Från KARMA till NÅD “När man bestämmer sig för att åstadkomma det som är av ett kreativt inflytande – då är inte längre det väsendet under lagen av orsak.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Året var 2004, I en liten stad vid namn Laholm
Advertisements

De eviga frågorna behöver ett svar
”Jag är vinden som blåser”
Året var 2004, i en liten stad som heter Laholm, blev en trygghet totalt omkullkastad. En liten brun nallebjörn blev helt utkastad i kylan! Och blev liggande.
“Tänk över det här...” Klicka med musen för att se bildspelet...
BARNETS ANDLIGA UTVECKLING Anna Ekvall & Magnus Sternegård
Hur kan jag vara viss om min tro?
Den som har flest prylar när han dör – vinner!
Den kristna gudsuppfattningen
Ett fel på kvinnor.
Ett Liv i Lärjungaskap Del 1 – Frälsningens Mysterium
”Nya resurser” Fil 4:1-9.
Hur och varför skall man be?
Livets Söndag - en dag i glädje inför och i värnande om livet
Ny frikostighet Filipperbrevet. Paulus tar emot – och ger…  Tar emot Jesu tilltal  Ser klart  Får förlåtelse  Får förtroende.
Kanske Gud vill att vi ska träffa några människor som är fel för oss innan vi träffar den som är rätt, så att vi är medvetna om hur tacksamma vi ska vara.
Välkommen till bön för Sverige Nationaldagen 6 juni.
Leva livet alla åldrar tillsammans: Vi är en internationell rörelse som vill spegla Guds rike med vår livsstil, låta familjen vara den grundläggande.
Välkommen till Ungdomssamling!
God Jul ? Du behöver inte vänta till Jul….
Hinduism - Indiens religion -
Välkommen till Bönemöte
Vi vill sända denna lilla saga som en extra tanke till julen
Torsdagen den 25 februari, kl
Hur och varför ska jag läsa Bibeln?
KRISTENDOMEN Vad tänker du på när du hör ordet kristendom?
Vad håller tillbaka din passion?
Hur kom Bibeln till? Torsdagen den 14 januari Kvällens ämne:
Välkommen till BÖN FÖR SVERIGE 6 juni
Översikt  Förra gången  Profetens generositet och rättvisa.
Innehåll Islams 5 grundpelare Vad är Islam? Vem var Muhammad?
I början fanns GUD.
Sjätte Kvällen Det blinda hjärtat (1)
Budskap i Odyssén av 7A.
Jag kommer som jag är, har ingenting att dölja. Du har skapat mig
Kom nu är det tid att tillbe. Kom nu är det tid att lova Gud
Ödmjukhet och hängivenhet i bönen
Musik: Nightengale Serenade
Personliga förberedelser
Grunderna - Från ett logiskt perspektiv André Bodin, Anders Edholm – 2011.
De Abrahamitiska religionerna
Bibelns syn på ÄKTENSKAP & SEX
Etik.
SEX och relationer Del 2. SEX och relationer Del 2.
Har du koll på buddhism?. Har du koll på buddhism?
Hur leder Gud Fem exempel.
Andligt ”DNA”.
BUDDHISMEN STILLHETENS TRO.
Fjärde Kvällen Att visa godhet mot föräldrar.
Anders Hummel, Nolhagaskolan, Alingsås –
Världens vän eller Guds vän?
omniensen i monoteismen
Etik Moral Filosofi.
2 saker religioner håller på med:
Röd zon Grön zon Grön zon Röd zon.
Hinduism  Åk 6 1.
Varför frågar vuxna bara en gång och sedan nöjer sig med svaret ”bra”?
Stöd till en evidensbaserad praktik för god kvalitet inom socialtjänsten – brukarmedverkan vid brukarundersökningar inom LSS • • SKAPAD.
Översikt  Vad lärde vi oss sist?  Rättelse inte en miljon  Profetens ömhet och mildhet (rifq) – 6 exempel  Polisen – Burqa – Den bästa av.
Allmän Introduction Allmän Introduction Principerna.
Välkommen till BÖN FÖR SVERIGE 6 juni Krön. 7:14.
Varför dog Jesus? Vad är problemet? Vad kunde God göra åt det?
Identitet Vad formar oss till oss?.
Kristendomen Rehab & Anna.
Vackert om kvinnor Luta dig tillbaka och sätt på ljudet. Bildspelet sköter sig utan att du behöver klicka.
Begrepp.
Love, love, love Bibelstudium, Love Each Other,
Andlig Klarsyn En måttstock för den Kristna församlingen.
Dopet till Kristus Romarbrevet 6:3-11
Buddhismen.
Presentationens avskrift:

