VÄLKOMMEN TILL KASTANJENS FRITIDSHEM

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Välkomna till Förskolan Lodet
Advertisements

SKOP Rapport till Vara kommun om Undersökning om skolbarnomsorgen 2011 SKOP:s arkivnummer: S13MAR11 Nästegårds fritidshem.
Välkomna till Blåa Skor!
Så här jobbar vi på smaragden
Hålltider för dagen 9.00 Kaffe 9.30 Inledning, start
Den svenska förskolan.
Arbetsorganisation Vem ansvarar för vad i förskolans verksamhet?
Källbystugans kvalitetsarbete
Välkomna till föräldramöte
Välkommen till Edboskolan
Lagledaren ansvarar för att alla i laget tagit till sig detta.
Kyrkskolans fritidshem
verksamhetsförklaring
Välkomna 28/
VÄLKOMMEN TILL FÖRSKOLAN
Föräldramöte Idun läsår
TUMLARENS FRITIDS TEL  MORGONFRITIDS KL –  STÄNGNINGSAVDELNING: BADSTRANDEN – TEL  MÄRK KLÄDER OCH SE.
Välkommen till Tullingebergsskolans förskoleklass 2014
1 Medarbetarenkät 2011 • 573 svar. 2 Kön 3 Jag är knuten till en klass, undervisningsgrupp eller barngrupp.
Välkomna!. Vård- och omsorgscollege 17 Regionala college 70 Lokala college 145 Kommuner 19 regionala college representerade idag.
Verksamhetspresentation av Tunets fritidshem
Lagledaren ansvarar för att alla i laget tagit till sig detta.
Välkommen till Förskolan Ekorren
Fritidsverksamheten på Södermalms skola
Välkomna Föräldrarmöte Måsöskolans fritidshem HT 2012
Välkommen till Parkhemsskolans förskoleklass 2012
Välkomna till Färila skola läsåret 14/15
Föräldrainflytande. 1. Anser du att det finns ett fungerande samarbete mellan förskola och hem på ditt/dina barns avdelning?
Arbetsorganisation Vem ansvarar för vad i förskolans verksamhet?
Rosen hösten 2014 Vår vision:
Hur arbetar vi och vad har vi gjort hittills?
Föräldrar enkäten Här är resultatet av föräldrar enkäten om fritidshemmet Rubninen`s verksamhet. Den bygger på 38 inlämnade enkäter.
1. Vad? Med kvalitetsdeklarationer sätter vi tydliga nivåer på våra tjänster och vår service 2.
Askersunds kommun
Föräldramöte Ht
Välkommen!.
Offensiv orientering »Vi ska erbjuda en idrott där alla kan vara med på sina egna villkor »Vi ska utveckla vår idrott i en offensiv anda som tar hänsyn.
Pedagogiska året 2008 Hanvikens förskola Skrindan
Från Gotland på kvällen (tågtider enligt 2007) 18:28 19:03 19:41 19:32 20:32 20:53 21:19 18:30 20:32 19:06 19:54 19:58 20:22 19:01 21:40 20:44 23:37 20:11.
Välkommen till Kattfots föräldramöte!
En dag på. Läser en bok Bygga med tågbanan Rita Mysan – rollekar Lyssnar på musik eller en saga på CD:n Väver Syr Praktiska hyllan; tvätta golv, skruva,
Kyrkskolans fritidshem
Läroplansträff fritidshem
Stöd till en evidensbaserad praktik för god kvalitet inom socialtjänsten – brukarmedverkan vid brukarundersökningar inom LSS • • SKAPAD.
Välkomna Föräldrarmöte Måsöskolans fritidshem HT 2013
Läroplansträff fritidshem
Förskoleklass på Tomtebogård
Min praodag på dagiset Kotten. Förmiddan  ställde frågor  Byggde lego med Felicia  gick ut  Fanns 8 barn på stora  När vi kom ut åt frukt.
Resultat: Vi ser en ökning av antalet tillfällen av utevistelse och promenader. Antalet boende som får erbjudande om utevistelse har ökat, under den tredje.
Välkomna till Kungsholmens grundskola F
Barns relationer – en förutsättning för utveckling och lärande
Prioriterat utvecklingsområde 10/11
Välkomna till Edboskolan
En bro mellan förskolan och skolan
Välkommen.
Förskoleenkät Föräldrar 2012 Förskoleenkät – Föräldrar Enhet:Hattmakarns förskola.
Kyrkskolans fritidshem  På fritidshemmet går elever från förskoleklass upp till den termin eleven fyller 13 år.  Efter årskurs 3 måste platsen sökas.
Matematik Tavelsjö Fritidshem Våren 2011 Förvandling av tema - rum till affär, där vi tränar pengars rätta värde och att växla pengar upp till 20 kronor.
Välkomna till Gyabo Förskola.
Välkommen till Brunna, Gröna Lund och Stamvägens förskolor
Rudboda skolas fritidshem och fritidsklubb
Engelbrektskolans fritidshem Blå, Gul, Grön, Grå & Röd avdelning Årskurs F- 6.
VÄLKOMNA TILL NALLENS FÖRÄLDRAMÖTE Information Presentation av personal. Stängningsdag under hösten 26 oktober.
Lillsjöskolan Bildspel visat 26 januari 2016 Vid öppet hus inför valet till förskoleklass.
Välkommen till strandskolans fritidshem. Utbildningens syfte 2§ Fritidshemmet kompletterar utbildningen i förskoleklass, grundskolan, grundsärskolan,
Samverkan – att komplettera skolan Hur dokumenterar vi?
Välkomna till Storängsskolan
Fritidshem på Knappekulla
Välkomna till informationsmöte på Järla skola
Rapporten innehåller totalresultatet.
Presentationens avskrift:

