ATT SKAPA MÖTESPLATSER Möten mellan människor. UTGÅNGSPUNKT: ”VAD ÄR TILL HJÄLP VID PSYKOTERAPI?” Common factors - relationsfaktorer mellan klient/familj.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Ledningsdeklaration Länna/Rialaenheten 2009
Advertisements

Granskningsområden Måluppfyllelse och resultat Tillsynen granskar inom detta område förskolornas måluppfyllelse gällande resultatet av förskolornas arbete.
Mål med samverksanssystemet
SWEDISH AGENCY FOR ECONOMIC AND REGIONAL GROWTH Gemensamt fokus SamhälleAkademi Utbildning Företag Källa: Tage Dolk.
Lösningsinriktad Pedagogik.
Utvecklingstrappa för socialt företagande KAK 1997 Anpassad linje 1998 Projekt Valborg 2000 Kooperativ Valborg 2004 Projekt Valfrid 2007 Luleå.
Samarbejde mellem plejefamilier og kommune
Säters förskolor fastställd vt.2009 ( rev.ht. 2010)
Från utredning till ny skollag - elevhälsa för att främja lärande
Från utredning till ny skollag - elevhälsa för att främja lärande
Från idé till lönsamt företag. 2. Från idé till lönsamt företag 3. Definitionen av Mentorskap för ALMI •Mentorskap är en ömsesidig relation där båda.
Fokusspår 5: Lokala resultat av den nationella föräldrastödssatsningen – erfarenheter från tre projekt i Västra Götalands län Från ord till handling -
Affärsplaner för samhällsentreprenörer?
Individuellt Stöd i Vuxenlivet Arbetslinjen 2.0
VÄSTBAS TIDIGT – TILLSAMMANS Ett sätt att samverka kring barn och unga
Supported Employment & Customized Employment
Kommunikationsplattform Bildandet av en norrlandsregion
Ett samarbete mellan Helsingborgs lasarett och Lunds Tekniska Högskola Institutionen för Design vetenskaper LTH ” Att bygga kylskåp och bilar …”
Arbetsförmedlingen Alla människor som söker jobb har något att bidra med på arbetsmarknaden.
Mänskliga rättigheter Demokrati och frånvaro av mänskliga rättigheter är en omöjlig kombination.
Ökad tillgänglighet inom barn- och ungdomspsykiatrin, mars 2009 Stockholm Att arbeta för ökad kompetens i första linjen genom ett konsultationsteam.
Välkommen till information om utvecklingsarbete
Ledning och förståelse
Hjärta eller hjärna? Susanne Håkansson Karriärvägledare
Kompetensförsörjning Rekrytera Behålla Utveckla - Hur ser det ut i ditt distrikt? - Motiv till att du är med? - Något du gjort som blivit bra, god feedback.
Den etiska plattformen för prioriteringar inom svensk sjukvård
Försäkringskassans roll i samverkan
Pilotgruppens egna erfarenheter från studiegruppen våren 2009
Etik och Moral Läran om rätt och fel.
PRODUFORUM STORMÖTE TAMMERFORS. Tankar, Axplock och Reflektioner om regionalt samarbete och samarbete i SF Gräv där du står! Var aktiv, vänta inte att.
Evidensbaserat arbete i praktiken – med fokus på kompetens och brukarmedverkan Lars Oscarsson.
Anne-Charlotte Kjerulf FM, auktoriserad arbetshandledare
JOBBET SOM FRISKFAKTOR Alltid varit betydelsefullt..... yrkesstolthet haft mening... men de psykosociala verksamhetsfrågorna har ändrat karaktär.
Riktlinjer för tillgänglig information och kommunikation Rådet för funktionshinderfrågor 27 september 2012 Jan Terneby.
Barns relationer – en förutsättning för utveckling och lärande
Barnens bild av Sigtuna, Sigtunas bild av barnen Avdelning: År:
Vilken roll har de idéburna organisationer Kärt barn har många namn – idéburna, ideella, non-profit, kooperativ och sociala företag Unikt inte komplement.
Strategiska perspektiv på verksamheten
NSPH i Norrbotten (Regionalt nätverk) (Regionalt nätverk) Nationell Nationell Samverkan för Samverkan för Psykisk Psykisk Hälsa Hälsa Bildades
Enheten för regional tillväxt, Näringsdepartementet
MORIA: Feministisk historiekritik. Feministisk kritik Feministiska förhållningssätt till filosofin Kvinnor och filosofins historia.
ÖREBRO LÄNS LANDSTING Samverkan i partnerskap vid psykisk störning 30 januari 2009 Hur kan vi tillsammans bli bättre? Inspirationsdag för ledare, om samarbete.
Vad, hur och varför samverkan? Resultat !?
MÅLGRUPP Ensamkommande asyksökande ungdomar – väntar på beslut Ensamkommande ungdomar som fått uppehållstillstånd Står utanför arbetsmarknaden Vill ha.
Vad menas med Normkritik egentligen?
Ledarkraft Systematisk kompetensutveckling för
Socialt entreprenörskap i ideell verksamhet En studie om de aktiva eldsjälarnas motivation och drivkraft som gör skillnad i samhället.
Dålig kvalitet - isberget
Regionala styrkor och branschkluster i Helsingborg-Helsingör
Om denna presentation: Version Denna PPT-presentation tillsammans med det talspråksmanus du hittar i anteckningssidorna är framtaget för att.
Delat beslutsfattande  Delat beslutsfattande är en evidensbaserad metod vilket innebär att den har funnits ha vetenskapligt stöd  Metoden har visat ge;
Den offentliga sektorn och idéburna organisationer hand i hand - utvärdering i en tid av partnerskap. Josephine Massie Förvaltningshögskolan.
Active Omsorg & Skola Cityteamet - det här är vår verksamhet.
Gemensamma grunder för samverkan och ledning vid samhällsstörningar #grundSoL Introduktion till gemensamma grunder för samverkan.
Gemensamma grunder för samverkan och ledning vid samhällsstörningar Modul 02: Aktörer och deras roller och ansvar #grundSoL.
KTH ROYAL INSTITUTE OF TECHNOLOGY Strategisk kapacitet i den attraktiva regionen 31 maj 2016 Jacob Witzell Doktorand, avd. för Urbana och regionala studier.
PERSONCENTRERAD VÅRD DE KRONISKA SJUKDOMARNAS UTMANING
Förändringsarbete Bo Ahrenfelt
Coaching.
Förändringsteori Utlysning 2017/00484 breddad rekrytering för arbete
För cirka 1,5 år sedan fick David Polfelt, Vd för Massive Entertainment en idé. Eller rättare sagt han fick nog. Nog av att PRATA om att göra något åt.
Digitaliseringstöd Primärvård Sammanfattning VIP råd 19 okt
Vad innebär regionbildningen?
Föreläsning 3 Situationsanpassat ledarskap
Systemförståelse och systemiskt tänkande
Kommunernas och Landstingens Arbetsmiljöråd (AMR)
Förhållningssätten.
Vägledande samspel Norge.
ÅTGÄRDSPROGRAM.
Syfte, målbild och värdegrund för Närvårdssamverkan Södra Älvsborg
Presentationens avskrift:

