Hur blir Skuruparken snabbast och till lägst kostnad för skattebetalarna ett naturreservat? When you print the presentation do not forget to tick “Scale.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Prövning av vindkraft och kommande regelförändringar
Advertisements

En tydligare lag om kommunernas bostadsförsörjningsansvar
Stadsingenjörsdagarna i Göteborg 2007
Informationsmöte om detaljplanering av Raksta, etapp 8
Välkommen! Stormöte 28 april 2013 Ortsutveckling FLENS STAD.
Nya miljöprövningsdelegationer
Undersökningstillstånd (Minerallagen) •innebär ensamrätt på mineraltillgången •gäller 3 år •kan förlängas år.
i samarbete med Folksam
VA*-utbyggnad – Skättilljunga
Hur kan tillståndsprocesserna optimeras. Åsa Persson, Bergsstaten
Det svenska perspektivet i kölvattnet av SKF-målet Konferens i Nynäshamn 30 mars – 1 april 2011 Jesper Öberg.
Ändamålsenliga planbestämmelser
Hur bör samhället organiseras
Råmarkvärdering.
Kulturmiljöfrågor i PBL
Kurslitteraturen består av 11 kapitel som var och en belyser olika delar av automatiseringstekniken. De utgör fristående delar men har en gemensam röd.
Granskning av handikappanpassning Sunne kommun juli 2012.
Inteckningsfri avstyckning - en välkommen nyhet
Läroplansträff Välkomna.
Strandskydd och miljöpolitik
Strandskydd Seminarium Miljöjurist Dr. Margaretha Svenning.
Detaljplan och gatukostnadsutredning för Ådö skog, Stora Lugnet och Ekbacken Samrådsmöte 23 november 2014.
Kulturvärden i plan- och bygglovsprocessen
VÄLKOMNA!.
JaktVakt.
2014 Karl Rüter Tekniska förvaltningen Lunds kommun
Ny strandskyddslagstiftning
Sveriges Kommun Det här är vår presentation om Sveriges kommun.
Skadeersättningsfallen
Önskemål om omplacering Ärendet föredras för Au/Au:s delegater Ärendet bereds inom förvaltningen Ärendet återförs till Au/ Au:s delegater Beslut Omplaceringsprocess.
Samordnad individuell plan (SIP)
Kap.13 Vad är en fastighet Jordabalken
Delfinansiering vid begränsat ansvar Staten kan gå in med finansiering när: Verksamhetsutövaren eller fastighetsägaren enligt skälighetsbedömning (10 kap)
Bo Helin Stockholm Beredningsjurist
Spångas EHT-plan en elevhälsoplan efter de nya Allmänna råd för arbete med extra anpassningar, särskilt stöd och åtgärdsprogram.
Advokat Anders Linnerborg
Några reflektioner kring LSS/LASS-verksamheten
Härlanda Park En plats med fotbollen i centrum HÄRLANDA PARK.
Kompensationsåtgärder för natur och rekreation
Strandskydd PROP. 2008/09: 119.
Välkomna ! Välkomna ! till Informationsmöte om detaljplanering av Nyfors.
Fastighetsvärdering.
Ledningar i kommunägd mark
Plan-, bygg- och bostadsdagarna Planbesked Meningen med planbeskedet är att alla som har för avsikt att genomföra en åtgärd ska kunna få ett.
RÅMARK - EXPROPRIATION
Markägare inom Östra Sventorp
Tidsbegränsat bygglov Samlad bebyggelse Vindsinredning
Joakim Lundbäck Revidering riksintresse vindbruk Energimyndigheten reviderar riksintresse vindbruk under Remiss för kommande anspråk,
1 Vindkraft och PBL Svårigheterna i de nya reglerna avseende detaljplan och bygglov.
FV delvis också repetition
Om Sveriges Domstolar Introbild - välkommen.
Tillsynens juridik och dilemman Miljöjurist, Dr Margaretha Svenning.
När får man bygga? FAQ OM BYGGLOV OCH SÅNT. Innehåll Klicka på en länk för att komma till svaret.  Vad gäller om man vill bygga en Friggebod? Vad gäller.
ERSÄTTNING FÖR MARKINTRÅNG I SKOGEN. Ekonomi & Skatt Juridik Affärsrådgivning Fastighetsförmedling lrfkonsult.se KONSTITUTIONELLA FÖRUTSÄTTINGAR ₋ Regeringsformen.
Storstugan 2.0 Informationsmöte
Bidrag för sanering av förorenade områden för att bygga bostäder
Skydd av dricksvattentäkter i Stockholms län
Geokalkyl för planering av bebyggelse
Förtätning Furuvägen.
VA-utbyggnad i Horna.
Tunnelbana till bostäder eller oljehamn - går tomträttsavtal att säga upp? MEX-dagarna 2017.
Fastigher som får lösa separat intrångsersättning till markägare (alt Fastigher som får lösa separat intrångsersättning till markägare (alt. strykas)
Anläggningsarrenden
Nyttjanderätter Introduktion
Arrenden
VA-utbyggnad i Yngsjöstrand
Ekologisk odling - arrendefrågor
Överklagningar av tvärvillkorsbeslut
Råmarksvärdering.
Undersökningstillstånd (Minerallagen)
Presentationens avskrift:

