Behov av habilitering och rehabilitering

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Region Värmland Kunskapsutveckling i Socialtjänsten REGIONALA STÖDSTRUKTURER i ett större sammanhang.
Advertisements

Regional digital agenda för Östergötland
Samordnad vårdplanering - SVPL Gemensam rutin för Västra Götaland
En tydligare lag om kommunernas bostadsförsörjningsansvar
Samordnad vårdplanering och informationsöverföring Sörmland
NORRBUS Gemensamma riktlinjer för barn- och ungdomar
ARBETSGIVAREN                                        Som arbetsgivare har du ett lagstadgat ansvar för att ta tillvara dina medarbetares arbetsförmåga.
Vårdplaneringsprocessen vid in- och utskrivning till och från landstingets slutna hälso- och sjukvård Inskickningsmeddelande Inskrivnings meddelande Kallelse.
Ledningssystem SOSFS 2011:9.
Arbetsorganisation Vem ansvarar för vad i förskolans verksamhet?
Avtalet mellan staten och SKL 2013 • Båda spänner över socialtjänstens olika verksamhetsområden • Inom båda områdena är hanteringen av standardiserad och.
VÄSTBAS TIDIGT – TILLSAMMANS Ett sätt att samverka kring barn och unga
Välkomna! Förskrivarens juridiska ansvar kontra patientens egenansvar
Landstinget i Östergötland
Relationen mellan begrepp i Socialstyrelsens termbank och NI:s begreppsmodell Ett fackspråkligt begrepp med dess definition motsvaras av flera atomära.
Bakgrund Hälso- och sjukvård skall bedrivas så att den uppfyller kraven på god vård. Det har förekommit brister i patientsäkerheten vid bedömning, i planeringen.
Samordnad individuell plan
Regional digital agenda för Östergötland
Arbetsorganisation Vem ansvarar för vad i förskolans verksamhet?
Vem får göra vad? Det är verksamhetschefens ansvar att leda arbetet och fördela arbetsuppgifterna med hänsyn till behovet av kompetens och yrkeserfarenhet.
Samordningsplan Rutiner 2012
Ramverk för patientmedverkan
Så planerar och samverkar vi bättre för våra mest sjuka äldre
Arbetsanpassning och rehabilitering
Föreskrifter/ allm råd Systematiskt kvalitetsarbete SN ska ha rutiner för att upptäcka och åtgärda missförhållanden i fam hemmet eller HVB inleda.
19 november 2014 Varför SIP ? 19 november
SIKTA Skånes implementering av Socialstyrelsens nationella riktlinjer för missbruks- och beroendevård- ett samverkansprojekt mellan Region Skåne och Kommunförbundet.
Resursgruppmöte 1:a mötet inom 3 månader
Samordnad individuell plan (SIP)
SIKTA- Skånes implementering av Socialstyrelsens nationella riktlinjer för missbruks- och beroendevård- ett samverkansprojekt mellan Region Skåne och Kommunförbundet.
Samordnad Individuell Plan
Överenskommelse om samordning kring barn
MEDDIX Webbaserat IT-stöd vid samordnad vårdplanering och informationsöverföring mellan huvudmän.
– överenskommelse mellan de halländska kommunerna och
Välkommen till den nya hemsjukvården!
Hur arbetar Västra Götaland med uppföljning och utvärdering Presentation inom lärprojektet uppföljning av regional tillväxt (Reglab) Göteborg 12 april.
SIKTA Skånes implementering av Socialstyrelsens nationella riktlinjer för missbruks- och beroendevård- ett samverkansprojekt mellan Region Skåne och Kommunförbundet.
Regionala samrådet Direktivet Utbildnings- och insatskedjan
SOSFS 2008:20 Samordning av insatser för habilitering och rehabilitering genom upprättande av samordningsplan/individuell plan Författningen har kommit.
Gemensam rutin för Samordnad vård- och omsorgsplanering
Utbildning i SIP – Samordnad individuell plan
Barnets rättigheter i nya patientlagen
Gemensam rutin för Samordnad vård- och omsorgsplanering
Samordnad vård och omsorgsplanering i slutenvård, öppenvård och hemsjukvård Lokala anvisningar/rutiner för östra länsdelen.
Kunskap till praktik Hälso- och sjukvårdslagen (1982:763) och Offentlighet och sekretesslag (2009:400) Sanna Othman landstingsjurist.
Patientsäkerhetslag 2010:657 3 kap. Vårdgivarens skyldighet att bedriva ett systematiskt patientsäkerhetsarbete.
Välkommen!. Sen sommaren 2012 finns en övergripande överenskommelse BUS Gotland för arbetet med barn och unga i behov av särskilt.
Ett steg vidare för evidensbaserad praktik till nytta för brukare och patienter Fjärde steget i reformen av myndigheter Samlad, effektiv och behovsanpassad.
DIVISION Närsjukvård Samordnad individuell plan - SIP SIP är lagstadgad sedan Hälso- och sjukvårdslagen -Socialtjänstlagen.
SIP - ett makalöst samverkansverktyg!. Vad är en SIP ? Varför behövs en SIP ? Vem kan ta initiativ till en SIP ? Hur går SIP-arbetet till?
Ramverk för patientmedverkan
Nyhetsbrev 1, januari 2017 Trygg och effektiv vård
Lag samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård (2017:612) Träder i kraft 1 januari 2018 enligt beslut 15 juni 2017 och har bestämmelser.
Lagen om samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård
Till dig som är chef Materialet som ligger i ledningssystemet under verksamhetsplanering och uppföljning, jämställd och jämlik verksamhet, jämställdhet.
Samverkan vid utskrivning kort information om utskrivningsprocessen
Arbetsgrupper och VIP Februari 2018.
Delat beslutsfattande och SIP
”Lagen om samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård”
”Lagen om samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård”
Presentation av Västra Götalands gemensamma riktlinje
Samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård
Effektiv, trygg och säker utskrivning
Samordnare samsjuklighet
Lagen om samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård
Arbets/aktivitetsplan Implementering av samverkanslagen
Samordnad utveckling för god och nära vård
Lagen om samverkan vid utskrivning från slutenvård (SVU)
Trygg och effektiv utskrivning
Presentationens avskrift:

