Halmstads kommuns visionsstyrningsmodell

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Vision – Värdegrund – Mål
Advertisements

Processkarta över en övergripande löneöversynsprocess
Målstyrning utifrån Lag om skydd mot olyckor
Välkommen! Stormöte 28 april 2013 Ortsutveckling FLENS STAD.
Disposition - Hållbar utveckling
8 700 invånare 900 km2 Centralort: Charlottenberg
Ledning & Styrning i Samverkan UTKAST FÖR VIDAREUTVECKLING Reflektioner och summeringar från intressentdialog den 25/9 på St Gertud i Malmö.
Sammanhållen vård och omsorg om de mest sjuka äldre
Systematiskt säkerhetsarbete i Åtvidabergs kommun
Vision 2025 Bilder: Hanna Maxstad I Katrineholm är lust den drivande kraften för skapande och utveckling – för liv, lärande och företagsamhet. Lust är.
VISION Kommunplaner – strategisk planering
Erfarenheter och förväntningar i Gävleborg – så här har vi gjort
Miljöledningssystem Ann-Mari Olsson o Yvonne Bäckius
Samordnad individuell plan
Närvårdssamverkan Södra Älvsborg
Reformen LSO Utveckla riskanalysarbetet genom samordning av arbetet med riskanalyser enligt olika lagstiftningar Tydliggöra kraven på innehåll i handlingsprogrammen.
Reglemente för God hushållning och intern kontroll
Samverkan mellan social ekonomi och Göteborgs stad
Ortsutveckling i Sparreholm Sparreholms Bygderåd 17 januari 2011.
ÖVERGRIPANDE GRANSKNING 2010 ENKÄTUNDERSÖKNING BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN Utskick till samtliga ordinarie ledamöter Bra svarsfrekvens BUN 92% KS och.
ÖVERGRIPANDE GRANSKNING 2010 ENKÄTUNDERSÖKNING KOMMUNSTYRELSEN Utskick till samtliga ordinarie ledamöter Excellent svarsfrekvens KS 100% KS och alla nämnder.
Omvärlds- & Framtidsseminarium Kommunfullmäktige
Kulturpolitik Västra Götaland
(1) Landstinget Kronoberg 2009 – 2015.
SWEDISH AGENCY FOR ECONOMIC AND REGIONAL GROWTH Tillväxtverket 1 Sverige – ett föredöme för företagsamhet med hållbar tillväxt.
Att få rätt saker att hända
i kommuner, landsting/regioner
Mål- och resultatstyrning
Välkommen till ESF:s seminarium
Demokratiska nivåer Nationellt - Riksdag - Regering Regionalt - 21 län
Sören Hansson Kort om mig själv
Oktoberrapport Oktoberrapport
EN MODELL FÖR SAMVERKAN:
1 Läns- regionförbunden 16 mars 2010 Plattform för evidensbaserad praktik inom socialtjänsten.
Attraktiv kust - Norra Bohuslän - Förutsättningar och strategier.
En utveckling som tillgodoser dagens behov utan att äventyra kommande generationers möjligheter att tillgodose sina. (Brundtlandkommissionen) De åtgärder.
Ortsutveckling Flen Centrum- och Näringslivsutveckling 29 augusti 2013 BCPW.
Vilka utmaningar står vi inför inom transportsektorn?
19 april april 2006 Hållbarhetsrådet 1/ bildades Hållbarhetsrådet Tillhör Boverket, med eget Råd som beslutar om.
UDDEVALLA KOMMUN DÄR MÄNNISKOR VÄXER OCH ERBJUDS GOD LIVSKVALITET Övergripande kommunala strategier för breddat och fördjupat föräldrastöd Föräldrastödskonferens.
Ortsutveckling Skebokvarn
Ortsutveckling Skebokvarn Välkommen! Stormöte 19 november 2012.
Botkyrkas styrmodell och kommunens ekonomi
Mål och resursstyrning i Sotenäs
VERKTYG FÖR BEDÖMNING AV FÖRSKOLANS MÅLUPPFYLLELSE Funktionell kvalitet.
Barnkonsekvensanalys Om att systematiskt fatta beslut för barnets bästa.
Samhälle Mål: ”Gotland erbjuder hög livskvalitet med social rättvisa, inomregional balans och en hållbar tillväxt som gör att människor vill bo och verka.
Beslut i kommunfullmäktige
Trygg i Göteborg Introduktion för socialsekreterare 19 oktober 2016.
Planerings- och uppföljningsprocessen kopplat till vår styrmodell
Heby kommuns kvalitetspolicy
– med fokus på uppdrag och mål
Verksamhetens inriktning och ekonomiska förutsättningar
Analysera, justera och fastställa
Utvärdering Socialfonden
Vad innebär regionbildningen?
Kvalitetsarbete Verksamhetsstöd
Processen för Balanserad styrning - steg 2 Mätning-Mätresultat
Struktur för styrning och ledning i Göteborgs Stad
Introduktion till processen för balanserad styrning
Processen för Balanserad Styrning
Fördjupning i ledning och styrning
Huvudmannabeslut Skolinspektion 2016
Bakgrund SLK:s förslag till Program för det strategiska arbetet med mänskliga rättigheter i Göteborgs Stad – återremmiss av KF Ta.
Räddningstjänstens roll i kommunalt säkerhets- och räddningsarbete
Den här delen i presentationen skall handla om Mätning och mätresultat
Gnosjö kommuns styrmodell
”Om vi inte vet vart vi ska spelar det ingen roll vilken väg vi tar”
Om översynen av stadens råd för funktionshindersfrågor
Framtagande av Regional utvecklingsstrategi Uppsala län
Presentationens avskrift:

Halmstads kommuns visionsstyrningsmodell Beslutad av kommunfullmäktige2007-11-22

1. Bakgrund Hur har kommunens vision Halmstad 2020 och visionsstyrningsmodellen arbetats fram? Hösten 2005 inleddes arbetet med en ny vision för Halmstads kommun. Målet var att skapa en tydlig, enkel och användbar modell för styrning av verksamheten, där dialog mellan KF, KS, nämnderna och bolagen är ett grundläggande inslag.

