Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

På väggen bredvid telefonen finns Visaren med stora knappar med foton på. För att ringa lyfter du på luren och trycker på ett foto. Om en knapp blinkar.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "På väggen bredvid telefonen finns Visaren med stora knappar med foton på. För att ringa lyfter du på luren och trycker på ett foto. Om en knapp blinkar."— Presentationens avskrift:

1 På väggen bredvid telefonen finns Visaren med stora knappar med foton på. För att ringa lyfter du på luren och trycker på ett foto. Om en knapp blinkar är det personen på bilden som ringer till dig, eller har lämnat ett meddelande på telefonsvararen.

2 De fyra i familjen har varsin back för fritidsgrejor på hyllan
De fyra i familjen har varsin back för fritidsgrejor på hyllan. Backarna är märkta med familjemedlemmarnas färger grönt, orange, gult och blått. Det är lätt att se vad som ligger i de genomskinliga backarna.

3 Här ser man att även facken för mössor och vantar, skoskåpet och brevfacken är märkta med små färgmarkeringar i grönt, orange, blått och gult. Det är bra att varje sak har sin plats. En tydlig struktur gör det lättare att hålla ordning.

4 I hallen finns också städskåpet.

5 I städskåpet finns lättlästa böcker om städning.
Här kan du också se idéer om hur du kan planera och komma ihåg vad du ska göra hemma. Då kan du se vilken dag du ska dammsuga till exempel och i vilken ordning du ska städa.

6 I hallen hittar du också exempel på robusta scheman i trä, till exempel det här luck-schemat. Om det är svårt att förstå bilder kan man planera dagen med riktiga föremål. Det som är gjort kan man plocka bort och dra ner luckan över bilden.

7 Vid ytterdörren sitter porttelefonen
Vid ytterdörren sitter porttelefonen. När någon ringer på kan du se vem det är, så du vet vem du släpper in. På andra sidan dörren sitter en påminnare. När du öppnar dörren tänds bilder och en röst påminner dig att ta med nycklar, plånbok och mobil.


Ladda ner ppt "På väggen bredvid telefonen finns Visaren med stora knappar med foton på. För att ringa lyfter du på luren och trycker på ett foto. Om en knapp blinkar."

Liknande presentationer


Google-annonser