Behov av habilitering och rehabilitering Denna presentation visar vad som gäller när någon har behov av samordnade resurser av habilitering och rehabilitering. Ett samarbete mellan Kommunförbundet Skåne och Region Skåne

Behov av habilitering och rehabilitering Samordning ska ske av olika instansers insatser, t ex hälso- och sjukvården, socialtjänsten, skolan Socialstyrelsens föreskrift SOSFS 2008:20

Den som ser behovet ska informera brukaren om möjlighet till samordning ska erbjuda samordning ska ta initiativ till att det genomförs ska kalla dem som ska medverka

Samordningen är till för brukare som har ett samtidigt, långvarigt och omfattande behov av rehabilitering och någon eller några av de insatser som anges i föreskriften som har dokumenterade behov av samordnade insatser även brukarens företrädare kan ha önskemål om samordning Brukare = patient eller klient

Brukarens samtycke Samordning sker på brukarens uppdrag Brukaren/brukarens företrädare medverkar vid planeringen Om brukaren är ett barn ska barnets inställning klarläggas Hänsyn ska tas till barnets synpunkter så långt möjligt

Samordnarens uppgift att vara kontaktperson till brukaren/närstående och berörd personal att ansvara för att gemensam plan upprättas att initiera samråd om ändring av insatser att ta tillvara erfarenheter från tidigare samordning

Planen ska innehålla Brukarens behov, förutsättningar och intressen Målet för de samordnade insatserna Planerade beslut och insatser Uppgift om vem som ska genomföra insatserna Tidsplan för insatserna Samordnarens kontaktuppgifter Utvärdering/uppföljning och vem som ska göra det Uppgifter om läkemedel och hjälpmedel ska beaktas Komplettering kan ske i befintlig plan vid behov

Tolkning – om rutinen inte följs Lösas genom lokala överläggningar alternativt Gemensam grupp på regional nivå som etablerats inom ramen för ansvarsöverens-kommelsen