Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Lappland Lapplands landskapsvapen är en sagojätte som är precis som styrkans gud. Han symboliserade att Lappland var ett outforskat landskap.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Lappland Lapplands landskapsvapen är en sagojätte som är precis som styrkans gud. Han symboliserade att Lappland var ett outforskat landskap."— Presentationens avskrift:

1 Lappland Lapplands landskapsvapen är en sagojätte som är precis som styrkans gud. Han symboliserade att Lappland var ett outforskat landskap.

2 Landskapsdjur Landskapsblomma
Fjällräven är Lapplands landskapsdjur för att den lever bara där. På latin heter den Alopex lagopus. Landskapsblomma Fjällsippa är Lapplands landskapsblomma för att den finns bara där. På latin heter den Dryas Octopetala.

3 Här ligger Lappland Lappland
Lappland är Sveriges största landskap. Det gränsar mot Norrbotten, Västerbotten, Jämtland och Ångermanland.

4 Städer Kiruna Det finns 2 städer i Lappland. Lycksele och Kiruna. Kiruna är Sveriges nordligaste stad. Där finns det en rymdstation som heter ESRANGE. I Lycksele finns Europas nordligaste djurpark. Lycksele

5 Kända platser I Lappland finns Sveriges djupaste sjö. Den heter Hornavan. Sveriges högsta berg finns i Lappland. Det heter Kebnekajse. I nationalparken Sarek finns Sveriges största glaciär. Kebnekajse Hornavan Sveriges största glaciär

6 Näringar Lappland försörjer sig på både turism och gruvarbete. Det finns ett gruvföretag i Lappland som heter LKAB (för mer information se industri) det är därför det finns så mycket gruvarbete i Lappland. LKAB som bryter malm.

7 Industri Det finns inte många industrier i Lappland men den mest kända är LKAB (Luossavaara kiirunavaara). LKAB är ett företag som bryter järnmalm i berget Kirunavaara. Där tror man att man har hittat världens största järnmalms fyndighet. Här ser vi en gruva i Lappland

8 Turism I Lappland finns det mest orörd natur i hela Europa. För att skydda den så har man gjort sju områden till nationalparker. Dit kommer många turister. Sarek är kanske den mest kända. Nationalparken Sarek


Ladda ner ppt "Lappland Lapplands landskapsvapen är en sagojätte som är precis som styrkans gud. Han symboliserade att Lappland var ett outforskat landskap."

Liknande presentationer


Google-annonser