Hej å hå! Efter att ha besökt ett par skitiga fiskehamnar längs kusten ligger nu skottlands inland framför oss. Häng med vettja!

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Välkommen till Lappland! Vi valde Lappland för där är mycket snö.
Advertisements

Kroksjön är en by sydväst om skellefteå.
Snabbguide och tips.
Det första du bör göra är att rita horisonten
Onsdagen den 29/ åkte klass 3A och 3B till Gamla Linköping.
om företaget där du gör din praktik!
easyresearch. se/s. asp Varför?
Varför förlorade jag mitt favoritjobb?
Vi får alltid höra "the rules" från kvinnornas sett o se på saker o ting. Här kommer äntligen männens regler!!!.
Vi karlar får alltid höra om “reglerna” som gäller från våra kvinnor
PowerPoint av Bendik S. Søvegjarto Koncept, text och regler av Skage Hansen.
First Class Arken - Introduktionskurs
Optik Läran om ljus.
IPad grundkurs.
PowerPoint laget av Bendik S. Søvegjarto Koncept, text och regler av Skage Hansen.
Retorik Konsten att tala Hur håller man ett bra argumenterande tal?
Anneli och Christians Datorskola
78 respondenter. 2 [1] Hur har det varit hemma sedan du var här sist?
Explorer of Sweden December 2009 bildspel nr. 13 December 2009 bildspel nr. 13.
Övningsbank – IK SödraDal
Skottövning Spel Dribblingsövning Nickövning Två måls spel
PowerPoint av Bendik S. Søvegjarto Koncept, text och regler av Skage Hansen.
Skottland del 1 Peterhead - Inverness – Caledonian canal –
Grekland.
Åhoj! På sista tiden har vi varit fångar i Puerto de Mogan på södra Gran Canaria. Det har varit en upplevelse på sitt sätt… Bläddra med pilarna.
Inte Barbuda denna gång utan: Bermuda. Efter lite knappt åtta dygn till havs kommer vi fram till Bermuda. Bermuda Harbour Control ger oss tillstånd att.
Hejsan! Nu har vi korsat en liten snutt av den hiskeliga Atlanten och landat på Nordirland.
Positiva tecken - de som funderar över olika existentiella frågor har ökat från 20% till 30%. - de som ägnar sig åt korta stunder av kontemplation och.
Vi får alltid höra "the rules" från kvinnornas sett o se på saker o ting. Här kommer äntligen männens regler!!!.
Kronologiskt: Här kommer nästa bildspel: Canouan och Mustique är mindre öar och St Vincent är den största, själva huvudön, i Grenadinerna.
280 Nm Nordsjön. Here we come!. Det börjar riktigt bra men sedan blir vi lite gröna båda två. Tja, det är väl bara att bita ihop och hoppas att det är.
Att skriva en artikel.
Halloj igen! Här kommer lite försenade bilder från ett kort stopp på Dominica, ett lite längre på Iles des Saintes och ännu ett kort på Guadeloupe.
Explorer of Sweden November 2009 Bildspel nr. 8. Nu lämnar vi San Benedicto och seglar västerut ca 70 Nm till Roca Partida.
Frankrike Efter 11 dygn till havs, varav de sista 4 i kuling på Biscaya, kommer vi trötta, kalla och blöta fram till Camaret sur Mer i Bretagne.
Vill du lära dig kort division?
Anna & Martin seglar i stilla havet Oktober – December 2009 Bildspel nr.2.
Nytt golv av finaste furu
Förintelsen.
2. Utveckla en presentation
I taket lyser stjärnorna Johanna Thydell
Sektorn för Socialtjänst
Du ÖnskAs en rigtigt gOD jul GOD JUL Först, klicka på stjärnan på julgranen, så vi kan få ljus i den….
Vad är du för typ av person?
Vi karlar får alltid höra om “reglerna” som gäller från våra kvinnor. Här följer nu några regler från oss karlar.
PIRATPARTIET Rubriksnitt: Impact, vanlig text Arial Här kan man lägga en lite ingressbetonad text på ett par tre meningar (men funkar även utan). Vill.
Retorik Konsten att tala Hur håller man ett bra argumenterande tal?
HJÄRNGYMPA.
Marcus berättar lite om sig själv
Innehåll  Introduktion  Profeten Nuh (Noa)  Profeten Ibrahim (Abraham)  Profeten Musa (Moses)  Profeten ’Isa (Jesus)  Profeten.
The Blue Day Book Bradley Trevor Greive (ISBN: )
Informationskompetens. Eleven ska kunna… orientera sig i en komplex verklighet med stort informationsflöde och snabb förändringstakt. Deras förmåga att.
Uppmärksamhetstest Från kvinnor till kvinnor
Historien om hur Anna & Martin seglar till Karibien.
Hejsan! Nu har vi varit några veckor på Trinidad. Vi har bland annat roat oss med några djungelturer men kanske framför allt med den stora karnevalen.
Ditt namn: Tess Fridberg Din lärare : Kicki Din årskurs: 5B
Varför skapade Gud husdjur??. För att hjälpa till i hushållet....
Att sälja Lions Quest-kurser till skolor /14.
Att besöka skolor Camilla Bergvall, ordförande Djurens Rätt Helsingborg & Hanna Eriksson, vice ordförande Djurens Rätt Helsingborg
DEN MAGISKA DÖRREN.
Kognitiv psykologi Tänk på en situation när det gick riktigt bra för dig. Varför gick det bra? Tänk på en situation när det gick riktigt dåligt för dig.
En mycket vanlig frågeställning gäller om två storheter har ett samband eller inte, många gånger är det helt klart: y x För en mätserie som denna är det.
Google SketchUp Del 1.
Att skriva dikter.
Hej å hå! Här kommer en hälsning från Martinique. Här är allt väl. Vi har haft våra föräldrar på besök några dagar och tillsammans med dem utforskat de.
Vem är jag, Vem är du?.
glädje-trygghet-kamratskap-nyfikenhet
Var försiktig! Du kanske lär dig något.
På den här bilden, marken (vattnet) stannar där linjen är
Och vecka 05 FB ® BrucElvis
Presentationens avskrift:

