Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

PIRATPARTIET Rubriksnitt: Impact, vanlig text Arial Här kan man lägga en lite ingressbetonad text på ett par tre meningar (men funkar även utan). Vill.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "PIRATPARTIET Rubriksnitt: Impact, vanlig text Arial Här kan man lägga en lite ingressbetonad text på ett par tre meningar (men funkar även utan). Vill."— Presentationens avskrift:

1 PIRATPARTIET Rubriksnitt: Impact, vanlig text Arial Här kan man lägga en lite ingressbetonad text på ett par tre meningar (men funkar även utan). Vill du använda någon av bilderna här i dokumentet så varsågod.

2 PIRATPARTIET Det finns fyra olika mallfärger att välja mellan Dessutom ligger grönt och lila i två nyanser eftersom den syns olika bra mot olika bakgrunder. En lite ljusare grön och en lite mörkare grön – samt en lite ljusare lila och en lite mörkare lila.

3 PIRATPARTIET Använd mallfärgerför att variera presentationen Vit, grön, lila, svart. Ska du till exempel presentera många likartade sidor, eller så, så variera med att byta bakgrundsmall emellanåt, helt enkelt. Kom ihåg, enkelt är bäst. Det måste inte blinka, allt kan inte sticka ut, men lite omtanke brukar uppskattas.

4 PIRATPARTIET Här ligger ännu en fin-fin rubrik Det kan vara frestande att använda jättemycket lila eftersom det är vår färg. Det är fint, och det är bra att vara enhetligt, men avbrott lyfter också. Det gäller att hitta den rätta balansen, testa gärna på andra.

5 PIRATPARTIET Svart kan vara effektfullt på en vägg Beroende på utrustning så kan man fiffa med sin presentation så det passar formatet bättre. Rullande bildspel på en vägg på en mässa? Svart bakgrund brukar funka bäst. Undvik lång text i sådana fall, kanske bara något enstaka kort citat.

6 PIRATPARTIET Här ligger den fin-fina rubriken Busa gärna och byt färg på en eller två ord i rubriken. Gör inte för många punkter och försök att formulera dig så kort som möjligt. Allt du säger ska inte stå här. Stanna gärna upp ibland och kolla om folk är med.

7 PIRATPARTIET Visst är rubbarnafina men glöm intebilder Bra resurser för bilder är: –Wikimediacommonshttp://commons.wikimedia.org/wiki/Main_Pagehttp://commons.wikimedia.org/wiki/Main_Page –Creativecommons söksida http://search.creativecommons.org/#http://search.creativecommons.org/# Försök att hålla dig till ett och samma format genomgående –en stor bild över en hel sida eller –fyra kvadratiska bilder på samma nivå. Håll dig till CC-märkt material.

8 PIRATPARTIET Ytterligare en rubrikmarkering Ibland kan det vara mycket bättre med en graf eller ett diagram att låta åhörarna fästa blicken på. Passar utmärkt i det här mallformatet också.

9 PIRATPARTIET

10 Här ligger den fin-fina rubriken Ibland kan det vara smart att mest bara lägga in en ”påminnelsesida”. En bild eller textpunkt, som du kan improvisera runt, eller dra igång diskussion kring. Tappar du tråden, fråga publiken om de har några frågor – det kan fungera som ett sätt att komma på spåret igen.

11 PIRATPARTIET Mallsida för lite specialgrejer Här till vänster är plats för en liten text av ingresskaraktär, som till exempel beskriver vad som händer på ytan till höger bredvid. I mallrutan till höger (ppt) kan du välja att lägga text i punktform, grafik, bild, diagram, organisationsschema, film, tabell… *pust* eller vad du nu kan komma behöva för din presentation. Förutsättningarna här i mallen kan skilja sig lite mellan olika mjukvaror och plattformar, men den generella principen med den här formen är: Enkel presentationstext till vänster för att beskriva det som är viktigt till höger.

12 PIRATPARTIET

13 Självfallet finns specialmallen i andra profilfärger också Här har jag lagt in en bild. Jag justerade storleken lite, eftersom mallen inte riktigt tar hand om det – det beror ju på vad man vill visa. Så var inte rädd att justera så sidan känns bra – det är inte mallen som är prioritet. Alla ”vet” att det som är viktigt i presentationer är konsekvens, i färger och i form. Men ibland behöver man avvika från det och då är det helt okej. Tanken med mallsidorna är att de ska vara till stöd, inte reglera.

14 PIRATPARTIET

15 Här ligger den fin-fina rubriken som vanligt Kopiera sidor och lägg in dina texter. Dela gärna med dig av färdiga presentationer såväl som konverterade mallar till olika mjukvaror och plattformar. Kom ihåg: –Impact i rubriker, Arial i bröd. –Vi använder lila, grönt, vitt och svart. Detta är inte facit för all presentation nånsin, bara ett stöd.

16 PIRATPARTIET

17 Ibland kan det vara bra att lägga med en avslutningssida – tack för uppmärksamheten!


Ladda ner ppt "PIRATPARTIET Rubriksnitt: Impact, vanlig text Arial Här kan man lägga en lite ingressbetonad text på ett par tre meningar (men funkar även utan). Vill."

Liknande presentationer


Google-annonser