Bygg upp min kyrka! Jesus Kristus är grunden Vi är Guds medarbetare

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Året var 2004, I en liten stad vid namn Laholm
Advertisements

Varför behöver man bli frälst?
”Jag är vinden som blåser”
Vad säger Bibeln om pengar, givande & generositet?
Hur kan jag vara viss om min tro?
Den kristna gudsuppfattningen
Bön صلاة Sannerligen, om någon säger till berget här: Upp och kasta dig i havet! och inte tvivlar i sitt hjärta utan tror att det skall gå som han säger,
Ett Liv i Lärjungaskap Del 1 – Frälsningens Mysterium
”Nya resurser” Fil 4:1-9.
En genomgång av de kristna idéerna och trosuppfattning
Torsdagen den 25 februari, kl
Hur och varför skall man be?
Ny frikostighet Filipperbrevet. Paulus tar emot – och ger…  Tar emot Jesu tilltal  Ser klart  Får förlåtelse  Får förtroende.
”Jag har ställt en dörr öppen…”
Välkommen till bön för Sverige Nationaldagen 6 juni.
Leva livet alla åldrar tillsammans: Vi är en internationell rörelse som vill spegla Guds rike med vår livsstil, låta familjen vara den grundläggande.
Välkommen till Ungdomssamling!
Välkommen till Bönemöte
Torsdagen den 25 februari, kl
Mission shaped life Mark 16: Mark 16:14-20 Sedan visade han sig för de elva när de låg till bords, och han förebrådde dem deras otro.
Vad håller tillbaka din passion?
Anna Kesselfors, Sunnerbyskolan F-6, Sorunda –
Katolska kyrkan Läs sidorna
Positiva tecken - de som funderar över olika existentiella frågor har ökat från 20% till 30%. - de som ägnar sig åt korta stunder av kontemplation och.
Vad är meningen med kristendomen?
LÅT MIG HERRE ÖDMJUKT VANDRA INTILL SKUGGAN AV DITT KORS, LÅT MIG SE
Hur kom Bibeln till? Torsdagen den 14 januari Kvällens ämne:
Välkommen till BÖN FÖR SVERIGE 6 juni
Be f ö r Politiker ”Först och främst uppmanar jag till bön och åkallan, till förbön och tacksägelse för alla människor, för kungar och alla som har makt”
V AR KAN EN PLATS PÅ JORD VI FINNA ? Braw 296 V AR KAN EN PLATS PÅ JORD VI FINNA ? S ÅNG B- DUR 2. Ty allt i denna världen blandas på varje plats där.
Innehåll Profeten ’Isa (Jesus) Introduktion Profeten Nuh (Noa)
I början fanns GUD.
Jag kommer som jag är, har ingenting att dölja. Du har skapat mig
Personliga förberedelser
Grunderna - Från ett logiskt perspektiv André Bodin, Anders Edholm – 2011.
Vad är kyrka? Hur är man kyrka?. Kyrka/församling Ekklesia - kallad ut ur ”det av Gud ihopkallade folket som har samlats för att lyssna till honom och.
Gudstro och ondskan – kan de förenas ?
Förtroenderådet Regionsfesten 11 okt.
Hur leder Gud Fem exempel.
Andligt ”DNA”.
Tidig kristendom i Rom.
Vad vill DU? Dina idéer, förslag och tankar om: Kyrkan och ungdomssamlingarna För 2011.
Innehåll  Introduktion  Profeten Nuh (Noa)  Profeten Ibrahim (Abraham)  Profeten Musa (Moses)  Profeten ’Isa (Jesus)  Profeten.
Världens vän eller Guds vän?
TRE SAMFUND PÅ GEMENSAM RESA … större än vårt hjärta…
Mission → Uppdrag Diakoni → Tjänande Kyrkan i världen – varför internationell mission och diakoni?
2 saker religioner håller på med:
Översikt  Sista lektionen (10)  Vad lärde vi oss sist?  Profetens rättigheter över hans nation (ummah) 8 punkter.
När jag tänker på församlingen… Brofästet 6 februari 2011.
Välkommen till kyrkokonferens! Missionskyrkans mötesplats! Viktiga beslut! Nya kunskaper! Gudstjänst och bön! Glädje och allvar! Musik! Immanuelskyrkan.
Vem är Han? Vad vill Han? Vad kan Han? Frälsning, Andens verk?
Välkommen till BÖN FÖR SVERIGE 6 juni Krön. 7:14.
För församlingar i Missionskyrkan Strategigruppen för 2009 TILLVÄXTFAKTORER VI VILL VÄXA.
Varför dog Jesus? Vad är problemet? Vad kunde God göra åt det?
Kristendomen Rehab & Anna.
Hur leder Gud?  Psaltaren 73,24: Du leder mig efter din vilja, Du för mig på härlighetens väg.  Ef 2,10 Vi är hans verk, skapade genom Kristus Jesus.
Religion, Kristendomen
Krinstendomen.
Begrepp.
Andlig Klarsyn En måttstock för den Kristna församlingen.
Tänk på era ledare som har förkunnat Guds ord för er, se på vad deras liv förde fram till och ta efter deras tro. Jesus Kristus är densamme i går, i.
De sju rörelserna Ur Biskop Martin Modéus herdabrev Levande tillsammans med Kristus – om en kyrka i rörelse.
Att vara Jesu vittne (Evangelisation).
Evangeliets kraft 1.
Du kan göra lärjungar!.
Brokyrkan Sundsvall & Street Aid
Tillsammans i dynamisk samverkan
Jesaja 54:2-3 1 Tessalonikebrevet 1:1-8
Kristendomen.
Vår profil - ”doft” Vad önskar vi att de som kommer till vår kyrka skall erfara? Vad vill vi skall prägla våra gudstjänster?
Presentationens avskrift:

