Kommunalt stroketeam i särskilt boende

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Camilla Arvidsson, MAR
Advertisements

Tyresö – en del av Storstockholm
Rätt stöd i boendet till rätt kostnad för personer som omfattas av LSS
Äldreguiden jämför vård och omsorg om äldre
PALLIATIV VÅRD HYLTE KOMMUN
Arbetslivsintroduktion
Cancerrehabiliteringsprojektet HSH
Vad tycker de äldre om äldreomsorgen 2013? Verksamhetsresultat för Eksjö Särskilt boende.
Biståndsbedömning Ansökan - beslut
STANNA Ett projekt för ökat stöd och delaktighet i etablering i Gävleborgs, Jämtlands och Västernorrlands län Projektet STANNA ska utveckla mottagandet.
Etableringsreformen – att utreda och bedöma prestationsförmåga
Sjukskrivningsmiljarden
Information om rehabiliteringsgarantin (till vänster i menyn rehabiliteringsgarantin) -Överenskommelsen -Frågor och svar om.
Morgonrock Fredag 18 januari 2013 på Stadshotellet i Luleå Insatser kring barn och unga – en kortsiktig kostnad eller en långsiktig social investering.
NEUROREHAB i Kungsbacka
KPR Anna-Lena Möllstam Gruppchef Sociala kvalitetsenheten.
Lilla Edets Kommun Växtkraft Välbefinnande Stolthet Identitet.
Projekt ”Barnets rättigheter i vårdnadstvister” Projektet drivs i samarbete med Socialstyrelsen, FoU i väst GR, regionförbundet i Örebro och sex kommuner.
Bemanning i boende vuxna enligt LSS 2009
Vad tycker de äldre om äldreomsorgen 2013? Verksamhetsresultat för Mark Särskilt boende.
Sjukgymnastik för äldre personer
Hemrehabilitering vad, hur och för vem.
Stöd till Brottsoffer Första enkätinsamlingen februari :a årets svarsfrekvens på 83% 2:a årets svarsfrekvens 92% 3:e året %
S E N I O R A L E R T Team: Särkivaaragården, Övertorneå
Förbättringsresan Hur kan vi använda det vi vet för att skapa ett lite bättre liv för de äldre?
ÖREBRO LÄNS LANDSTING Målområde 4: Ökad hälsa i arbetslivet Trender och förändringar  Saknar indikator: Att få ett arbete är en viktig del i etableringen.
Område Psykiatriska specialiteters upptagningsområde
Riktlinjer för rehabilitering vid Kronisk Obstruktiv Lungsjukdom, (KOL). – Landstinget Kronoberg Eva Edfeldt, leg. sjukgymnast.
Förbättringsarbete Säker utskrivning
Senior alert – nuläge 24 oktober 2012 Kristina Sjölund Helene Lysander Skog Emma Englander.
1. Erbjuder enheten fler än en maträtt vid huvudmåltider? Nätverk Bohuslän Lysekil Två maträtter erbjuds fr.o.m. september 2009 Munkedal Nej Orust Nej.
Medicinsk Vårdplan.
Sjukgymnastik vid myelom
Hemuppgift Beskriv koloncancerprocessen utifrån följande:
Resultat: Vi ser en ökning av antalet tillfällen av utevistelse och promenader. Antalet boende som får erbjudande om utevistelse har ökat, under den tredje.
Avdelning/mottagning på
Team Fyren Luleå kommun
UPPDRAG för vård och omsorg
Multimodal rehabilitering
Vem som svarat på enkäten Fig 1. Män =75 år Boende Fig 2 Eget boende, ej hemtjänst Eget boende med hemtjänst.
Vad ska vi göra /vilka aktiviteter ska vi göra här och nu för att förbättra strokevården och rehabiliteringen ? Kalix, Övertorneå, Överkalix, Haparanda.
Hemuppgift LS2 Färdigställ hemuppgift från LS1
Nordiska Undersökningsgruppen /2005 års brukarundersökning Hemtjänsten och Äldreboendet Nacka kommun
Verktyg för nyckeltal inom äldreomsorg
Stadsledningskontoret Vårt arbete i Umeå kommun Budget och direktiv för nämndernas verksamhet Mål för Umeås utveckling invånare – senast.
Herman & Brita Uppföljningsmöte Utskrivningsprocessen
ELEVER I SKOLAN = ELIS
Har du betalt hyran? eller: Hur är läget? Madeleine Rossi, Per-Oskar Gundel, Susanne Elg - Skyddsvärnets Träningslägenheter.
Ett förbättringsprojekt i Värdeforum Bättre liv för sjuka äldre -team Stockholms län- Maria Beckman Inoussa Mounira Irene Andersson coach Pernilla Fransson.
Resultat: Mättningar som vi gör en gång i vecka respektive månad ser vi en förändring och en markant förbättring i arbetet. Personalgruppen gillar PPP.
Musikkompendium Test. Musikkompendium Test 2 Musikkompendium Test 3.
Region Östergötland Rätt kompetens på rätt plats- Arbetsterapeut som ansvarig för vårdplaneringsprocessen Emelie Larsson, Arbetsterapeut, Ortopedkliniken,
T EAMARBETE I H EMMET H EMSJUKVÅRDEN Sjukgymnast Sofie Kristoferson Hemrehab.
Trygghetsteamet Övergripande målsättning Äldreomsorgen ska sträva efter att lyfta fram och aktivt arbeta med det friska hos de äldre. Genom rehabilitering.
Utvärderingsmatris för en kunskapsbaserad bedömning Två utvärderingsmatriser har tagits fram i samarbete med SIQ, Nationella rådet för strokevård och ett.
Vetlanda Kommun Vård och omsorgsförvaltning Funktionshinderomsorgen
Vad tycker de äldre om äldreomsorgen 2013
Bakgrund Det stöd som idag finns riktar sig främst till de som har dokumenterade funktionshinder. Det finns idag många personer som inte har en dokumenterad.
Välkomna VISION ”Ett samhälle där människor känner trygghet om livet tar en ny vändning” Vi presenterar oss.
Brukarundersökning HS 2016
Bedömning och betygsättning
Vårdplanering (VPL) och hemtagning till ordinärt boende
Projekt Mobila team: Ersättningssystem
Mobil hemsjukvårdsläkare Borås
Vilka tankar väcker filmen hos dig?
Samarbetsformer för SoL och Hälso- och sjukvård (ordinärt boende och hemtjänst) Hur hittar vi samverkan/ samarbetsformer mellan SoL och Hälso- och sjukvårdsorganisationen.
Öppna jämförelser inom socialtjänsten 2016 Äldreomsorg inklusive kommunal hälso- och sjukvård
Värdekompass för Diabetes Typ 2 ICD: E11
Presentationens avskrift:

