Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Vardagsrummet är stort, så här finns det plats för mycket saker

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Vardagsrummet är stort, så här finns det plats för mycket saker"— Presentationens avskrift:

1 Vardagsrummet är stort, så här finns det plats för mycket saker
Vardagsrummet är stort, så här finns det plats för mycket saker. Bredvid soffan hittar du bordet med telefoner.

2 Här finns både vanliga telefoner och mobiltelefoner som är lätta att använda. Om du tycker det är krångligt att slå telefonnummer är det enklare att bara trycka på en knapp med ett foto eller en siffra. En tydlig telefonlista är bra. En av mobiltelefonerna vi visar finns i en handdator. Den har en speciell programvara så att du också lätt kan använda en kalender med påminnelselarm, kamera, en enkel räknare och andra funktioner.

3 På byrån bredvid soffan finns tidshjälpmedel och även pratapparater som man kan spela in medelanden på. På hyllan finns två tydliga timers. Där står också Lättlästa böcker och genomskinliga tidskriftsamlare så att man lätt hittar rätt tidning.

4 Tidshjälpmedel gör tiden synlig
Tidshjälpmedel gör tiden synlig. Prickar som slocknar visar att tiden går och att det du väntar på närmar sig. När det är dags blir du påmind med en signal. Det finns också hjälpmedel där du själv kan spela in dina komihåg-meddelanden och sätta larm på den tid de ska läsas upp.

5 På pratapparater kan du spela in komihåg-meddelanden som läses upp när du trycker på en knapp. Du kan spela in enstaka meddelande eller flera i rad som en instruktion. På en större pratapparat kan du spara många meddelanden och ha olika överlägg för att prata i flera olika situationer.

6 I den här hörnan av vardagsrummet finns scheman, almanackor och kalendrar.

7 Det finns schema i olika storlek där man kan skriva sin planering med ord eller genom att sätta upp bilder. Veckodagarnas färger finns med på många scheman och kalendrar. Här visar vi också olika sorters bilder så du kan jämföra och se vilka som passar bäst.

8 Lådorna i byrån är uppmärkta med Pictogram
Lådorna i byrån är uppmärkta med Pictogram. Bredvid TV:n ser du enkla fjärrkontroller där du kan välja vilka funktioner du vill lägga in. På hyllan ovanför finns talböcker. Både tidningar och talböcker finns på skiva som går att lyssna på i Daisy-spelare / cd-spelare eller i datorn.


Ladda ner ppt "Vardagsrummet är stort, så här finns det plats för mycket saker"

Liknande presentationer


Google-annonser