Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Skottövning Spel Dribblingsövning Nickövning Två måls spel

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Skottövning Spel Dribblingsövning Nickövning Två måls spel"— Presentationens avskrift:

1 Skottövning Spel Dribblingsövning Nickövning Två måls spel
Första spelaren springer fram och vänder sig mot andra spelaren som passar. Första spelaren vänder om och försöker göra mål. Spel Två måls spel Dribblingsövning Hälften har bollar hälften inte. De som inte har bollar sprider ut sig på en ytan och gör sig bredbenta, formar tunnlar. På en bestämd tid ska barnen försöka slå så många tunnlar som möjligt. Byt med varandra. Upprepa. Nickövning Forma en halvmåne med 4-5 barn. Kasta lätta bollar som barnen i turordning nickar. Berätta att det finns ”ögon” på bollen som man måste titta på. Nicka med pannan annars kan det göra ont ibland. Öka längden på kasten successivt. Vissa vågar inte nicka. För då försiktigt bollen mot pannan. Vem blir nickprins eller nick prinsessa idag?

2 Skottövning Spel Dribblingsövning Passningsövning Två måls spel
Dribbla genom en bana med koner och avsluta på mål Spel Två måls spel Dribblingsövning Ställ upp en slalom bana med koner. Dribbla igenom dessa och passa till den som står sista i ledet. Bollen nära fötterna. Passningsövning Två och två under rörelse. En boll per två. Passa bollen, spring och ta emot bollen, spring med bollen och passa

3 Skottövning Spel Stafett Passningsövning Två måls spel A B
Den första i ledet A passar bollen till mottagaren B och springer fram. Mottagaren slår en pass som A skjuter på mål Spel Två måls spel B A Stafett Ställ upp fyra koner med 5 meters mellanrum. Dela upp barnen i två lag ett lag vid varsin kon på samma sida. Dribbla bollen fram till andra konen, passa tillbaka bollen till nästa i tur som gör samma sak. När hela laget är över på andra sidan är det klart. Passningsövning Två och två stillastående. En boll per två. Passa bollen, se hur många pass som går fram och går rätt.

4 Lek i nätet Spel Bollkull Dribblingsövning Två måls spel
Skottlek mot mål med nät. Alla spelarna har varsin boll. Bollen läggs på marken lika lång från mål. Nu ska barnen försöka skjuta bollen över mållinjen. Börja nära och flytta efterhand bakåt Spel Två måls spel Bollkull 2-3 spelare har västar i handen som visar att det är dom som tar. I gruppen finns 2-3 bollar som kastas mellan övriga. En som har en boll får inte kullas. När en spelare blir kullad får han/hon ta västen och börja jaga. Dribblingsövning Barnen har varsin på boll som dom driver runt inom en markerad cirkel/kvadrat. På signal slutar dom och sätter sig på bollen. Alternativt doppar knäet i marken eller sätter foten på bollen. Starta igen och stoppa efter en stund. För att göra det lite roligare genom att be dom sitta/stå så stilla som möjligt.


Ladda ner ppt "Skottövning Spel Dribblingsövning Nickövning Två måls spel"

Liknande presentationer


Google-annonser