Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Vuxenpsykiatriska mottagningen 1 & 2 Köping

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Vuxenpsykiatriska mottagningen 1 & 2 Köping"— Presentationens avskrift:

1 Vuxenpsykiatriska mottagningen 1 & 2 Köping

2 Den 1 januari 2017 tog landstinget över det regionala utvecklingsansvaret och bytte namn till Region Västmanland

3 Sektion Länsgemensamma Resurser
VC, Bitr. VC, Chöl, Chef sekreterare Sektion Länsgemensamma Resurser Sektion Öppenvård Sektion Beroendevård Stab

4 Vuxenpsykiatrin i Köping öppenvården Fr o m 1 november 2017
Två likvärdiga mottagningar Nytt namn: Vuxenpsykiatriska mottagningen 1 & 2 Uppdelat enligt födelsedata på patienterna istället för diagnos Mottagning 1 tar hand om patienter födda dag 1-15 Mottagning 2 tar hand om patienter födda dag 16-31 Mottagningarna har samma infart: gemensam reception, gemensam telefonrådgivning, gemensam Arbetsplatsbrevlåda och gemensam remisshantering

5 Hur blir detta för patienterna?
För patienter under pågående behandling genomförs förändringen stegvis efter individuell bedömning. Målet är att så långt det är möjligt ta hänsyn till patientens egna önskemål. De båda mottagningarna kommer som tidigare att finnas på sjukhusområdet i Köping och ta emot patienter från hela KAK-området (Köping, Arboga och Kungsör). Vare sig nya patienter eller vårdgrannar behöver veta vilken mottagning som är aktuell i deras fall då vi har en gemensam ingång till oss.

6 Vad finns för hjälp att få?
På våra mottagningar samarbetar olika yrkesgrupper såsom sjuksköterskor, skötare, kuratorer, läkare, arbetsterapeut och psykologer. Vi kan erbjuda individuell behandling, psykoterapi, stödjande samtal, medicinska insatser, arbetsterapeutisk behandling, hembesök, gruppbehandling, anhörigstöd, samverkan och utredningar mm.

7 Hur når man vuxenpsykiatrin i Köping?
Remisser skickas till Vuxenpsykiatriska mottagningen 1 Köping I Prator heter vi Vuxenpsykiatriska mottagningen Köping Arbetsplatsbrevlåda: Telefonrådgivningen går att boka tid så ringer sjuksköterska upp där kan man även göra en egenanmälan Mina vårdkontakter som hittas under 1177 Reception och 15-16

8 När en remiss eller egen vårdbegäran inkommer görs en 1:a bedömning gällande om problematiken och de tidigare insatserna som beskrivs i remissen eller den egna vårdbegäran kan vara aktuellt för specialistpsykiatrin att utforska vidare. Efter den 1:a bedömningen kan en person antingen bli erbjuden en tid för ett bedömningssamtal eller så kan remissen/egna vårdbegäran återremitteras till den instans som skickade remissen eller till den enskilde som gjorde en egen vårdbegäran. Med en återremitterad remiss/egen vårdbegäran medföljer en motivering kring varför remissen eller den egna vårdbegäran inte accepteras.

9 Om person blir erbjuden en tid till oss på psykiatrin kommer det vid första besöket på någon av mottagningarna att ske en nybesöksbedömning. Vid denna bedömning tas det åter ställning till om din situation anses behöva psykiatrisk specialistvård eller om din remiss eller din egna vårdbegäran blir återremitterad. Vid nybesöket görs även en första inventering av vilka insatser som efterfrågas och möjligen kan bli aktuella samt en drogscreening.

10 Positivt? Mer jämlik vård Högre tillgänglighet Mindre sårbarhet
Möjlighet till nytänkande gällande rutiner, samverkan m.m

11 Frågor?


Ladda ner ppt "Vuxenpsykiatriska mottagningen 1 & 2 Köping"

Liknande presentationer


Google-annonser