Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Anna & Martin seglar i stilla havet Oktober – December 2009 Bildspel nr.2.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Anna & Martin seglar i stilla havet Oktober – December 2009 Bildspel nr.2."— Presentationens avskrift:

1 Anna & Martin seglar i stilla havet Oktober – December 2009 Bildspel nr.2

2 I förra bildspelet berättade vi mest om vad som finns på land och över ytan men faktum är ju att vi vistas väldigt mycket på och under vattnet. Här kommer en kavalkad av det mesta av det bästa.

3 Trots idogt fiskande har vi inte riktigt skördat några större framgångar än. Hittills har vi en något brokig samling fiskehistorier. En jätteliten åttaarmad bläckfisk, en flundra, några rock cod och en bonito. David och Daniel drog i och för sig upp hen hel hink med taggmakrillar en kväll som vi stekte till lunch dagen därpå. Vi måste nog besöka en fiskebutik i San Diego för komplettering av bättre anpassad utrustning.

4 Vi har en egen kompressor, fyra kompletta utrustningar och en massa snorkelgrejer mm. Dessutom har vi en ny fin undervattenskamera. Här ska badas. Häng med ner vettja!

5 Om livet på land är lite åt det karga hållet är det precis tvärt om under ytan. På varenda kvadratcentimeter trängs alla möjliga typer av färgglada anemoner, koraller, sjöstjärnor, sjöborrar och mollusker eller vad tusan de nu är för någonting.

6 Mer grannlåt…

7 Kelp är en brungul växt som växer i långa piskor och sträcker sig hela vägen mellan botten och ytan. Ibland både femton och tjugo meter långa.

8 Mer kelp

9 Bland kelpen simmar det förståss runt en massa roliga djur. Detta är en Garibaldi. En stor och väldigt orange firre.

10

11 Garibaldi som juvenil

12 Murena med en hel massa räk-kompisar

13 Massor med humrar = Massor med middag

14 Det finns gott om sjölejon och sälar som ofta kommer fram och undersöker vad vi är för ena filurer. Här hälsar Oscar på en liten säl.

15 Delfinerna hälsar på oss dagligen. Det finns flera olika arter. De kommer ofta fram och undersöker båten. Ibland ser vi dem hoppa jättehögt när de jagar ett fiskstim eller nå’t. Det finns stora valar också. Vi får närkontakt med både knölvalar och minkvalar vid flera tillfällen.

16

17 Jag tror att vi avrundar bildspelet med lite fina bilder utan kommentarer helt enkelt.

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31 Det var allt för denna gång gott folk. Vi befinner oss nu i San Diego och imorgon seglar vi mot Mexiko. Hittills har vi prioriterat spännande avlägsna platser och inget talar för att det blir någon ändring på detta framöver. Båten är utrustad med watermaker, tvättmaskin, duschar osv. och vi är inte beroende av att uppsöka någon hamn på många veckor. Kanske dröjer det ett tag innan nästa rapport men som du säkert förstått vid det här laget så går det ingen nöd på oss… / Martin & Anna


Ladda ner ppt "Anna & Martin seglar i stilla havet Oktober – December 2009 Bildspel nr.2."

Liknande presentationer


Google-annonser