Vision Halmstad 2020 Formulerad av kommunens politiska företrädare Antagen av kommunfullmäktige den 23 mars 2006

Halmstad - Kunskapsstaden Halmstad - Upplevelsestaden Vision Halmstad 2020 Halmstad - Hemstaden Vi är en kommun där människor möts – med trygghet, respekt & kärlek Halmstad - Kunskapsstaden Vi bygger en stad där människor växer – genom utbildning, företagsamhet & nytänkande Halmstad - Upplevelsestaden Vi skapar en atmosfär som ger livslust – genom aktivitet, gemenskap & livskvalitet

Visionen vilar på följande värdegrund Vår vision om Halmstad 2020 bygger på demokratiska värden. Alla halmstadsbor ska ha möjligheten till delaktighet och inflytande i de demokratiska processerna. I Halmstad har alla människor lika värde och vår gemenskaps kännetecken är ömsesidig respekt. Alla medborgare som möter kommunens verksamhet ska känna att de har samma möjligheter, rättigheter och skyldigheter. Halmstads kommuns utveckling ska vara långsiktigt hållbar. Detta innebär att utvecklingen tillgodoser dagens behov utan att äventyra kommande generationers möjligheter att tillgodose sina behov.

Projektarbetet I april fortsatte kommunstyrelsen diskussionen kring hur visionen skulle konkretiseras. Efter samråd med bolags- och förvaltningschefer och andra nätverk inom kommunen tog stadskontoret fram utkast till projektplan för det fortsatta arbetet. Projektplanen antogs av kommunstyrelsen i januari 2007. I enlighet med projektplanen arbetade ca 60 politiker och tjänstemän i sju olika delprojekt med att ta fram underlag till en ny visionsstyrningsmodell för Halmstads kommuns verksamhet.

2. Visionsstyrningsmodellen Syfte Visionsstyrningsmodellen ska förenkla arbetet med planering, genomförande och uppföljning utifrån visionen Halmstad 2020. Visionsstyrningsmodellen ska klargöra kopplingar till mål, handlingsprogram, omvärldsanalys etc. Modellen ska användas av Halmstads kommuns samtliga nämnder och kommunala bolag. Det ska vara tydligt att det finns en samhörighet mellan kommunens alla nämnder och bolag.

Visions-styrnings-modellens målstruktur

Visionsstyrningsmodellen utgår från den vision KF antagit Visionsstyrningsmodellen utgår från den vision KF antagit. Visionen preciseras därefter i det som kallas övergripande mål. Övergripande mål: antas av KF formuleras med ett tidsperspektiv på 10-20 år ses över vart fjärde år utifrån visionen kan aktualitetsprövas årligen i samband med verksamhetsplaneringen

Handlingsprogram: kopplas till de övergripande målen antas av KF ska prövas årligen i samband med verksamhetsplaneringen Handlingsprogrammen uttrycker en ambition och viljeinriktning, som sedan preciseras till konkretiserade mål och prioriteringar.

Konkretiserade mål och prioriteringar: fastställs av KF genom planeringsdirektiv har en varaktighet på 1-3 år är riktade till en nämnd/ett bolag eller till flera nämnder och/eller bolag Verksamhetsmål: nämnder och bolag fastställer sin verksamhetsplan & verksamhetsmål Medarbetarmål: knyter an till verksamhetsmålen

Visions- styrnings-modellens delar

Visionsstyrningsmodellen bygger på två delar Långsiktig del Genomförs vart fjärde år i samband med val. Den omfattar en strategisk analys (t.ex. omvärldsanalys, invärldsanalys, basfakta), samt en översyn av de övergripande målen. Årlig del Den årliga delen består av analys av planeringsförutsättningar, ägardirektiv/planeringsdirektiv inkl. budget, beslut om skattesats, verksamhetsplanering för 3 år inkl. internbudget, sammanställning av verksamhetsplaner samt uppföljning, analys och åtgärder.

Visions-styrnings- modellens långsiktiga del (vart 4:e år)

Visions- styrnings-modellens årliga del

Visions- styrnings-modellens årliga del

Den årliga delen inleds med att KS i samspel med nämnder och bolag genomför en analys av planeringsförutsättningarna som bildar underlag till KF:s beslut om ägardirektiv/planeringsdirektiv inklusive budget. Av planeringsdirektiven framgår KF:s konkretiserade mål och prioriteringar (t.ex. eventuella särskilda uppdrag till nämnder och/eller bolag). Utifrån planeringsdirektiv/ägardirektiv, den egna verksamhetens resultat mm genomför nämnder och bolag sin verksamhetsplanering. Nämndernas och bolagens verksamhetsplanering formuleras i verksamhetsplaner som inkluderar verksamhetsmål och internbudget. Nämndernas och bolagens verksamhetsplaner sammanställs och redovisas till KS och KF.

Uppföljning, analys och åtgärder sker med regelbundna intervall inom samtliga nämnder och bolag. Uppföljningen ska säkerställa att planering och genomförande görs utifrån vision Halmstad 2020.

En ny symbol En ny symbol, baserad på Halmstads stadsvapen, har tagits fram genom visionsarbetet.