Carolinaprojektet - ett utvecklingsprojekt inom Allmänpsykiatrin i Uppsala.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Brukarfokus i biståndshandläggning
Advertisements

Samordnad vårdplanering och informationsöverföring Sörmland
Ledningssystem SOSFS 2011:9.
VÄSTBAS TIDIGT – TILLSAMMANS Ett sätt att samverka kring barn och unga
Visionen för Regionalt cancercentrum väst:
PRIO dialogmöte 15 mars 2013.
Qulturum Bergeling 2014 Frågor att besvara i varje steg av processen Vilken information behöver vi ha för att ta beslut om åtgärd i detta steg av processen?
Information om rehabiliteringsgarantin (till vänster i menyn rehabiliteringsgarantin) -Överenskommelsen -Frågor och svar om.
U t v e c k l i n g s c e n t r u m Chefsdagen 5/
Uppsala Kompetensutvecklingsdagar MAS
ÖREBRO LÄNS LANDSTING Samverkan i partnerskap vid psykisk ohälsa !? 27 januari 2012 Birgitta Johansson Huuva Psykiatridirektör.
LEDNINGSFUNKTIONER I PRAKTIKEN
Nationellt ramverk för patientsäkerhetsarbete
Bättre psykiatrisk vård med kvalitetsregister Qulturum Arbetsuppgift LS1 – LS2 Förbättringsteam Bättre psykiatrisk vård med kvalitetsregister 2013.
Två stora regeringsuppdrag till Socialstyrelsen:
SIKTA Skånes implementering av Socialstyrelsens nationella riktlinjer för missbruks- och beroendevård- ett samverkansprojekt mellan Region Skåne och Kommunförbundet.
Detta är God Vård.
Kartläggning av kundprocesser inom kommun och landsting
Missbruksuppdraget.
Värderingar En värdering är egentligen ingenting annat än en personlig uppfattning om hur bra eller dåligt någonting är eller om vad som är rätt eller.
Samordnad individuell plan (SIP)
Omkring personer i Sverige kommer få cancer i år. Runt sig har de många nära som också blir berörda. Varje dag med misstanke eller insikt om att.
SIKTA- Skånes implementering av Socialstyrelsens nationella riktlinjer för missbruks- och beroendevård- ett samverkansprojekt mellan Region Skåne och Kommunförbundet.
Samordnad Individuell Plan
NU-sjukvården. Tiderna förändras Krav och förväntningar ändras samtidigt som sjukvården utvecklas och förändras. Det är dags att tänka nytt.
Övergång skola - och sen?. Ny nordisk definition dövblindhet Dövblindhet är ett särskilt funktionshinder. Dövblindhet är en kombination av funktionsnedsättningarna.
Herman & Brita Utskrivningsprocessen Gislaved.
Helen Ekelöf Kartan visar vägen till arkivets skattgömma.
Karlstad Kurprojektet – En möjlighet till samverkan! Ett led i regeringens psykiatrisatsning.
Regeringsuppdraget Länsstyrelsernas tillsyn: Granskning av handläggning och dokumentation Granskning av anmälningar Särskild tillsyn av alla HVB Tillsyn.
Vårdval Kronoberg /1 Vårdval Kronoberg - fakta om modellen.
ÖREBRO LÄNS LANDSTING Samverkan i partnerskap vid psykisk störning 30 januari 2009 Hur kan vi tillsammans bli bättre? Inspirationsdag för ledare, om samarbete.
Standardiserade vårdförlopp
Quality 2011 Nationella riktlinjer för vuxentandvård 15 september 2011
Detta är God Vård
Lunds universitet / Samordnat IT-stöd vid LU / Mars 2010 NETinfo-möte Samordnat IT-stöd Lunds universitet Johnny Nilsson, PL Birgitta Lastow,
Herman & Brita Uppföljningsmöte Utskrivningsprocessen
Kartläggning av kundprocesser inom kommun och landsting
Treserva Användarföreningen
Skillnader i medianväntetid Regeringen satsar 500 miljoner kr per år under perioden 2015 – 2018 för att Förkorta väntetiderna Minska de regionala skillnaderna.
Dålig kvalitet - isberget
Palliativ vård och samordning
Om oss: Vi är en intresseorganisation för personer med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar (NPF) Vi företräder våra medlemmar Vi driver på utvecklingen.
Tillsynens syfte Tillsynen ska bidra till en säker vård och omsorg av god kvalitet och arbeta på ett sådant sätt som bäst gagnar vård- och omsorgstagarna.
Nationell satsning för kortare väntetider i cancervården
Bakgrund ”En nationell cancerstrategi för framtiden” SOU 2009:11 Viktiga förbättringsområden- psykosocialt stöd och rehabilitering Sex regionala cancercentrum,
TILLSAMMANS GÖR VI SKILLNAD. Bakgrund till Mottagningsteamet - Behov av insats, där parterna samverkar i gemensam lokal. - Individen ska inte behöva besöka.
Utredningen om tvångsvård för barn och unga Utredningen om tvångsvård för barn och unga (2013 – 2015) Håkan Ceder, särskild utredare Sekretariat: Pär Alexandersson.
2016 ASTA dagarna 2016 Harmonisering med riktlinjerna! Kerstin Fjällman Schärberg Rikskoordinator Bitr. Registerhållare
Samordnad utveckling för god och nära vård
Nyhetsbrev 1, januari 2017 Trygg och effektiv vård
Kliniska Riktlinjer för Ångestsyndrom och Tvångssyndrom
Operativ personal från:
Bakgrund Nationella rapporter visar att personer med funktionsnedsättning inte har tillgång till en tillgänglig primärvård anpassad utifrån sina behov.
Samordnad utveckling för god och nära vård S2017:01
Lag samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård (2017:612) Träder i kraft 1 januari 2018 enligt beslut 15 juni 2017 och har bestämmelser.
Vår framgång räknas i liv och jämlik hälsa
Vuxenpsykiatriska mottagningen 1 & 2 Köping
Arbetsgrupper och VIP Februari 2018.
Socialnämnden ska erbjuda stöd för att underlätta för de personer som vårdar en närstående som är långvarigt sjuk eller äldre eller som stödjer en.
Samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård
Omställningen av hälso- och sjukvården
Samordnad utveckling för god och nära vård S2017:01
Vägledningsdokument för Vuxna Psykiatri Missbruk
Jämlik psykiatrisk vård
Kvalitetsberättelse 2017.
Effektiv, trygg och säker utskrivning
Samordnad utveckling för god och nära vård S2017:01
Barn och ungdomspsykiatriska kliniken
Samordnad utveckling för god och nära vård
Presentationens avskrift:

