SAMHÄLLSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN Generella aktiviteter Aktiviteter som genomförts för att nå målet Organisationsöversyn har givit mer renodlade skolformsuppdrag.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Om det svenska utbildningssystemet och om Skolverket
Advertisements

Legitimationskrav Rekrytering
Dolda kunskaper avslutande möte
Den nya skollagen.
Förskolor och skolor i Nacka – i en klass för sig
Den nya skollagen Arbetet med den nya lagen har pågått sedan 1999
Alla förskolor stimulerar och utmanar barnens matematiska tänkande.
0-Vision Syfte: Samtliga elever, som är antagna på respektive program när antagningsprocessen avslutas varje läsår, ska fullfölja sin gymnasieutbildning.
Folkbildningspolitikers attityder till studieförbunden 2013
Studie- och yrkesvägledare Kristina Modén
Skoljuridik för lärare
Att söka till högskolan
Det kommunala uppföljnings- och informationsansvaret
1 Medarbetarenkät 2011 • 573 svar. 2 Kön 3 Jag är knuten till en klass, undervisningsgrupp eller barngrupp.
PROJEKT TRAPPSTEGET Bilaga 1 PROJEKT TRAPPSTEGET
Välkomna!.
Förskolor och skolor i Nacka – i en klass för sig Vuxenutbildning Kvalitetsredovisning för förskoleverksamhet och utbildning i Nacka kommun år 2008, antagen.
På gång 2010 ….
Eddie Arnold - Make The World Go Away Images colorées de par le monde Déroulement automatique ou manuel à votre choix 1 för dig.
Elkraft 7.5 hp distans: Kap. 3 Likströmsmotorn 3:1
Implementering av nya läroplaner
17 december Dolda kunskaper 17 december
Höstbetyg 2013 årkurs 9. Information Resultatet redovisas för de kommunala skolorna och de nyckeltal som redovisas: Genomsnittliga meritvärde Från och.
Karolinska Institutet, studentundersökning Studentundersökning på Karolinska Institutet HT 2013.
1 Medarbetarenkät svar. 2 Kön 3 Jag är knuten till en klass, undervisningsgrupp eller barngrupp.
Kommunpussel Din uppgift är att sortera de organisatoriska delar på nästa sida på ett sådant sätt att det överensstämmer med hur din kommun är organiserad.
SAMHÄLLSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN Uppföljning av styrtal och aktiviteter Socialnämnden.
Barn och Utbildning Föräldraenkät 2011 Totalt resultat förskola Svarsfrekvens hela enkäten (förskola och skola) 39 %
Bastugatan 2. Box S Stockholm. Blad 1 Läsarundersökning Maskinentreprenören 2007.
Lärarlyftet II Haparanda Lärarlyftet Lärarlyftet LärarfortbildningenVALForskarskolor.
Droger och spel 2006Gymn åk2 1 Elever som röker (dagligen eller ibland)
Droger och spel Elever som röker (dagligen eller ibland)
Fortsatt goda resultat sammantaget Matematik – en utmaning –Försämring jmf m föreg över tid i prov år nio och gymnasiet –Färre når kravnivå/mål än i svenska.
Förskolor och skolor i Nacka – i en klass för sig Gymnasieutbildning Kvalitetsredovisning för förskoleverksamhet och utbildning i Nacka kommun år 2008,
Enkätresultat för Fritidshem Föräldrar 2014 Skola - Hällby skola.
Fakta om undersökningen
Enkätresultat för Grundskolan Elever 2014 Skola:Hällby skola.