Hur blir Skuruparken snabbast och till lägst kostnad för skattebetalarna ett naturreservat? When you print the presentation do not forget to tick “Scale to fit paper/Passa in på papper” in the Print/Skriv ut dialogue box! 2010-12-08 Legal#Presentation2

Utgångspunkter Hela Skuruparken ska bli ett naturreservat i form av en landskapspark. Åstadkom en förhandlingsuppgörelse med JM i syfte att förvärva hela området som i samrådsförslaget 1 juni 2007 utgör naturreservat för Skuruparken. Förhandlingarna med JM har avbrutits. Kommunen måste äga marken för att kunna säga upp bostadsarrendatorerna för avflyttning alternativt begära expropriation. Legal#Presentation2

Föreslagen handlingsplan Se till att marken detaljplaneläggs som park och blir allmän platsmark där bostadsbebyggelse inte är tillåten. Förväntningsvärdena utsläcks. - Det blir inga byggrätter i Skuruparken. - Allmän platsmark är typiskt sett värdelös i ekonomiskt hänseende. JM kommer till förhandlingsbordet. Kommunen kan som markägare säga upp bostadsarrendatorerna till avflyttning. - Kommunen har i detaljplanen gjort en intresseavvägning till förmån för allmänintresset. Detta är en besittningsbrytande grund. - Arrendatorerna kommer att överklaga arrendenämndens beslut om avflyttning. De sitter kvar under prövningstiden. De kommer att beviljas uppskov med avflyttningen. De ska själva ta bort byggnaderna om de tvingas avflytta. Byggnaderna tillfaller i sista hand kommunen. 5. KF beslutar om naturreservat när det står klart att arrendatorerna ska avflytta. Legal#Presentation2

Bortvalt alternativ Kommunen bereder JM och arrendatorerna möjlighet att inkomma med anspråk på ersättning i anledning av att naturreserverat ska bildas. Kommunfullmäktige fattar beslut om naturreservat. Sakägarna kommer att överklaga beslutet så långt det går under åberopande av att det allmänna intresset av naturreservat inte äventyras av befintlig bebyggelse. MMD och MMÖD gör intresseavvägning enligt 7 kap. 25§MB. JM har ett år på sig att begära inlösen av marken. JM kommer att på goda grunder göra gällande förväntningsvärden. Eventuell process i MMD på kommunens bekostnad om ersättningens storlek. Processen vilandeförklaras i avvaktan på att frågan om naturreservatsbildningen slutligen avgörs. När kommunen inlöst fastigheten a) säger kommunen upp arrendeavtalen med hänvisning till ”slaskpunkten” (i annat fall har befogad anledning att upplösa arrendeförhållandet) b) begär kommunen expropriation. Ett mål för varje arrende. Varje arrendator kommer i första hand att bestrida att just deras byggnad tas bort och i andra hand att kommunen får ersätta dem varje arrendes marknadsvärde. Processen sker i MMD på kommunens bekostnad. Legal#Presentation2