Bygg upp min kyrka! Jesus Kristus är grunden Vi är Guds medarbetare Vi är Guds medhjälpare. Och ni är Guds åker, Guds bygge. Tack vare den nåd Gud har gett mig har jag som en klok byggmästare lagt en grund som någon annan bygger vidare på. Men var och en måste tänka på hur han bygger. Ingen kan lägga en annan grund än den som redan finns, och den är Jesus Kristus, 1 Kor 3:9-11 Som Noa byggde Guds Ark

1. Bygga lärjungar Som vill följa Jesus Som vill förvandlas av Jesus Som vill tjäna Jesus Jesus sa: ”Kom och följ mig!” (Mark 1:17). I den kallelsen föds och förnyas kyrkan varje dag. Jesus Kristus är centrum och vi vill en kyrka som dras in mot och strävar in mot centrum, och låter sig formas av kyrkans Herre. (Strat.Plattform) Resurser: Våga Tro, Apg 29, Alpha, Livsnära Smågrupper, evangelisterna, lekmannautbildning, Filippos etc.

2. Bygga församlingar Som är levande Som är växande Som är fruktbärande Equmeniakyrkan fokuserar på den lokala församlingens förnyelse, utveckling och växt, i gemenskap med hela kyrkan. (EK:s målsättning) Fokus på församlingsutveckling, handledare, om/nystart. (Verksamhetsplan 2014) Resurs: Urban Erestam, Församlingsutvecklare

3. Bygga förtroende Genom trovärdigt liv Genom att odla vänskap Genom att leva i Kristi försoning I en splittrad värld vill kyrkan vara ett tecken på en gemenskap som har sin grund i den enhet som finns i Gud treenig. Genom de kristnas enhet skall världen tro, (Teol. Grund) Ni är ett brev från Kristus, 2 Kor 3:3 Vi är den Bibel människor läser,. Vad betyder det för oss? Jesus var syndare och publikaners vän. Vad betyder det för oss? Vi står i försoningens tjänst. Vad betyder för oss?

4. Bygga broar för tro Genom en öppen gemenskap Genom ett rikt gudstjänstliv Genom att leva i mission Mötesplatser för samtal om kristen tro och livshållning har gett förnyelse och tillväxt i tron samt stärkt gemenskap och kyrka. (Verksamhetsplan 2014) Vi vill att kyrkan ska ...… präglas av Guds mission. Jesus Kristus har gett oss uppdraget att föra människor till tro och kyrkan finns för att vi ska kunna utföra det. (Strat Plattform) Hur arbetar vi med gudstjänstens utformande, språk, gemenskap? Hur kan vi bli bättre på att berätta om vår tro? Hur blir vi en kommunikativ församling och kyrka? Hur bedriver vi mission internationellt idag?

5. Bygga ett gott samhälle Genom att peka på goda värderingar Genom att alltid stå upp för de svaga i diakonalt arbete Genom att värna om miljö, fred och rättvisa Församlingars inriktning på mångfald har fördjupats. Diakonins roll i församlingar har stärkts. Engagemang för fred, försoning och en hållbar värld har ökat (Verksamhetsplan 2014) Gör allt för att den stad jag har deporterat er till skall blomstra och be till Herren för den, Jer 29:7 Ni är jordens salt …Ni är världens ljus, Matt 5:13-13 Hur visar vi i handling att vi bryr oss om vår nästa? Hur tar vi hand om flyktingen, våra nya svenskar? Hur blir vi en kyrka och församling för hela livet? Hur omsätter din församling Equmeniakyrkans policy för fred och omställning till en hållbar värld? .

6. Bygga identitet Vi vill vara en kyrka för hela livet där mötet med Jesus Kristus förvandlar dig, mig och världen, (Strat. Plattform) Detta är vår identitet! Detta är region Väst Detta är equmeniakyrkan! Detta är vår vision! Han som verkar i oss med sin kraft och förmår göra långt mer än vi kan begära eller tänka, Ef 3:20 .