Carolinaprojektet - ett utvecklingsprojekt inom Allmänpsykiatrin i Uppsala

Carolinaprojektet är… …en standardiserad, överblickbar och tydlig väg för patienter inom Allmänpsykiatrin i Uppsala Vägen in Bedömningsprocessen Vägen framåt Stegvis vård Vägen vidare Avslut och samverkan

Carolinaprojektet är… Vägen in Bedömningsprocessen Vägen framåt Stegvis vård Vägen vidare Avslut och samverkan … en förändring av vår verksamhet så att vi följer Socialstyrelsens Nationella riktlinjer för vård vid depression och ångestsyndrom

Carolinaprojektet består av tre delar… ”Vägen in” är ett sätt att strukturera vårt sätt att bedöma, utreda och planera vården för patienter som behöver specialistpsykiatrisk vård - i enlighet med Socialstyrelsens riktlinjer. Syftet med detta är att förtydliga vårt arbetssätt för såväl patienter och närstående, som vårdgrannar och oss själva. Syftet är också att minska personbundenheten och att erbjuda bättre planerad och jämlik vård. Vägen in Bedömningsprocessen

Carolinaprojektet består av tre delar… ”Vägen framåt” syftar till att höja kvaliteten och organisera vården så att fler patienter får ta del av våra begränsade behandlingsresurser - genom att anpassa intensiteten i insatsen till patientens problematik. Stegvis vård är inte en trappa – utan innebär att patienter med stora behov ska få tillgång till mer intensiva insatser och patienter med något mindre behov får mindre intensiva insatser. Förstärkt öppenvård ”Stegvis vård” Vägen framåt Stegvis vård

Carolinaprojektet består av tre delar… ”Vägen vidare” är vägen från specialistpsykiatrin – antingen för att patienten inte längre behöver hjälp eller för att den hjälp patienten behöver bäst ges av andra aktörer i samhället – t ex kommunen, primärvården, Arbetsförmedlingen, brukarföreningar. Syftet är att avsluta patienter som inte längre behöver specialistpsykiatrisk behandling i rätt tid och att hjälpa patienter att snabbare bli delaktiga i ett ”frisk-sammanhang”. Vägen vidare Avslut och samverkan

Carolinaprojektet är ett pågående projekt som inte alls är klart. Vi arbetar hela tiden med att förbättra vården. Vår strävan är att erbjuda god vård för alla patienter vi träffar – dvs kunskapsbaserad, patientfokuserad, säker, effektiv och jämlik vård i rätt tid.