VÄLKOMMEN TILL KASTANJENS FRITIDSHEM

VÄLKOMNA TILL KASTANJEN ¤Kastanjens fritids ligger inom skolområdet,med stora ytor, där barnen kan leka och spela bollspel. ¤ Vi har nära till naturen. ¤ Fritidshemmet har egna lokaler i skolan, med egen ingång. ¤ Barngruppen består i nuläget av 17 barn. ¤ Vi är en pedagog som arbetar på Kastanjen på morgonen, och två personal på e.m. VERKSAMHET ¤Vi tycker det är viktigt att barnen får tid att leka efter en skoldag, men vi har vissa återkommande fasta punkter: ¤ En liten samling, där vi kollar så alla har kommit. Om det har hänt något särskilt i skolan. ¤ Vi vilar en stund och lyssnar på band eller saga. ¤ Har planerade aktiviteter vissa dagar MÅLSÄTTNING ¤ Vi vill skapa en trygg och harmonisk miljö tillsammans med barnen, där man lär sig visa respekt och hänsyn. ¤ Att barnen får tid för lek, och att de har roligt hos oss. Utveckla sin fantasi, skaparlust och kreativitet. ¤ Att barnen känner sig delaktiga, och att de har inflytande i vår verksamhet. Därför har vi stormöten 1ggr i månaden, där barnen får komma med förslag och synpunkter.

En dag på Kastanjen kan se ut så här: 05:45 öppnar Kastanjen. 07:30 Serveras det frukost 08:10 Går barnen till skolan. 12:50 kommer de första fritidsbarnen från skolan. Vi börjar med vila, därefter har vi samling där vi frågar barnen hur dagen har varit och om det har hänt något i skolan. 13:20 har vi olika aktiviteter (både inne och ute) 14.30-15.00 äter vi mellanmål. 15.30 barnen får leka med vad de vill, och en del barn börjar gå hem. 17.00 stänger fritids

Vi som jobbar på Kastanjen Julia Gustavsson 63314 morgon Lilian Lindberg 64381 Ulrica Karlsson 64010 e.m. Adress: Kastanjens Fritids Högsbyvägen 5 36076 Älghult Telefonnr: 47446 Rektor: Rolf Bonnevier 47414 Mobil: 070-3157508

VI HAR TYSTNADSPLIKT PÅ FRITIDS. MEN VI ÄR SKYLDIGA ATT ANMÄLA, OM VI MÄRKER ATT ETT BARN FAR ILLA. Glöm ej: ¤ Att meddela om ert/era barn är sjukt. ¤ Ska gå hem själv, eller vara ledig. ¤ Lämna in schema i god tid, eller eventuella ändringar. ¤ Det kan vara bra att ha lite extrakläder på fritids.

Fritidshemmets uppdrag: Vi har följande styrdokument som vi arbetar utefter: Läroplan för grundskolan, förskoleklassen och Fritidshemmet Lgr 11. Allmänna råd och kommentarer `´Kvalitet i Fritidshem`` Utbildningsplan Fritidshemmets uppdrag: ¤ Komplettera skolan. ¤ Erbjuda en meningsfull fritid. ¤ Stöd i utvecklingen. ¤ Förena omsorg och pedagogik. Det är vårt ansvar som jobbar på fritids , att med hjälp av läroplanen och de allmänna råden, utforma en lämplig helhet för fritids.