Frankrike Efter 11 dygn till havs, varav de sista 4 i kuling på Biscaya, kommer vi trötta, kalla och blöta fram till Camaret sur Mer i Bretagne.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
HÄR BOR JAG Skogstrollen vt 2013
Advertisements

RYMDEN.
Snabbguide och tips.
Livet på bondgården Sjövik -berättat av kossan Linda.
Varför förlorade jag mitt favoritjobb?
BARNETS ANDLIGA UTVECKLING Anna Ekvall & Magnus Sternegård
Gymnasieelevers tal om kroppsligt erfarande vid löpning Heléne Bergentoft.
Vi får alltid höra "the rules" från kvinnornas sett o se på saker o ting. Här kommer äntligen männens regler!!!.
Explorer of Sweden December 2009 bildspel nr. 14 ”Pura Vida” December 2009 bildspel nr. 14 ”Pura Vida”
Att rita perspektiv Följ med steg för steg.
Tipspromenad Vårdhygien
PowerPoint laget av Bendik S. Søvegjarto Koncept, text och regler av Skage Hansen.
Hej på er alla! ETT STORT TACK för den fina blomman med tillbehör. Jag ska njuta av den en vacker sommarkväll i min trädgård.
Patientenkät sommaren -13
Geografiska begrepp svåra ord
Skriv text i punktlistor och ändra bildlayout
En genomgång av spelet: Dubbelkrig-Grön
PowerPoint av Bendik S. Søvegjarto Koncept, text och regler av Skage Hansen.
Vi vill sända denna lilla saga som en extra tanke till julen
Värme. Med värme menar vi i dagligt tal den temperatur som vi kan mäta med en termometer.  Värme är en form av energi.  En viss temperatur hos ett ämne.
Kan du omvandla 80 km/h till m/s?
Några bilder som hjälper oss att minnas vad som hänt.
Hejsan! Nu har vi korsat en liten snutt av den hiskeliga Atlanten och landat på Nordirland.
Engelska kanalen bjuder på en mäktig fem meter hög dyning och efter en spännande natt siktar vi Bretagne på den franska atlantkusten. Vi lägger oss i Camaret.
Hela världen talar… Global Issues in Context är en lektion i att lyssna! Hulebäcksgymnasiet, Härryda. Västerhöjdsgymnasiet, Skövde.
Vi får alltid höra "the rules" från kvinnornas sett o se på saker o ting. Här kommer äntligen männens regler!!!.
Söndagsnöje för den lättroade (Typ skandinaviska seglare)
Halloj igen! Här kommer lite försenade bilder från ett kort stopp på Dominica, ett lite längre på Iles des Saintes och ännu ett kort på Guadeloupe.
Explorer of Sweden November 2009 Bildspel nr. 8. Nu lämnar vi San Benedicto och seglar västerut ca 70 Nm till Roca Partida.
Hejsan! Nu har vi kollat in St Lucia under drygt en vecka. Vi har gjort tre stopp. Soufriere i söder, Marigot Bay ungefär mitt på och nu senast Rodney.
ERGONOMI Vad är det?.
PowerPoint av Bendik S. Søvegjarto Koncept, text och regler av Skage Hansen.
Spanien ligger framför oss. Här finns mycket att upptäcka må ni tro!
Anna & Martin seglar i stilla havet Oktober – December 2009 Bildspel nr.2.
Nytt golv av finaste furu
2. Utveckla en presentation
Ekolle hösten 2013 TEMA: Vatten
 I denna bilaga ger vi en kortfattad presentation inom olika områden gällande träning och hälsa som vi erbjuder på Forma träningscenter.  Kontakta gärna.
Ett Riktigt Julkort.
Vad är du för typ av person?
KVINNLIG SJÄLVSÄKERHET
PIRATPARTIET Rubriksnitt: Impact, vanlig text Arial Här kan man lägga en lite ingressbetonad text på ett par tre meningar (men funkar även utan). Vill.
Jul, jul strålande jul. Ja visst är det strålande. eller
HJÄRNGYMPA.
Marcus berättar lite om sig själv
Det va en gong två barn som heter Rullen och bullen dom bodde oss sin farmor bredvid mörka skogen.
Historien om hur Anna & Martin seglar till Karibien.
Super Yacht Skolan En distanskurs för dig som känner att du saknar grunderna för hur man bedömer om en båt är en Super Yacht eller inte.
Subjekt, predikat, objekt Huvudsats, bisats
Frågor om elevinflytande till elever i åk 3 – 9 i grundskolan
Stöd till en evidensbaserad praktik för god kvalitet inom socialtjänsten – brukarmedverkan vid brukarundersökningar inom LSS • • SKAPAD.
SIM TEAM.
Halloj! Hoppas att allt är bra med er där hemma. Här borta hos oss är det ungefär som vanligt. Vi har bytt Grenadinerna mot St Lucia och jobbar oss sakta.
Den magiska dörren.
Livskarriär Din väg mot ett arbete som kommer att göra dig lycklig.
Den magiska dörren.
Min Stockholmresa ..
Pannkaks-quiz.
Google SketchUp Del 1.
Hej å hå! Här kommer en hälsning från Martinique. Här är allt väl. Vi har haft våra föräldrar på besök några dagar och tillsammans med dem utforskat de.
Hej igen! Grenada eller kanske framför allt Carriacou med omnejd var fint!
Fotoalbum Shanghai, 1-3 januari Då Per var ledig ett par dagar efter nyår, passade vi på att åka det nya snabbtåget till Shanghai. Tåget gick från.
MANETER Maneterna tillhör nässeldjuret. Dom simmar långsamt men oftast glider dom runt med havströmmarna. Därför kan dom dyka upp i stora mängder. I Sverige.
LEDTRÅD: Hans namn betyder guld och sådana bollar har han många!
Krinstendomen.
Kriget tar slut på jorden ALLT PÅBÖRJADE NÄR BRITTERNA VANN SLAGET VID EL-ALAMEIN DÅ BRITTERNA VANN ALLA SLAG I AFRIKA EFTER DET OCH SÅ SNART VAR AFRIKA.
På vissa datorer behöver du trycka på F5 för att starta bildspelet.
Varifrån kommer kranvattnet?
Varifrån kommer kranvattnet?
Presentationens avskrift:

