Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

När Ella fick plaströr i öronen

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "När Ella fick plaströr i öronen"— Presentationens avskrift:

1 När Ella fick plaströr i öronen
Ella kom tillsammans med sin pappa till öronmottagningen på morgonen utan att ha ätit eller druckit någonting den dagen. Hon fick träffa doktor Marek som skulle operera och han tittade Ella i öronen och kontrollerade så att hon mådde bra. Ella och pappa fick sitta i väntrummet en stund för att vänta på att det skulle bli deras tur att få ett eget rum att vara i. Under tiden kunde de läsa i en bok och bygga med klossar. Det fanns också en video att titta på. Lite egna leksaker hade Ella också med sig. Så här ser plaströret ut som Ella ska få i sitt öra.

2 Ella fick efter en stund ett eget rum där hon fick byta om till en annan skjorta som hon fick låna av sjukhuset. Den var mjuk och lång, nästan som ett nattlinne. Hon fick en egen säng som hon kunde vila i om hon blev trött. Den skulle hon också åka i till operationsavdelningen och vila i efter operationen.

3 Sedan kom Monika som är sjuksköterska och berättade vad som skulle hända under dagen. Ella fick väga sig och hon fick ett armband där det stod vad hon hette. Detta skulle hon ha på sig hela dagen. För att Ella skulle bli lite trött och lugn innan hon skulle opereras fick hon lite medicin i rumpan av Monika. De större barnen får dricka medicinen istället. När Ella hade blivit lite sömnig och fnissig kom Monika och sa att nu var det dags att åka till operation. Det var roligt att ligga i sängen och åka hiss.

4 Uppe på operation fick Ella en blå mössa
Uppe på operation fick Ella en blå mössa. Pappa fick också en mössa och en rock på sig. Om man har gosedjur med sig får man ha dem med sig tills man somnar. Personalen satte på klisterlappar på Ella och kopplade på sladdar på dem. Man kunde sedan se på en skärm hur hjärtat slog. En liten klämma med en röd lampa i sattes på fingret. Pappa fick vara med när Ella fick andas i en speciell mask med sovgas tills hon somnade.

5 När Ella vaknade satt pappa bredvid sängen på uppvakningsavdelningen.
Här fick Ella stanna tills hon var riktigt vaken. Hon kunde titta på video och hon fick diplom för att hon hade varit så duktig.

6 Nästa dag kunde Ella gå till dagis som vanligt.
Sedan fick Ella åka ner till öronmottagningen igen och klä på sig sina egna kläder. Hon fick träffa doktor Marek igen och säga hej då! Det var roligt att träffa mamma igen. Nästa dag kunde Ella gå till dagis som vanligt. April 2007


Ladda ner ppt "När Ella fick plaströr i öronen"

Liknande presentationer


Google-annonser