Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Att vara Jesu vittne (Evangelisation).

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Att vara Jesu vittne (Evangelisation)."— Presentationens avskrift:

1 Att vara Jesu vittne (Evangelisation)

2 En lärjunge är en människofiskare!
”Kom och följ mig, så ska jag göra er till människofiskare” (Matt 4:19)

3 En lärjunge är en människofiskare!
”Kom och följ mig, så ska jag göra er till människofiskare” (Matt 4:19) Detta är alla kristna kallade till! Lärjungar gör lärjungar…

4 En lärjunge är en människofiskare!
”Kom och följ mig, så ska jag göra er till människofiskare” (Matt 4:19) Detta är alla kristna kallade till! Lärjungar gör lärjungar… Det finns inga ursäkter! Alla kan evangelisera, men alla ska inte göra det på samma sätt.

5 Du är kallad att ge vidare vad du fått!
Gud älskade världen så mycket att han gav sin Son (Joh 3:16) Vi får ta emot Guds kärlek och bli frälsta, förlåtna och förvandlade (Rom 10:9) Det vi har fått som gåva ska vi ge som gåva (Matt 10:8) Vi lever inte längre för oss själva (2 Kor 5:15) Guds kärlek stannar inte med oss, den vill fortfarande ut med frälsning till världen! (2 Kor 5:14)

6

7 Övning: Hur mycket tid har du spenderat med att dela din tro eller samtala om andliga frågor med någon som inte är kristen den senaste månaden?

8 Missionsbefallningen
Finns med i alla evangelier: ”Gå ut och gör alla folk till lärjungar…” (Matt 28:18-20)

9 Missionsbefallningen
Finns med i alla evangelier: ”Gå ut och gör alla folk till lärjungar…” (Matt 28:18-20) ”Gå ut i hela världen och förkunna evangeliet för hela skapelsen…” (Mark 16:15-20)

10 Missionsbefallningen
Finns med i alla evangelier: ”Gå ut och gör alla folk till lärjungar…” (Matt 28:18-20) ”Gå ut i hela världen och förkunna evangeliet för hela skapelsen…” (Mark 16:15-20) ”…omvändelse och syndernas förlåtelse ska förkunnas i hans namn för alla folk… Ni är vittnen om detta… När den Helige Ande kommer över er, ska ni få kraft och bli mina vittnen… ända till jordens yttersta gräns” (Luk 24:46-49, Apg 1:8).

11 Missionsbefallningen
Finns med i alla evangelier: ”Gå ut och gör alla folk till lärjungar…” (Matt 28:18-20) ”Gå ut i hela världen och förkunna evangeliet för hela skapelsen…” (Mark 16:15-20) ”…omvändelse och syndernas förlåtelse ska förkunnas i hans namn för alla folk… Ni är vittnen om detta… När den Helige Ande kommer över er, ska ni få kraft och bli mina vittnen… ända till jordens yttersta gräns” (Luk 24:46-49, Apg 1:8). ”Som Fadern har sänt mig sänder jag er…” (Joh 20:21-23)

12 Varför ska vi dela vår tro?
Jesus älskar människor!

13 Varför ska vi dela vår tro?
Jesus älskar människor! Människor är förlorade utan Jesus! (Joh 3:18, 14:6, 1 Joh 5:12, Upp 20:15)

14 Varför ska vi dela vår tro?
Jesus älskar människor! Människor är förlorade utan Jesus! (Joh 3:18, 14:6, 1 Joh 5:12, Upp 20:15) Vi lever för evigheten!

15 Varför ska vi dela vår tro?
Jesus älskar människor! Människor är förlorade utan Jesus! (Joh 3:18, 14:6, 1 Joh 5:12, Upp 20:15) Vi lever för evigheten! Gud vill låta oss uppleva glädjen av att få vara använda av honom!

16 ”You have never truly found Jesus if you do not tell others about him”
”Du har aldrig verkligen funnit Jesus om du inte berättar för andra om honom” //Charles H. Spurgeon

17 Målet med evangelisation
Att presentera Evangeliet om Jesus Att göra lärjungar För att Gud ska bli förhärligad!

18 Målet med evangelisation
”Mission är inte det ultimata målet för församlingen. Tillbedjan är. Mission existerar för att tillbedjan inte gör det. Tillbedjan är ultimat, inte mission, eftersom Gud är ultimat, inte människan. När denna tidsålder är över, och de oräkneliga miljonerna återlösta människor faller ner inför Guds tron, kommer mission inte längre att finnas. Det är en tillfällig nödvändighet. Men tillbedjan förblir för evigt.” //John Piper

19 1. Socialisering Var trevlig, ta initiativ till samtal, bygg relationer mm. Låt människor veta att du vill och är öppen för att prata om din tro. Visa tydlighet med din kristna identitet (om det verkar som att du skäms för din tro så kommer folk inte vilja prata med dig om den). Var beredd att svara på frågor! (1 Petr 3:15-16)

20 Övning: Vad skulle du svara på frågan: ”Varför är du kristen?”

21 2. Dina vittnesbörd Som lärjunge till Jesus samlar du hela tiden på dig ”Jesus-berättelser” om vad han gjort i ditt liv… Människor är intresserade av att höra vad du varit med om tillsammans med Gud! Det finns kraft i vittnesbörd! (Upp 12:11)

22 Övning: Berätta om något Jesus gjort i ditt liv den senaste veckan.

23 3. Socialt arbete (diakoni)
Visa Guds kärlek i praktisk handling (1 Joh 3:17-18) Kärlek kan smälta hårda hjärtan och nå fram där inget annat fungerar! I den första församlingen lades stor vikt vid hjälpen till de fattiga, bespisningen av änkor, omhändertagande av föräldralösa barn… osv.

24 4. Tecken & under Jesus predikade, botade sjuka och drev ut demoner – Lärjungarna blev utsända att predika, bota sjuka och driva ut demoner (Matt 10, Luk 9-10) Det övernaturliga är en naturlig del av en kristens liv! Vi ska inte bara övertyga folk med ord, utan med Ande och kraft! (1 Kor 2:1-5, 1 Tess 1:5)

25 Är vi människofiskare eller akvarieskötare?

26 Uppgift till nästa vecka:
- Intervjua en person som inte är kristen:  Vem var Jesus?  Vad handlar Bibeln om?  Vad är kyrkans huvuduppgift? Gruppövning: - Träna på att kortfattat dela evangeliet med varandra (låtsas som att de andra i gruppen inte tror när det är din tur).


Ladda ner ppt "Att vara Jesu vittne (Evangelisation)."

Liknande presentationer


Google-annonser