Frankrike Efter 11 dygn till havs, varav de sista 4 i kuling på Biscaya, kommer vi trötta, kalla och blöta fram till Camaret sur Mer i Bretagne.

Camaret är ett bra ställe att återhämta sig på. Anna och Hasse på Born Free blickar ut över staden och marinan. MarinaCentrum

Denna del av Bretagne är väldigt naturskön.

Höga branta klippor och vita stränder…

… blommor …

… och inte minst fantastisk mat. Framför allt skaldjur. Vi återhämtar oss från seglingen så mycket vi bara orkar (och det är en hel del det).

Camaret är ett kanonställe men vi har inte tid att ligga på latsidan om vi ska hinna hem till vår egen grillfest. Efter några dagars njutande har vi hämtat oss så pass att vi kan segla vidare till nästa franska hamn. Cherbourg ligger halvvägs in i engelska kanalen. Det gäller att passa in tidvattnet när man ger sig av för det kan vara riktigt strömt. Man vill ju gärna ha strömmen MED sig.

I Cherbourg är det dags att fira Frankrikes nationaldag (14:e juli). Det råkar visst sammanfalla med Tall Ships Race också. Världens party! Igen…

Äger man ett Tall Ship har man en förfärlig massa snören att dra i!

Vi räknar till 21 riktigt stora skepp ute i containerhamnen. Till det kommer säkert dubbelt så många mindre båtar i en bassäng närmare centrum.

Bland de stora hittar vi bland annat ryska ”MIR” och polska ” DAR MLODZIEZY” som är världens största och näst största segelfartyg med sina knappa 110 m. Hjälp, vilka trassliga riggar.

Anna, brassar du klyvaren lite så är du snäll… (DAR MLODZIEZY) Ayay Kapten! Det är den här va? Eller är det den där?

Det råkar vara både nationaldag och Tall Ships Race idag, som sagt, och det drar ju till sig en del försäljare. Här har visst traktens alla vin-, ost-, och korvhandlare radat upp sig. Tja, det är väl lika bra att ta tjuren vid hornen och börja i den ena änden helt enkelt.

HIT ME! Ge mig vad jag tål bara.

Du, den där lufttorkade skinkan var verkligen fin! Hur är den där korven?

Din VSOP är helt OK men hur har du det med XO:n?

Vi går igenom hela sortimentet ordentligt och testar alla möjliga sorters viner, cognac, calvados, likörer, lufttorkad skinka, korvar, ostar, bröd, marmelad, choklad, pesto, tapenade, oliver, patéer mm. Detta måste vara himmelriket! Jaja, vi vet att vi är pinsamma och inte blir det bättre efter att ha testat all cognac och calvados heller. Vi får i alla fall med oss flera schyssta viner och några burkar med smaskens.

När vi vinglat hem till båten igen börjar det bli dags att bränna av det stora nationaldagsfyrverkeriet. Det skjuts upp alldeles bredvid hamnen. Vi sitter på första parkett i en annan svensk båt.

Fransmännen spar minsann inte på krutet.

När röken från det officiella fyrverkeriet börjar skingra sig blir det världens liv i marinan. Det tutas och eldas nödbloss till höger och vänster. Fallskärmsblossen far kors och tvärs mellan masterna. De flesta går i alla fall uppåt som det är tänkt. Vi har köpt några riktigt futtiga raketer som vi bränner av för att vara delaktiga i firandet. VIVE LA FRANCE!!!

Hjäääälp Vi vill inte åka hem!