Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

VATTEN.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "VATTEN."— Presentationens avskrift:

1 VATTEN

2 Djur i vattnet Det finns hajar. Det finns delfiner. Det finns maneter.
Det finns bläckfiskar. Det finns sjöhästar. Det finns rockor. Det finns plattfiskar.

3 Vad kan man ha vatten till?
Man kan dricka det. Man kan bada. Man kan ha det till lek. Man kan simma. Man kan åka båt.

4 Vad finns det för växter?
Det finns havskoraller. Det finns anemoner. Det finns fotbollssvamp. Det finns borrsvampar. Det finns död mans hand. Det finns Dröbakborre. Det finns spiralrörmask. Det finns bergborsting.

5 Delfiner Delfinen är ett intelligent djur. Precis som oss människor har den en komplex hjärna och en kraftigt veckad hjärnbark. I fångenskap kan man till exempel lära delfiner hoppa upp ur vattnet, äta ur tränarens hand, hämta saker, pussa tränaren och träna avancerad akrobatik på kommando. När delfiner letar mat eller orienterar sig sänder dem ut korta klick-ljud.

6 Jättebläckfisken Jättebläckfisken är en vacker och elegant fisk som kan bli fem meter lång. Bläckfisken är ett blötdjur inte en fisk som man tror. Jättebläckfisken är ett rovdjur som lever på olika sorters kräftdjur. Den håller till i klipphålor och sprickor. Och den kan också spruta bläck för att skrämma bort fiender från sig.

7 Sjöhästar Sjöhästen är en liten fisk. De flesta sjöhästar blir oftast bara trettio centimeter långa. Deras mönster på kroppen passar ihop med havsbottnen så på det sättet kamouflerar de sig från fiender. Och stjärten kan ringla sig runt växter för att inte svepas iväg av vattenströmmar.

8 Jag tackar så mycket för titten på Pius vattenfilm!
Av Pius.


Ladda ner ppt "VATTEN."

Liknande presentationer


Google-annonser