Hej å hå! Efter att ha besökt ett par skitiga fiskehamnar längs kusten ligger nu skottlands inland framför oss. Häng med vettja!

I Inverness slussar vi in i Caledonian Canal som faktiskt är en systerkanal till vår egen gamla hederliga Götakanal. Hmm, kan det ha varit så att Von Platen var inblandad i båda månntro?

Caledonian skiljer sig en del från Göta Caledonian skiljer sig en del från Göta. Framförallt är slussarna mycket större. I Göta slussar man vanligtvis 4 båtar åt gången men här knör man in 10-12 stycken. Gamla inövade slussrutiner är inte vatten värda och inte blir det bättre av att vi hamnat i samma omgång som ett gäng pajasar som påstår att de håller på med ”Racing”. Det är bara att hänga ut alla fendrar man har och be en stilla bön.

Skräckinjagande skotstek Rejsingtips: Lägg din taggiga blå ”bensinmackstamp” runt akterstagets vantskruv när du slussar vettja! Skräckinjagande skotstek Varför inte dra rullfockens revlina genom ledöglan istället för att låta den skava mot vantskruven? Fantasifull fenderknop Rejsinggänget förvånar oss gång på gång med sitt sjömanskap. En diskret okulärbesiktning av deras tävlingsredskap avslöjar en hel del, ska vi kalla det nytänkande?

Det är ganska så fridfullt att åka kanal. Orterna heter konstiga saker Det är ganska så fridfullt att åka kanal. Orterna heter konstiga saker. Uttala det där om du törs! →

Efter sista slussen i Dochgarroch breder den mytomspunna Loch Ness ut sig. Visste du att den norra delen av skottland tidigare inte angränsade till den södra? Skarven mellan plattorna går precis här i dalgången Great Glenn. I botten av dalen ligger de djupa kalla sjöarna Loch Ness, Loch Oich och Loch Lochy. Vem vet vad som kan tänkas dölja sig i dessa mörka djup…

Nessie SE UPP ANNA, BAKOM DIG!!! Anna ser skeptisk ut.

Det finns gott om gamla slott och borgar i området Det finns gott om gamla slott och borgar i området. Detta är Urquhart Castle.

Brrrrrrr… 15ºC Utanför Urquhart Castle är Loch Ness som djupast. 230 meter. Gömmer det sig något monster i sjön så måste det väl ändå vara här, resonerar vi. Martin försöker locka fram Nessie genom att använda sig själv som bete.

Att segla på Caledonian Canal är nästan som att fjällvandra. Med båten.

Landskapet är kargt men storslaget.

Ben Nevis Vid foten av Ben Nevis, Storbritaniens högsta berg (1344m), ligger Fort William. Här slutar Kanalen. Våra föräldrar hälsar på.

Tillsammans passar vi på att njuta av det brittiska köket Tillsammans passar vi på att njuta av det brittiska köket. Det är mest friterat och stekt och konstiga saker inbakade i paj. Anna testar den legendariska rätten Haggis. Man har ju hört skräckhistorier om kokta fårmagar fyllda med gud vet vad men faktum är att Haggis är helt ätbart.

Ölen är förståss helt OK.

Anna och en ”Highland Cattle” (Anna till höger i bild). Berget Ben Nevis Anna och en ”Highland Cattle” (Anna till höger i bild). För att inte tala om whiskeyn. Brännerierna står verkligen som spön i backen här i området.

När vi lämnat den nivåreglerade tryggheten i Caledonian Canal får man börja se upp med tidvattnet. Strömmen överstiger med lätthet båtens maxfart på flera ställen så det gäller att välja rätt tidpunkt för avfärd. Väljer man rätt går resan som en dans i dubbel fart. Väljer man fel blir det en låååång dag.

Mellan öarna Scarba och Jura ligger det legendariska sundet Corrywreckan. Det är stora tidvattenskillnader mellan norra och södra delen av sundet och det skapar mycket kraftiga strömmar, virvlar och andra otrevligheter. Lokalbefolkningen är mycket tydliga på denna punkt. - Don’t go through there unless you know what you’re doing!

Vi avslutar skottlandsäventyret för denna gång på ön Gigha som ligger på östra sidan av den stora fjorden Sound of Jura. Härifrån kan man faktiskt se över till Nordirland. På puben får vi bra tipps om hur man på bästa sätt tar sig över till Ballycastle som är morgondagens mål. Mer om det i nästa bildspel. Hej så länge!