Från KARMA till NÅD “När man bestämmer sig för att åstadkomma det som är av ett kreativt inflytande – då är inte längre det väsendet under lagen av orsak och verkan eller karma, utan snarare i nåd.” - Edgar Cayce reading 2800-2

Andens frukter "Gör det som är bra, för det har blivit givet i medvetandet hos alla andens frukter: Gemenskap, vänlighet, mildhet, tålamod, tålmodighet, kärlek, dessa är andens frukter. Mot något sådant finns det ingen lag. Tvivel, rädsla, girighet, själviskhet, självisk vilja, dessa är de onda krafternas frukter. Mot något sådant finns det en lag. Självbevarelsedrift, bör då vara i andens frukter, eftersom du söker via vilken kanal som helst för att få veta mer om vägen från liv -från godhet till godhet–till liv; från död till liv, från det onda till det goda. Sök och du skall finna. Meditera på andens frukter i de inre hemligheterna i medvetandet, och cellerna i kroppen blir medvetna om uppvaknandet av livet i sin funktion genom kroppen. I sinnet, blir sinnets celler medvetna om livet i anden. Livets ande gör ingen rädd. Vet sedan vägen, för de som söker kan finna." (EC 5752-3).

Andens frukter Kärlek (välgörenhet) Vänlighet Fred Förlåtelse Glädje Tålamod Tillit Mildhet Ödmjukhet Vänlighet Fred Glädje Godhet Måttlighet Tålmodighet

— Kärlek — De två största buden finns i Gamla och Nya testamentet. Det första finns i Femte Mosebok 6:5 och även i Matteus 22:37: "Du skall älska Herren din Gud av hela ditt hjärta och med hela din själ och med hela ditt förstånd." Det andra budet återfinns i Tredje Mosebok 19:18 och igen i Matteus 22:39: "Du skall älska din nästa som dig själv." Den kanske mest citerade kärlekspassagen i skriften är lärjungen Paulus berömda kärleksuttalande i första Korintierbrevet 13:13: "Nu följer tro, hopp och kärlek, dessa tre, men störst av dem är kärleken." Paulus beskriver kärleken vackert: "Kärleken är tålmodig och god. Kärleken är inte stridslysten, inte skrytsam och inte uppblåst. Den är inte utmanande, inte självisk, den brusar inte upp, den vill ingen något ont. Den finner inte glädje i orätten men gläds med sanningen. Allt bär den, allt tror den, allt hoppas den, allt uthärdar den. Kärleken upphör aldrig."

— Förlåtelse — Så som du förlåter andra, kommer förlåtelsen tillbaka till dig. För allt är ett – att förlåta någon annan är som att förlåta sig själv. Varje själ är en cell i kroppens helhet. Vad någon gör påverkar andra.

— Tålamod — "Tid, rymd och tålamod är de kanaler genom vilka människan med ett ändligt sinne kan bli medvetna om det oändliga", förklarade han. (EC 3161-1) "Det finns ingen tid, inget rum, när tålamodet visas i kärlek." Han förklarar: "Gränslös kärlek är tålamod. Manifesterad kärlek är tålamod." (EC 262-24)

— Tillit — Tillit har tre kvaliteter. Den första är förtröstan, som i "Jag tror på Gud och hans löften." Den andra är trofasthet, som i "Hon är trogen Guds väg." Och den tredje är tron​​, som i "Han har tillit att andliga krafter kommer att hjälpa honom. " Lyssna oftare till rösten inom dig, streta inte emot mot sådant som verkar hindra, för den Herren älskar rentvår han och Han renar alla. Var då trogen i det lilla i livet och Han kommer att kröna dina ansträngningar med belåtenhet, med glädje, med liv, med kärlek. (EC 281-17)

— Mildhet — "Om du skulle känna din Skapare, lev då varje dag med mildhet i hjärtat och med visshet i syftet så att du kan se mot Honom och säga: 'Gud ske Din vilja i mig; inte min vilja, utan Din vilja.' "(EC 792-1)

— Vänlighet — "Den enda religionen är vänlighet."-Dalai Lama "Min känsla är att det inte finns någonting i livet förutom att avstå från att skada andra, och trösta dem som är sorgsna."- Olive Schreiner "Välj att vara snäll framför att ha rätt, och du kommer att ha rätt varje gång."-Richard Carlson I de hemliga lärorna i Kabbalahan, är kärleksfull vänlighet (Chesed) en emanation av Gud in i och genom skapelsen! Och de som praktiskt visar kärleksfull vänlighet har en del av Gud flödande genom sig.

Tänk, Tala & Lev det Dag för dag, steg för steg, lite här, lite där.