Nationella redovisnings- konferensen 2010 Sven-Arne Nilsson 2010-09-30 IFRS-regelverket, är det läs- och njutbart för gemene man?

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Camilla Wallström Kunskap föds där tanke och känsla möts
Advertisements

Ledningsdeklaration Länna/Rialaenheten 2009
Samtala om böcker.
Nulägesanalys genom frågor
Källkritik.
Att utveckla barns förståelse med hjälp av återberättande
DAGSTIDNINGAR.
Kamratstödjar konferens 5/ Dagen startade för kamratstödjarna när de anlände till Munkedals folkets hus. Kamratstödjarna blev incheckade och fick.
”Tidigare har läraren skrivit hur det har gått för mig i skolan som mamma och pappa fick läsa hemma. På utvecklingssamtalet har mest de vuxna pratat och.
Gå till första sidan Med användarna i fokus Användarundersökning som utgångspunkt för vidareutveckling av sökguide Borås Blekinge Tekniska Högskola.
Libris som mobilapplikation • Målgrupp • Specifikt mobil • Relaterat till researchprocessen • Kan sträcka sig en bit in i framtiden • Smartphones.
”Språk, lärande och identitetsutveckling är nära förknippade
Pedagogisk dokumentation i det systematiska kvalitetsarbetet
Utbildning i hantering av Behovstrapporna
Hur bör samhället organiseras
HÖRA LÄSA MÅL KURS C SKRIVA PRATA.
Vilka var de viktigaste lärdomarna från caset?
Att göra: Nyhetsartikel
Mänskliga rättigheter
Att skriva en artikel.
Artikel – reportage - debattartikel
BILD 1-20 Idag Varför ska barn komma till tals? Kaffe Vad behövs? (Vilka förutsättningar?) Hur kan det gå till? Barnperspektiv och barnets eget.
Den uppsats ni är på väg att skriva skall en vacker dag presenteras muntligt. I betygskriterierna för Svenska C står det att eleven, skall använda sig.
© 2013 Deloitte AB 1footer Projektuppslag Sven-Arne Nilsson Examensarbete VT 2014.
Svenska p Svenska p.
Uppsatsämnen Rolf Rundfelt.
Arnes kurs 2009 Rolf Rundfelt.
Buddhism Av: Cecilia Larsson vt 2014.
Läroplansträff Välkomna!. Program för dagen 8.30 Inledning och program 8.40 Lars introducerar dagen med några bilder om undervisning och lärande.
Lokal Pedagogisk Planering
Växjö kommun,  Kommunala högstadieskolor, Växjö kommun  Administratörer, kulturaktörer, koordinatorer och elever  Delaktighet som värde och praktik.
Utvecklingskraft för svensk livsmedelsindustri. Ett av KK-stiftelsens expertkompetensprogram Styrelsen hämtad från näringslivet och akademin Mötesplats.
1 Allmänheten om bonus och vinstdelning Rapport från opinionsundersökning 9 april 2009 Arne Modig Viktor Wemminger.
Att bevaka vetenskap i en universitetsstad - så går det till.
UPPSATSSKRIVNING ENTRÉSKOLAN
1. Uppgiften presenteras
Riktad skrivning Vad kommer du ihåg för några läsförståelsese- medhjälpare ? Vad minns du om dem? Skriv tills jag säger stopp, sen läser ni upp vad ni.
Vetenskapligt PM Svenska 3 Svenska som andraspråk 3.
Varför energieffektivisering?
Forsknings- och utvärderingsmetoder, 15 hp
Etik och Moral Läran om rätt och fel.
1 Joomla © 2009 Stefan Andersson 1. 2 MÅL 2 3 Begrepp Aktör: en användare som interagerar med webbplatsen. I diagrammet till höger finns två aktörer:
Svenska/historia/religion
Självbild, självkänsla & Självförtroende
Livskarriär Din väg mot ett arbete som kommer att göra dig lycklig.
Kapitel 4 Hälsofrämjande arbete
Spågumman Spågumman kollar på bilder, bildtexter, baksidan av en bok, rubriker och vad det är för typ av text. Hon kan på så vis få en bra uppfattning.
Religionskunskap 1, 50 p. Religionskunskap 1, 50 p.
Ger Växelverkan Vetenskapen Värde?
C Arne Sundquist/Orsalheden C Arne Sundquist/Orsalheden Kurs Fastighetsvärdering - massvärdering LTH Vt 2008 Arne Sundquist Att behandla : – –Användningen.
En guide för arbeten i SO
Optik Läran om ljuset.
Referat Hur och mall.
Varför inte bara Google?
1 Mångfald Hur leder man en arbetsgrupp som präglas av mångfald ?
pedagogisk dokumentation
Kapitel 2 sid S 75. Det liv man lever och den livsstil man väljer handlar mycket om hur stor motivation man har. Vissa vill motionera och röra på.
Lektionsmaterial Inför ert deltagande i Energikicken 2015.
Lektionsmaterial Inför ert deltagande i Energikicken 2015.
NOVELL En novell är en kort berättelse. Det kan vara en djupdykning i en persons tankar under en kort tid, eller en spännande återgivning av en enda händelse,
Formellt, skarpt och snyggt
Presentation av Ta ej bort detta. Om du gör det är det brott mot våra regler. Reglerna hittar du under sidan OM KLASSKLUR. Läs de innan nedladdning.
PROJECT NO – UK/13/LLP-LdV/TOI-624
Skolutveckling genom aktionsforskning
Litteraturhistoria – epoker och analys av textutdrag
Namn på presentationen Riktigt rolig PowerPoint > Fokusera på ett intressant ämne per sida > Skriv brödtexten kort, koncist och i 24 punkter.
Källor och källkritik. Källa? En plats där du kan få information –Böcker –Tidning –Faktatexter –TV –Radio –Intervju med någon –Dagböcker från förr i tiden.
Kontakt anbudsgivare- beställare under upphandlingstiden? ”Får man prata med varann? I så fall när och om vad?” Vad säger reglerna ? Hur hanterar man det.
Utbildning i hantering av Behovstrapporna
Presentationens avskrift:

