Boksamtal.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Författare Josefin Berntsson År 2013
Advertisements

Samtala om böcker.
Tips och råd som hjälper dig läsa, lära och plugga
Ringa video- samtal med datorn
Muntliga nationella prov i svenska
Boksamtal.
Välkommen Jag heter Bettan Källgren och arbetar här på Stodeneskolan som lärare i special-pedagogik. Jag har utbildat mig ”extra” i bl a Läsmetodik, alltså.
Att utveckla barns förståelse med hjälp av återberättande
För intelligenta kvinnor Ett gift par åkte under ett veckoslut bort tíll en sjö, där man kunde fiska.
Vad vi jobbar med • Folder på anslagstavlan • Veckobrev • Bloggen Hur tycker ni det fungerar med bloggen?
MUNTLIG PRESENTATION Ni ska nu träna er i att förbereda och genomföra en muntlig framställning. Ert arbete kan egentligen handla om vad som helst men.
Att läsa och studera.
Mål och betygskriterier
Samtalet På Arbetsplatsen.
HÖRA LÄSA MÅL KURS C SKRIVA PRATA.
Kommunikation.
Att tala för att övertyga
2. Utveckla en presentation
1 Studieteknik Språkhandledningen. 2 Överblick över arbetet Kursplanen/målen Kursplanen/målen Litteraturlistan Litteraturlistan Terminen Terminen Delkurserna.
Riktad skrivning Hur tyckte att boken Alex Dogboy verkade utifrån det du hittills läst och fått veta? Motivera ditt svar. Skriv tills jag säger stopp,
Hur presentera och opponera?
Källor! Hur gör man egentligen?
Huvudsatser och bisatser
1. Uppgiften presenteras
Bra att tänka på i ämnet svenska och när man har mig som lärare…
Att skriva efter en litteraturdiskussion
Riktad skrivning Vad kommer du ihåg för några läsförståelsese- medhjälpare ? Vad minns du om dem? Skriv tills jag säger stopp, sen läser ni upp vad ni.
En stund att dela ditt barns vardag
Vad tycker du om att läsa?
Att samtala, några knep Speglingar- att man svarar med frågan Tex:
Elevaktiva utvecklingssamtal
Framtagande av informationsbrev inom benign gynekologisk kirurgi - ett patientperspektiv Sofia Widetun T-10 student Kartläggning av patientinformation.
Spågumman Spågumman kollar på bilder, bildtexter, baksidan av en bok, rubriker och vad det är för typ av text. Hon kan på så vis få en bra uppfattning.
Del 4 Anteckna och planera
BokID Jonas, Johanna och Linda IDmb 05. Framtidens bibliotek Bibliotekskänsla Tidlöshet Tidlöshet Unikt ställe Tekniken finns dolt Kunskap och böcker.
Ett öga rött en bok som handlar om etnicitet, rötter och språkets betydelse för att skapa sig en identitet.
pedagogisk dokumentation
”När människans existens undergrävs och hon bara ser framtiden som en grå vägg framför sig, då lyssnar hon mycket mer på dom löften som ges, utan att bry.
V E N T I L E R I N G 5 juni Försvar av examensarbetet och opposition
Nationellt prov Sv – I andras ögon.
Caroline Hansson, Pilbäckskolan
Varför läsa ett språk till i åk 8 och 9?
Skapande skola Kyrkskolan. Pengarna som tilldelats Kyrkskolan har använts till författarbesök. År 1-3 har haft besök av Helena Bross vid två.
Presentation av Ta ej bort detta. Om du gör det är det brott mot våra regler. Reglerna hittar du under sidan OM KLASSKLUR. Läs de innan nedladdning.
Välkomna på föräldramöte 20/
Exempel på skriftligt omdöme
Fröken My. My Sara Ann Fagerstedt (Nordström) Lilla My föddes den 18 februari 1980 Halvirländska 2 barn (11 och 7) Bor i Spånga i villa Älskar att virka.
Livsfrågor Vad är meningen med livet? Vem är jag egentligen?
Litteraturhistoria – epoker och analys av textutdrag
Uttala de flesta svenska språkljuden Bokstävernas namn och ljud (stora och små). Ordbilder på vanligt förekommande korta ord t.ex. jag, och, kan. Läsa.
Konsten att samtala och leda ett samtal. Att vara en god samtalare och lyssnare Tittar på den som talar Spinner vidare på vad andra säger Håller sig till.
Meningar med bisats När vi skriver texter är det bra att använda bisatser. Det är bra att använda bisatser i meningar av många olika anledningar. Dels.
När jag var liten fanns det BÖCKER hemma hos oss Mamma LÄSTE HÖGT och jag LÄSTE SJÄLV Vi PRATADE om böckerna vi båda hade läst.
 Förstå fördelarna med att tala improviserat  Förutse situationer för att tala improviserat  Använd taktiker för att tänka snabbt  Förbered ett tal.
SKRIVA TEXTER Vad är uppgiften? Berätta om det inte något annat! Skriv mycket! Bättre med lång text och fel än lite och rätt. Några exempel på bisatser.
När jag var liten fanns det BÖCKER hemma hos oss Mamma LÄSTE HÖGT och jag LÄSTE SJÄLV Vi PRATADE om böckerna vi båda hade läst.
Spontana boksamtal Om att arbeta läsfrämjande under bemannad tid på ett meröppet bibliotek.
Första fasen i säljsamtalet: Kontaktfasen (Läroboken: Kapitel 7)
Välkomna till klass SI16D!
Verb Texterna 1.2, 1.3.
Argumenterande tal i en np-version
Samtal kräver interaktion
Utbildningspresentationens rubrik
Idag: Vi övar vidare på: att leda ett samtal, formulera och bemöta argument samt sammanfatta huvuddragen i vad som sagts.
Utvecklingssamtal 6a vårterminen 2018
Utbildningspresentationens rubrik
Lässtrategi Titta på rubrik och bilder.
Studieverkstaden Akademiskt skrivande Presentationsteknik Studieteknik
Stormaktstiden grupparbete 1611 och 1721
Presentationens avskrift:

Boksamtal

Två boksamtal – efter halva och när hela är utläst. Läs noga och läs om samma text mer än en gång. Skriv gärna anteckningar till det du läser.

Svara på frågorna och ha med till samtalet – båda gångerna Svara på frågorna och ha med till samtalet – båda gångerna. Det är ett papper med två frågor per gång. Kom väl förberedd. Läs inte längre än vi har bestämt!

Kensukes rike av Michael Morpurgo

Äventyrsveckan av Sofia Nordin

Gömstället av Felice Holman

Tänk på: Jag skriver anteckningar om hur samtalet går. Du bedöms på följande punkter: Att boken är med och du har läst klart. Att du har svarat på frågorna och lämnar in i tid. Att du har förstått bokens innehåll och kan prata om det. Att du är med i samtalet och både pratar och lyssnar. Att du tar samtalet på allvar.