Kommunalt stroketeam i särskilt boende Arbetsterapeut Kerstin Nilsson Sjukgymnast Annica Nylund

Syfte Förbättra möjligheten att få strokeinriktad rehabilitering och omvårdnad för personer inom särskilt boende i Umeå kommun, för att kunna bibehålla eller förbättra de funktioner och förmågor som är viktiga i personens dagliga liv. Att utveckla och utvärdera nyttan av ett kommunalt stroketeam inom Umeå kommuns särskilda boenden.

Mål 100 % av nyinsjuknade och strokedrabbade under senaste året som bor på särskilt boende ska erbjudas bedömning av stroketeamet 100 % av de personer som får rehabiliteringsinsatser ska bibehålla eller förbättra sina funktioner/förmågor 100 % av de personer som fått rehabiliteringsinsatser ska vara nöjda med stroketeamet insatser

Mått Funktionellt: Barthels ADL-index och S-COVS. Mätning vid rehabiliteringens början och vid avslutning för personer som fått rehabiliteringsinsatser. Upplevd tillfredsställelse: Enkät efter avslutad rehabiliteringsperiod. Kliniskt: Antal inskrivna, antal bedömda, antal personer med insatser, antal hembesök och antal dagar varje person är inskriven i teamet. Kostnad: Kostnad för stroketeamet.

Aktiviteter och tester Skriftlig och muntlig information till enhetschefer, biståndsbedömare, sjuksköterskor, sjukgymnaster och arbetsterapeuter om stroketeamet och hur de strokedrabbade ska komma till vår kännedom Utarbetat rutiner för stroketeamets arbete

Resultat Värdekompassen - Umeå kommuns stroketeam Funktionellt Kliniskt Tillfredsställelse Antal bedömda 28 Antal inskrivna 12 Medel antal dagar i teamet 103 dagar Min värde 14 dagar Max värde 189 dagar Kostnad Vårddagskostnad ? Kostnad rehabiliteringsinsats ? Kostnad stroketeam 60.000 kronor 12

Att arbeta med Genombrott Möjlighet att testa sig fram Hjälp att sätta tydliga utvärderbara mål Tid till reflektion Utveckling av arbetet

Så här arbetar vi vidare Informationsspridning och utbildning Fortsatt utveckling av arbetsmetoder Samarbete med andra team i kommunens äldreomsorg