Nationella redovisnings- konferensen 2010 Sven-Arne Nilsson IFRS-regelverket, är det läs- och njutbart för gemene man?

© 2010 Deloitte AB 2 Hedersomnämnande Carl H Witts pris ”Roligt, nytt, annorlunda och vågat” var några spontana omdömen från juryn om denna artikel, som med sin utformning snabbt fångar läsarens uppmärksamhet. En viktig frågeställning behandlas med glimten i ögat då läsaren får följa en fiktiv dialog mellan en CFO och IFRS-expert. Dialogformen är ett nytt grepp i Balans och författarna visar att det går att få fram ett viktigt budskap på ett annorlunda sätt.

© 2010 Deloitte AB 3 IFRS-regelverket..., dagens punkter Artikelns uppkomst Artikelns innehåll Artikelns budskap till oss som lärare Artikelns uppkomst: ‒ Jörgen Dahlgren stötte på ett fall på en kurs ‒ Jörgen och jag diskuterade utifrån det ‒ Det anknöt till mycket i mitt dagliga arbete på Deloitte ‒ Före ”snårighetsdebatten” men anknyter väl till den

© 2010 Deloitte AB 4 Artikelns innehåll Företagets revisor vs. redovisningsexperter, technical desk in London Insikt i regelverket vs. insikt i företaget, fångarna i redskapsboden Övervakningsfunktionerna eller -nivåerna Översättningsproblemet Omfattande och svåröverskådligt regelverk, ”BC”, föreställningsramen etc. Kravet på att föreställa sig och att tänka i IASB:s strikta kategorier.

© 2010 Deloitte AB 5 Artikelns budskap till oss som lärare Angeläget att fördjupa sig även i själva redovisningen eller rapporteringen Hellre en liten välsignad bit än ett stort förbannat stycke, av regler Nödvändigt med mycket höga krav på stringens och precision: ‒ Begrepp och termer ‒ Resonemang och allmänna utgångs-punkter ‒ Fackspråket

© 2010 Deloitte AB 6 Apropos: Fünf Jahre in der Kritik (FAZ 22. März 2010) Dagstidningsartikel av en ledande redovisningsprofessor ‒ Hel sida, löpande text Övergången till IFRS innebär inträde i en annan värld: ‒ Omfattande regelverk eller doktrin ‒ Mängder med människor drillade i det ‒ Krav på stringens, distinktioner, precision ”Kanhända det retar en del, men i så fall är det deras eget fel!”