till skapande av sagan efter egen förmåga. Arbetet har bidragit till språkträning, genom återberättande. Många barn har utvecklats då det gäller att stå i centrum och tala inför gruppen. Sagan har väckt intresse för skriftspråket hos de äldre barnen, vilket i sin tur har ”smittat” av sig på flera av de yngre barnen. ”Sagovärlden” är uppbyggd av många olika material, där alla har deltagit efter egen förmåga.

13 Utvärdering Negativt Kom igång sent pga. inskolningar och sjukdomar.
Inte hunnit med passande sidospår. Ingen sagopåse vilket var ett av målen, dels för sagans omfattning och pga. sagovärlden.

14 Utvärdering barnen Positivt
”Sagan blev rolig” ”Det var roligt att göra tornen” ”Det var kul att göra vargar och lejon av lera” ”Det var kul att göra träd” ”Alltig” ”Det var kul att rita tekningar efter sagan” ”Det var kul att skriva” ”Sagan blev BAUTA bra, men slutet blev bäst”

15 Utvärdering barnen Negativt
”Skriva var jobbigt ibland” ”Skriva var jobbigt, men roligt”

16 Vad har ni lärt er? Bli bättre på att skriva Rita Läsa
Fantasi – hitta på namnet på sagan Tålamod när vi gjorde ”lergubbar” i hård lera

17 Sagan har inbjudit till lek


Ladda ner ppt "Krokodilens förskola Storyline vt-08"

Liknande presentationer


Google-annonser