Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Slöjd Presentation! Av: Malte Bergman.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Slöjd Presentation! Av: Malte Bergman."— Presentationens avskrift:

1 Slöjd Presentation! Av: Malte Bergman

2 Idé! Jag fick min idé när Johan sa att man skulle göra något i metall, så jag tänkte ”basic” och tänkte göra låda. Och det var i stort sätt början, jag gjorde mycket saker eftersom. Men jag hade länge tänkt att jag skulle skaffa en låda eller något liknande till mina plektrum som jag hade där hemma.

3 Konstruktion! Jag började det hela med att kapa av 4 bitar på en avlång metall platta och 4 fyrkantiga rör Jag valde dessa matreal för att materialet till sidorna var ett fast, och snyggt material, jag gillade de redan räfflade sidorna.Och rören valde jag för att devar fyrkantiga rör vilket underlättade när man skulle bulta fast sidorna i rören.

4 Konstruktion! Jag filade till rören så att de var i rätt länd för att fästas i kanterna på varje platta så att det skulle bilda en fyrkant sidorna är bultade på två ställen på varje sida Och det blev faktiskt väldigt snyggt med de utstickande skruvhuvuden, för det gick snyggt emot lådan.

5 Konstruktion! Jag vinkelslipade ut rännor i sidorna på två rör till den senare öppningen. Jag tyckte det verkade som en smart idé och det blev faktiskt väldigt praktiskt i slutet!

6 Konstruktion! Jag fortsatte med botten som jag gjorde utav trä, jag hackade ut lite trä i varje hörn av bottnen så att rören skulle passa snyggt i trät. När det passade snyggt så borrade jag i sidan och skruvade fast bottnen. Och det blev mycket snyggt med trä emot metallen, ett mycket snyggt kontrast, och när rören sjönk ner lite i själva lådan så blev det mycket snyggt, jag gillar när kontraster flyter ihop men fortsätter vara kontraster utan att bli en enda sak.

7 Konstruktion! Sen tog jag en fyrkantig metall platta och mätte ut hur stor min låda är och markerade med blyerts, jag klippte ut 4 fyrkanter, en i varje sida så jag kunde böja metallplattan över min låda, och poppnitade fast locket med 5 poppnitar. Jag tog fram vinkelslipen igen och gjorde en öppning så att en platta ska kunna passa där i, det skulle bli öppningen. Det blev både snyggt och praktiskt i slutet!

8 Konstruktion! Jag tog den 4:de biten av de 4 första som jag använde till sidorna och slipade/filade/sandpapprade till så att den passade i skåran som jag gjorde i locket. Och samma sak här, det blev snyggt när man hade slipat denna plattan istället för att ha kvar räfflorna så att det blev fler kontrast och även praktiskt. Det var förövrigt ett måsta att slipa ner räfflorna därför att det skulle glida lättare i skåran.

9 Tekniker! Jag stämde med ett stämjärn när jag skulle göra nedsänkningarna i trät i botten. Jag vinkelslipade locket och skårorna i rören när jag gjorde öppningen. Jag har även bultat, popp nitat, borrat slipat, filat, sandpapprat, sågat, klippt i metall och så bockade jag locket. Jag använde dessa tekniker för att de var de jag kände till och kände mig säkrast med.

10 Arbetsgången gick…. Bra! Arbetsgången gick fakiskt mycket bra, tro det eller ej. Jag blev klar sakta men säkert med ett resultat som jag är mycket nöjd med! Trotts den extra tid som jag var tvungen att lägg ut så tycker jag att det var ett lyckat arbete. Jag hade såklart kunnat göra samma resultat till mindre tid om jag bara varigt lite mer koncentrerad så det är väl helt klart något att tänka på till nästa läsår.

11 Tillägg De gånger som jag behövt tänka om har varigt när jag gjorde botten, det var tänkt som att det skulle vara en ensam fyrkantig skåra i en större träbit som lådan skulle sjunka ner i så det skulle finnas trä på utsidan också. Men det löste sig bra och jag är nöjdare med detta resultatet. Jag känner även att jag har blivit bättre med att arbeta med metall och att bulta samt att popp nita i tjockare material.

12 Bilder kommer i ett annat Powerpoint men det är ju i alla fall grunden och det mest betydande!


Ladda ner ppt "Slöjd Presentation! Av: Malte Bergman."

Liknande presentationer


Google-annonser