Den uppsats ni är på väg att skriva skall en vacker dag presenteras muntligt. I betygskriterierna för Svenska C står det att eleven, skall använda sig.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
låt oss presentera SLIDEPLAYER.SE
Advertisements

Snabbguide och tips.
3. Text Välkommen till övning 3. Här kommer du få lära dig bra grejer. Texthantering är något du bör kunna när du jobbar med Powerpoint. Det svåra är att.
Att tänka på då man har en muntlig presentation med ppt
Hur kan vi arbeta mot mobbning. eller Hur kan vi arbeta för vänskap
Tips och råd som hjälper dig läsa, lära och plugga
Skapa ett video-CV på YouTube
Muntliga nationella prov i svenska
Retorik Konsten att tala Hur håller man ett bra argumenterande tal?
Formulär Tänkte nu gå igenom vad ett formulär är och hur man kan skapa dem i Access.
Att kläcka och vaska idéer
Lärdomar från skolor med mer traditionellt undervisningsmönster
Grunder i PowerPoint 2000 Skapa en ny presentation Rita egna objekt
Skapa jullåtar i grupp med Garageband Fyra tillfällen av skapande för år sju.
Insändare Påverka med ord #3.
MUNTLIG PRESENTATION Ni ska nu träna er i att förbereda och genomföra en muntlig framställning. Ert arbete kan egentligen handla om vad som helst men.
 För att få kunskaper om arbetslivet  Förstå vad det betyder för människan och samhället att arbeta.  Lära sig om att få vara med och bestämma och.
HTML - grunder. Program •Html kan skrivas i anteckningar, eller vilket annat textbehandlingsprogram som helst. Mitt tips: Notepad ++ Notepad ++ •Grafiska.
Hur du skriver en bra historia
Designprocessen Idé Research Presentation Omarbetning
Publicera användbar information Erik Geijer tydligare.se Internetdagarna
Enkel dator teknik Tips och tricks.
Att skriva en artikel.
5. Grafiska objekt Redan på övning fem av sex! Här handlar det om att rita själv, färglägga och att låta kreativiteten flöda. Något för dig? Ritverktyg.
Studenter Lär Av Studenter ”SLAS”
- Vikten av att kunna sälja in sin idé
Att hålla en presentation
IT-kompetens Svenska & Engelska. IT-kompetens Svenska & Engelska.
©storm.
Skriv till jag säger stopp, sen läser ni upp.
2. Utveckla en presentation
Passion, Samhörighet och Kärlek
I taket lyser stjärnorna Johanna Thydell
Ett arbetsområde om poesi
Webbdesign så klart! ”Den roligaste kursen på gymnasiet”
En PowerPoint om PowerPoint
Välkommen!.
Reportern Frågor på raderna Frågor mellan raderna
Workshop inför Projektet
Hur presentera och opponera?
Källor! Hur gör man egentligen?
PIRATPARTIET Rubriksnitt: Impact, vanlig text Arial Här kan man lägga en lite ingressbetonad text på ett par tre meningar (men funkar även utan). Vill.
Retorik Konsten att tala Hur håller man ett bra argumenterande tal?
Välkommen till PowerPoint
Att vara 15 år Det var bättre förr!.
Att rita en instruktion
Vem är du?.
Att sälja Lions Quest-kurser till skolor /14.
TÄNK TILL VÄRDEGRUNDSMATERIAL 2014.
Frågor om elevinflytande till elever i åk 3 – 9 i grundskolan
Muntlig presentation.
Att besöka skolor Camilla Bergvall, ordförande Djurens Rätt Helsingborg & Hanna Eriksson, vice ordförande Djurens Rätt Helsingborg
Hur man lär sig saker på bästa sätt!
Hur vill vi svara? Stefan Johansson Svara på frågor – webb, papper, telefon Webb 4 Ja, gärna. 9 Det funkar. 3 Nej eller Helst inte Papper 1 Ja gärna.
Engelska Människokroppen
Instruktioner Hur man skriver.
Video Games The movie. E -Ni ska välja ett spel som är er favorit. -Ni ska förklara varför den är just er favorit -Hur kan spelet utvecklas i framtiden.
Debattartikel.
Moment 2 Mall för presentation av idé
Några exempel från Steve Jobs.
Jobbansökan När du ska söka ett jobb är det viktigt att fundera över på vilket sätt du matchar de kvalifikationer som efterfrågas i platsannonsen. Skriv.
Caroline Hansson, Pilbäckskolan
Retoriska arbetsprocessen
Form och funktion Designprojekt TK år 7.
Frågor om elevinflytande till elever i åk 3 – 9 i grundskolan
Att söka information och bli källkritisk
Enkel dator teknik Tips och tricks. Välja storlek och radavstånd Här väljer du storlek på texten vi vill att ni använder 14 p till rubriker och 12 p till.
SV: 9:05-9:45 Tyst läsning Presentationsteknik
Power Point - grundkurs
Retorik Konsten att tala Hur håller man ett bra argumenterande tal?
Presentationens avskrift:

Den uppsats ni är på väg att skriva skall en vacker dag presenteras muntligt. I betygskriterierna för Svenska C står det att eleven, skall använda sig av digital presentationsteknik. En sådan teknik är Power Point. Här skall jag tämligen kort och förhoppningsvis enkelt gå igenom grunderna.

Power Point – så funkar det Ett inledande råd: Keep it simple Det är alltid frestande och lätt att överarbeta genom att lägga in ord för ord eller ha andra listiga effekter. Problemet är bara att lika roligt som det är för dig just då, lika outhärdligt kan det bli för det som måste titta på det sedan…

Vad är syftet med presentationen? Du vill informera om någonting Det innebär inte att din presentation måste vara ett under av tråkighet eller träighet. För högre betyg tittar man på hur avancerad presentationen i sin helhet är. Låt gärna den berömde arkitekten Ludwig Mies van der Rohes ord ringa i öronen: ”Less is more!”

How to… Det första man gör är att välja bildens layout. Varje sida i ett PP-dokument kallas för bild. Bilder på bilden kallas för bildobjekt. Först lägger man alltså till en BILD, och därefter ett BILDOBJEKT eller TEXTRUTA Sedan är det fritt fram att lägga in text och bildobjekt efter (lust och) behov. Det gör man så här:

Layout och animeringar, etc. Vill du ändra bildens layout, gå till fliken ”Design”. Vill du lägga till övergångar, gå till fliken ”Övergångar”. Vill du lägga till animeringar, gå till fliken ”Animeringar”. Och så vidare…

Och sedan … är det upp till dig att leka och prova dig fram till något som du tycker fungerar. Är du tveksam så testa på någon som du litar på, alltså inte din hund eller en lömsk lillebror.

Några ord till, även om du har hört dem förut… Se upp så att presentationen inte låser din blick vid skärmen eller på tavlan. även om det kan vara frestande eller verka vara en smart idé att ha presentationen som manus, så låt bli. Alltför många gånger har jag sett i vanliga fall mycket duktiga elever stå med blicken fäst på datorskärmen eller tavlan, och det dödar vilken föreställning som helst…