(2) Avvikelse från std. kostnad (5) Andel inv 65+ med insats (4) Andel 80+ i befolkningen (1) Kronor/ invånare (65+) (3) Kronor/ brukare (6) Ytterfall.
Fakta om undersökningen
Hittarps IK Kartläggningspresentation år 3.
Från Gotland på kvällen (tågtider enligt 2007) 18:28 19:03 19:41 19:32 20:32 20:53 21:19 18:30 20:32 19:06 19:54 19:58 20:22 19:01 21:40 20:44 23:37 20:11.
TILLVÄXTFAKTA 2014 ULRICEHAMN. Beskrivning Tillväxtfakta ger en översiktlig deskriptiv kommunbeskrivning i ett tillväxtperspektiv. Tillväxtfakta belyser.
TÄNK PÅ ETT HELTAL MELLAN 1-50
Grundskola Elever 2013 Grundskoleenkät - Elever ( per klass)
Ann-Britt Åsebol Riksdagsledamot sedan 2010 Bakgrund som lärare, skolledare, lärarutbildare Startat frigymnasium Arbetar i socialförsäkringsutskottet.
Grundskolan år 9 Droger och spel 2008 BILD 1 Elever som röker (dagligen eller ibland)
/hp Beräkning av kommunernas och samkommunernas utgifter år 2013 Övriga utgifter 0,81 md € Investeringar 4,70 md € Övr. verksamhetskostn. 0,79.
1 Elevenkäten Elevenkäten Föräldraträff 2010 Järna 30/
Kouzlo starých časů… Letadla Pár foteček pro vzpomínku na dávné doby, tak hezké snění… M.K. 1 I Norrköping får man inte.
Best pictures on the internet 2007 Awards 1http:// Är vänsteralliansen trovärdig i Norrköping.
Enkätresultat för Fritidshem Elever 2014 Skola:Fritidselever, Gillberga skola.
Grundskola Föräldrar 2013 Grundskoleenkät - Föräldrar Enhet:Gillberga skola.
Stockholmsenkäten, 2014 Ekerö kommun Åk 9 Åk 2 (gymnasiet)
Best pictures on the internet 2007 Awards 1http:// (s), (v), och (mp) i Norrköping, gillar inte att vi använder grundlagarna.
1 Svenska Kommunförbundet och Landstingsförbundet i samverkan Öppna jämförelser Grundskola – Håkan Sörman VD Sveriges Kommuner och Landsting.
Kvalitetsredovisning Resultat för grundskola 1 Kvalitetsredovisning för förskoleverksamhet och utbildning i Nacka kommun år 2007 Antagen av Utbildningsnämnden.
Täckningsgrad Dec 2014 – feb 2015 Täckningsgrad Dec 2014 – feb 2015.
Arbetspensionssystemet i bilder Bildserie med centrala uppgifter om arbetspensionssystemet och dess funktion
Gymnasieskolan 2011.
Kvalitetsredovisning Resultat för gymnasieskola 1 Kvalitetsredovisning för förskoleverksamhet och utbildning i Nacka kommun år 2007 Antagen av Utbildningsnämnden.
Enkätresultat för Grundskolan Föräldrar 2014 Skola - Gillberga skola.
Gymnasieskolan år 2 Droger och spel 2008 BILD 1 Elever som röker (dagligen eller ibland)
Måluppfyllelse Åtgärder Lärande i förskola och förskoleklass
Räkna till en miljard 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13,14,15,16,17,18,19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, En miljard är ett.
Förskoleenkät Föräldrar 2012 Förskoleenkät – Föräldrar Enhet:Hattmakarns förskola.
Bild 1 Prognos för länets arbetsmarknad Stefan Tjb.
Grundskola Elever 2013 Grundskoleenkät - Elever Enhet: Gillberga skola.
Resultat av KKiK Kommunens Kvalitet i Korthet deltog 41 kommuner 2015 deltog ca 240 kommuner.
Lite statistik och några förslag
Kvalitetsanalys – förskola och skola i Nacka år 2017
Presentationens avskrift:

SAMHÄLLSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN Generella aktiviteter Aktiviteter som genomförts för att nå målet Organisationsöversyn har givit mer renodlade skolformsuppdrag Verksamhetens systematiska kvalitetsarbete är i fokus Plan för studie- och yrkesvägledning i Tranås kommun Aktiviteter som pågår för att nå målet IT-satsning i syfte att höja kompetensen hos pedagogisk personal i alla skolformer Deltar i bl.a. rektorsutbildning och ledarekryteringsprogram Deltar i nationella kompetenshöjande satsningar på pedagogisk personal, t ex Matematiklyftet, Lärarlyftet; NT-utveckling Lokalöversyn utifrån förväntade elevökningar och ökning av barn i förskola Deltar i SKL:s matematiksatsning med fokus på ledningsstrukturers vikt för resultat

SAMHÄLLSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN 1. Antal erbjudna plats i förskolan på önskat placeringsdatum Aktiviteter som genomförts för att nå målet Garantiavdelning har inrättats Tallbackens förskola har invigts med en ytterligare avdelning Aktiviteter som pågår för att nå målet Kontinuerlig bevakning av köläge i BU-nämnden Gemensam placering av barn kommunala-fristående förskolor i kommunen

SAMHÄLLSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN 2. Genomsnittlig väntetid för dem som inte får plats i förskolan på önskat placeringsdatum Aktiviteter som genomförts för att nå målet Garantiavdelning har inrättats Tallbackens förskola har invigts med en ytterligare avdelning Aktiviteter som pågår för att nå målet Kontinuerlig bevakning av köläge i BU-nämnden Gemensam placering av barn kommunala-fristående förskolor i kommunen

SAMHÄLLSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN 3. Andel behöriga lärare i grundskolan Aktiviteter som genomförts för att nå målet Nyttjande av förskole- och lärarlyftet för att höja kompetensnivån Lärarlegitimation Utbildning av speciallärare inom matematik, språk, utvecklingsstörning Aktiviteter som pågår för att nå målet Organisationsöversyn, undervisning utifrån varje lärares behörighet Fortsatt nyttjande av förskole- och lärarlyftet för att höja kompetensnivån Utveckling av kontakter med lärarutbildningar Aktivt deltagande i lärarutbildningars arbetsmarknadsdagar

SAMHÄLLSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN 4. Andel behöriga elever till ngt av gymnasieskolans nationella program Aktiviteter som genomförts för att nå målet Terminsvis insamling och analys av resultat och omdömen från samtliga enheter Genomgång av IT-system som stöd för lärarnas administrativa arbete Aktiviteter som pågår för att nå målet Utvecklingsarbeten i karriärtjänster (förstelärare) Matematiksatsning PISA 2015 (SKL) med fokus på att höja elevernas meritvärden i årskurs 9 Statens matematiksatsning, handledare och fortbildning för pedagoger Deltagande Skolverkets NT-satsning Uppmärksammande av lärares kollegiala lärande

SAMHÄLLSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN 5. Andelen elever med fullföljd gymnasieexamen inom 3 år Aktiviteter som genomförts för att nå målet Fokus på resultat och måluppfyllelse i systematiskt kvalitetsarbete Nyttjande av lärarlyftet för att höja kompetensnivån Bibehållen lärartäthet Utveckling av undervisning genom karriärtjänster Aktiviteter som pågår för att nå målet Utbildning av speciallärare inom matematik och språk Plugin projekt, ungdomscoach Samlokalisering av gymnasieskola och vuxenutbildning i syfte att fler utbildningsmöjligheter kan erbjudas eller behållas

SAMHÄLLSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN 6. Andelen elever med grundläggande högskolebehörighet Aktiviteter som genomförts för att nå målet Bibehållen lärartäthet Alla elever erbjuds kurser för grundläggande högskolebehörighet oavsett program Aktiviteter som pågår för att nå målet Alla elever erbjuds kurser för grundläggande högskolebehörighet oavsett program Studie- och yrkesvägledning i syfte att stimulera till att eleverna väljer detta

SAMHÄLLSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN Sammanställning BU-nämndens prognos måluppfyllelse 2013/2014 Styrtal UTFALL 1Andel erbjudna plats i förskolan på önskat placeringsdatum61%ej publ (90%) 2Genomsnittlig väntetid för dem som inte får plats i förskolan på 15 dgr ej publ (10 dgr) önskat placeringsdatum. 3Andel behöriga lärare i grundskolan92%ej publ (95%) 4Andel behöriga elever till ngt av gymnasieskolans nationella program88,4%ej publ (88%) 5Andelen elever med fullföljt gymnasieprogram inom 3 år 78,3%ej publ (90%) 6Andel elever med grundläggande högskolebehörighet92,3 %ej publ (95%) Klarar inte måletPå väg mot måletKlarar målet

SAMHÄLLSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN Barn- och utbildningsnämndens samtliga styrtal måluppfyllelse/prognos Styrtal prognos FörskolaUTFALL 1. Föräldrarnas nöjdhet med förskolan95%ej mätning Andel erbjudna plats i förskolan på önskat placeringsdatum61%(90%) 3. Genomsnittlig väntetid för dem som inte får plats i förskolan på önskat placeringsdatum.15 dagar(10 dagar) 4. Andel pedagogisk utbildad personal i förskolan77%(80%) Grundskola 5. Elevers nöjdhet i åk 589%83 %. 6. Elevers nöjdhet i åk 876%82% 7. Föräldrars nöjdhet med fritidshemmet åk188%ej publ. 8. Andel behöriga lärare i grundskolan92%ej publ. (95%) 9a. Andel som uppnått kravnivå för nationella prov i åk 3 i Matematik72%ej publ. 9b. Andel som uppnått kravnivå för nationella prov i åk 3 i Svenska/SVA68%ej publl.

SAMHÄLLSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN Barn- och utbildningsnämndens måluppfyllelse/prognos Styrtal prognos GrundskolaUTFALL 10a. Andel som uppnått kravnivå för nationella prov i åk 6 i Matematik 92 %ej publ 10b. Andel som uppnått kravnivå för nationella prov i åk 6 i Engelska92 % ej publ 10c. Andel som uppnått kravnivå för nationella prov i åk 6 i Svenska/SVA 94,%ej publ 11a. Andel som uppnått minst betyg E i nationella prov åk 9 i Matematik89%ej publ 11b. Andel som uppnått minst betyg E i nationella prov åk 9 i Engelska94%ej publ 11c. Andel som uppnått minst betyg E i nationella prov åk 9 i Svenska93 %ej publ 11d. Andel som uppnått minst betyg E i nationella prov åk 9 i Svenska som andraspråksaknas 12. Andelen elever som uppnått kunskapskraven i samtliga ämnen i åk 9.79,9%ej publ 13. Genomsnittligt meritvärde grundskola åk 9204,9ej publ (207) 14a. Andel behöriga till gymnasieskolans naturvetar- och teknikprogram84,9 %ej publ 14b. Andel behöriga till gymnasieskolans ekonomi-, humanistiska och samhällsvetarprogram85,9 %ej publ 14c. Andel behöriga till gymnasieskolans estetiska program86,4%ej publ 14d. Andel behöriga till gymnasieskolans yrkesprogram88,4 %ej publ (88%) 15. Andelen elever med stor frånvaro, mer än 20%2,3%ej rpt

SAMHÄLLSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN Barn- och utbildningsnämndens måluppfyllelse/prognos Styrtal prognos Gymnasieskola UTFALL 16. Elevers nöjdhet med gymnasieskolan i åk 284%80,4 17. Medborgarnas nöjdhet med gymnasieskolanej genomfördej genomförd 18. Andel lärare i gymnasieskolan med pedagogisk examen 67,6 ej publ (80%) 19. Andelen elever med fullföljd gymnasieexamen inom 3 år (nat. prog.)78,3%ej publ (90%) 20. Andelen elever med fullföljd gymnasieexamen inom 4 år (alla program)82,7%ej publ (90%) 21. Andelen elever med grundläggande högskolebehörighet92,3 %ej publ (95%) 22. Andelen elever i arbete inom 2 år efter avslutad gymnasieutbildning32,7 %ej publ (35%) 23. Andel elever högskolestudier inom tre år (endast högskoleförberedande program)43,3%ej publ (45%) 24. Genomsnittlig betygspoäng gymnasieskolan 14,1ej publ (15,0) 25. Andelen elever med stor frånvaro, mer än 20%11,5%ej rpt (9%)

SAMHÄLLSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN Barn- och utbildningsnämndens måluppfyllelse/prognos Styrtal prognos Vuxenutbildning 26. Andel lärare med pedagogisk examen inom vuxenutbildningen92%ej publ (96%) 27. Andel kursdeltagare på gymnasievuxutbildning som slutfört kurs74%ej publ (80%) 28. Andel kursdeltagare på SFI-utbildning som slutfört kurs34%ej publ Kulturskola 29. Elevers nöjdhet med kulturskolan åk 591 %*på 30. Elevers nöjdhet med kulturskolan åk 891 %*pågår 31. Elevers nöjdhet med kulturskolan åk 2 gymnasiet91 %*pågår 32. Andel som erbjuds plats på sitt 1:a handsval vid kursstartingen mätning *sammantaget värde styrtal 29, 30, 31