ATT SKAPA MÖTESPLATSER Möten mellan människor

UTGÅNGSPUNKT: ”VAD ÄR TILL HJÄLP VID PSYKOTERAPI?” Common factors - relationsfaktorer mellan klient/familj och terapeut

RELATIONSFAKTORER I KONSULTATIVT ARBETE Samarbete/ömsesidighetMatchning/acceptansEmpowerment

GRUNDLÄGGANDE FILOSOFI Etablera en samarbetsallians som förutsättning för ett förändringsarbete, i såväl kliniskt som konsultativt arbete.

BÄRANDE PRINCIPER FÖR ATT SKAPA MÖTESPLATSER SAM-verkan snarare än på-verkan SAM-tal där DIA-log snarare än mono- log tillämpas SAM-spel snarare än solo-spel betonas SAM-skapande snarare än sär-skapande lyfts fram

ETT FÖRHÅLLNINGSSÄTT Vägledande är att sätta SAMMAN genom att mötas - att i reduktionismens tidevarv verka för helhet och inte falla för enkelhetens lösningar i delar. Relation står i centrum - att förlita sig på relationers betydelse och inneboende kraft.

Vad är kännetecknande för mötesplatser med konsultationsteamet?

Kompetens inom: Innehåll Specialistkunskap i barn- och ungdomspsykiatri, utvecklingspsykologi, behandlingsmetoder, mm. Konsultationsmetodik Arbetssätt vid konsultation Systemmedvetenhet Erfarenhet och kunskap om olika system

I konsutationsteamet är det kanske just denna kombination av kompetens och erfarenhet som skapat den arena där vi kunnat erbjuda något unikt; något som vår målgrupp inte har i sina egna organisationer, men som inte heller är det samma som traditionell barn- och ungdomspsykiatri.

Samarbetsrelationen är hjärtat i effektiv konsultation Collaboration, samarbete att utveckla en jämbördig arbetsrelation i förändringsprocessen Acceptability, matchning av arbetssätt och interventioner så att de ligger nära konsultandernas egna uppfattningar om problem och lösningar Empowerment att se klienten som förändringsagenten och den som har huvudrollen vad gäller att ta beslut om handling och lösningar.

Samarbete relationen bygger på en non-direktiv hållning relationen bygger på en non-direktiv hållning ett ömsesidigt och gemensamt ansvar från båda parter. ett ömsesidigt och gemensamt ansvar från båda parter.

Matchning Det är i vår matchning av vad som efterfrågas i konsultationen och vad vi kan bidra med som vi tillsammans med dem vi konsulterar avgör vad som kan vara till störst nytta Det är i vår matchning av vad som efterfrågas i konsultationen och vad vi kan bidra med som vi tillsammans med dem vi konsulterar avgör vad som kan vara till störst nytta Dialog och öppenhet för att vår roll formas tillsammans med dem vi möter ökar sannolikt användbarheten av konsultationen. Dialog och öppenhet för att vår roll formas tillsammans med dem vi möter ökar sannolikt användbarheten av konsultationen. Matchningen befrämjas av det faktum att vi oftast varit två konsulter och av vår bredd och öppenhet vad gäller teori och metod. Matchningen befrämjas av det faktum att vi oftast varit två konsulter och av vår bredd och öppenhet vad gäller teori och metod.

Empowerment Att se klienten som förändringsagenten Att se klienten som förändringsagenten Att arbeta utifrån att stärka det som finns Att arbeta utifrån att stärka det som finns Flytta fokus från diagnoser och behandling av problem till ett samarbete kring existerande styrkor och resurser Flytta fokus från diagnoser och behandling av problem till ett samarbete kring existerande styrkor och resurser