Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Argumenterande tal i en np-version

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Argumenterande tal i en np-version"— Presentationens avskrift:

1 Argumenterande tal i en np-version

2 Vad ska göras och vilka är förväntningarna?
Redovisa muntligt Delaktig i samtalet/diskussionen om allas ämnen. Lyssna - tala Leda samtalet framåt i ditt ämne. Gruppen tar ett ämne i taget, alltså en person redovisar, leder diskussion klart INNAN nästa kompis påbörjar sin redovisning.

3 Hur? Redovisa sitt ämne/tal Tala fritt, ej läsa innantill.
Använd stödord och skriv manuskort Övertyga lyssnarna om att du kan ditt ämne Vara tydlig så att lyssnarna kan förstå din tes, argumentation, ditt avslut.

4 Vad innebär det att vara delaktig i ett samtal?
Säg din åsikt och förklara vad du tänker och menar på ett tydligt sätt, så att fler kan haka på. Kommentera det som andra säger Håll med eller berätta att du inte håller med och förklara varför, varför inte. Ställ frågor om ämnet Visa dig intresserad genom att lyssna, ha ögonkontakt, nicka och hmma.

5 Hur leder jag ett samtal framåt?
Samtalet ska hållas igång och inte ta slut genom att: Se till att alla kommer till tals Förbered 2-6 diskussionsfrågor som gruppen kan samtala kring. Du ska också vara delaktig i samtalet OBS!!! Får inte hamna i att du ”förhör” de andra, det ska vara ett ”löst och ledigt” samtal. Fyll på med frågor så att alla kan vara med och prata. Inga sidospår Avsluta, sammanfatta det som gruppen samtalat om Koll på tiden ca 5 min


Ladda ner ppt "Argumenterande tal i en np-version"

Liknande presentationer


Google-annonser