Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Att skriva efter en litteraturdiskussion

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Att skriva efter en litteraturdiskussion"— Presentationens avskrift:

1 Att skriva efter en litteraturdiskussion
Reflektionslogg Att skriva efter en litteraturdiskussion

2 Onsdagslektionen var ett fängslande möte som hade våra åsikter och livserfarenheter . Vi pratade om våra citat som liknade samhällsproblem och dagligproblem också. Inledning Som vanligt var bokklubben spännande och diskussionerna blir mer och mer intressanta för varje gång eftersom en del redan hade läst klart boken och andra var nästa färdigt i alla fall. Idag kom många elever till bokklubben och det har varit en spännande diskussion i alla fall. Den här gången har vi pratat mycket om Anette och Ritva. Vår senaste bokklubb ägnas åt kvinnor. Vi pratade lite om det kvinnliga öde, om olika problem som de har fått och hur det löses. En kvinna har berättat om kvinnans gåtfulla själ. Det stämmer vad har skrivit Elena förra gången på bloggen. Våra diskussioner i verklighet påminner ett literaturcafé. Vi sitter och diskuterar inte bara vad som händer i boken utan kopplar det även till vardagslivet. Det är spännande att lyssna på olika levande historier och dela sina erfarenheter. Vi saknar bara en sak för att helt glömma att vi är på lektionen. Det är en kopp väldigt varmt kaffe eller te med peppakakor och lussekatter.

3 Åsikter möts En av mina klasskamrater sa att det var fel att Ritvas far sa till henne att hon inte kunde bli journalist och det stämmer till viss del, tycker jag. Men jag tror att han sa detta bara för att skydda sin dotter från en illusion. I onsdags diskussionen pratade vi om boken och det var mycket intressant att lysna på andras åsikter. Mest av allt berättade vi om Anette. Ingen i min grupp tyckte om henne, eftersom Anette var en negativ personage. Hon hade inget mål i livet och allt vad hon kunde göra var att skvallra och avundas.

4 Känslor Jag var förbannad när jag hade läst om vad hon hade gjort och vad hon tänkte om andra som hon träffade under sitt liv. Hur kan en ung kvinna vara så avundsjuk? Jag längta alltid onsdagshändelserna under lektionen eftersom vi pratar utan gränser nära eller långt vår roman, i alla fall vi uttrycker våra känslor med svenska och det är viktigaste.

5 Dela erfarenheter Vi pratade om Minnas och sin dotter situation och vilka känslorna kan man ha om man är faderlös. En klasskamrat som aldrig träffat sin far pratade lite om sin erfarenhet och relaterade sina känslor till vad som Minna berättar i boken.

6 Romanens huvudtankar Vi läste inte bara våra citat utan vi pratade om huvudhändelserna i romanen och analyserade huvudpersoners beteende och pratade om varför de gjorde som de gjorde i olika situationer.

7 Citera från romanen Men Simons pappa Eriks inställning till Simon var något som jag ville diskutera i gruppen. Erik var arg och han sa en plågsam mening när Simon ville studera ”så du ska bli något du. Och jag ska betala, förstås. Är du säker på att vi har råd?” S.16 Jag blev häpen åt Eriks eftersom det är opassande att sägas så till ett barn. Alla pappor borde drömma om att deras barn ska bli något. De andra i gruppen tyckte…..


Ladda ner ppt "Att skriva efter en litteraturdiskussion"

Liknande presentationer


Google-annonser