Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Konsten att samtala och leda ett samtal. Att vara en god samtalare och lyssnare Tittar på den som talar Spinner vidare på vad andra säger Håller sig till.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Konsten att samtala och leda ett samtal. Att vara en god samtalare och lyssnare Tittar på den som talar Spinner vidare på vad andra säger Håller sig till."— Presentationens avskrift:

1 Konsten att samtala och leda ett samtal

2 Att vara en god samtalare och lyssnare Tittar på den som talar Spinner vidare på vad andra säger Håller sig till samma ämne Ställer frågor för att komma vidare Ställer frågor när man inte förstår Bekräftar vad andra säger och fortsätter vidare Håller i gång samtalet genom att komma med nya exempel och perspektiv Får igång andra i samtalet och driver samtalet framåt Avbryter inte Ser till att samtalet inte handlar om andra saker än det är tänkt att göra

3 Tips! Håll dig till ämnet Ställ frågor för att få igång andra och kolla att du förstått Upprepa dig inte utan kom med nytt exempel eller ny tanke Motivera dina svar så att man förstår hur du tänker:

4 Att leda ett samtal Sätt igång samtalet Börja gärna själv för att få igång andra Se till att alla får prata och att ingen pratar för mycket Styr upp så att alla pratar om samma ämne Ställ gärna följdfrågor för att få andra att utveckla sina svar


Ladda ner ppt "Konsten att samtala och leda ett samtal. Att vara en god samtalare och lyssnare Tittar på den som talar Spinner vidare på vad andra säger Håller sig till."

Liknande presentationer


Google-annonser