Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Var försiktig! Du kanske lär dig något.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Var försiktig! Du kanske lär dig något."— Presentationens avskrift:

1 Var försiktig! Du kanske lär dig något.

2 Ledtråd Legend i plurret Hemlighetsfull långhalsad varelse
Illusion, påhitt eller sanning?

3 Loch Ness-odjuret

4 Loch Ness I det skotska höglandet ligger sjön Loch Ness – Skottlands näst djupaste sjö. Den är 35 km lång, upp till 1,5 km bred och 1991 uppmättes det största djupet till 227 meter. Nio floder mynnar ut i sjön och vid kanten ligger slottet Urquhart Castle. Slottet byggdes i början av 1200-talet men är idag en ruin – ett turistmål. Men det är inte främst slottet turisterna kommer för att se då de besöker sjön – man letar efter…

5 …Nessie --> LochNess-odjuret
Det första fotot av vad som sägs vara odjuret togs 1933 av Hugh Gray. Han lyckades fånga objektet som befann sig en halvmeter över sjöns yta. Sedan dess kunde man läsa om henne i brittisk tidning Det här fotot som är det mest kända av alla sägs ha tagits av en kirurg, Robert Wilson. Men att det sedan visade sig vara ett arrangerat ”sjöodjur” som någon skapat och skickat ut i sjön. Loch Ness-odjuret sägs vara grön med stora fenor.

6 Många personer anser sig ha sett detta sjöodjur, men ingen har lyckats komma med övertygande bevis på att Nessie verkligen existerar Den mest populära teorin är att det är en plesiosaurie, en räk- och fiskätande reptil från dinosaurernas tid som påstås ha varit utdöd i 65.5 miljoner år. Andra teorier är att Loch Ness-odjuret är en ovanligt stor mal, en säl med mycket lång hals eller till och med en storväxt ål då dessa är vanliga på Loch Ness botten. En annan teori är att en cirkus stannat vid sjön och låtit sina elefanter svalka av sig i sjön. Sedan har folk sett snablarna från elefanterna sticka upp ur sjön, och sedan trott att det var något sorts odjur. Teorierna är många – en övervintrad dinosaurie är väl den som spridits mest. Kanske pga hennes lilla huvud, långa hals, stora kropp, fenor och svans stämmer överens med hur Plesiosaurus såg ut? Vad tror du? Finns hon? Vad är hon? Hur det ligger till får vi nog aldrig veta!

7 Ledtråd till nästa torsdag
Färgglad konstruktion från grannlandet


Ladda ner ppt "Var försiktig! Du kanske lär dig något."

Liknande presentationer


Google-annonser