Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Www.islamforelasningar.se Fjärde Kvällen Att visa godhet mot föräldrar.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Www.islamforelasningar.se Fjärde Kvällen Att visa godhet mot föräldrar."— Presentationens avskrift:

1 www.islamforelasningar.se Fjärde Kvällen Att visa godhet mot föräldrar

2 ”Er Herre har befallt, att ni inte skall dyrka någon annan än Honom. Och [Han har anbefallt er] att visa godhet mot [era] föräldrar. Om en av dem eller båda uppnår hög ålder i din vård, var då inte otålig eller sträng mot dem, tillrättavisa dem inte, och tala alltid hövligt och vänligt till dem. Gud (Allah) säger i koranen: Att visa godhet mot föräldrar www.islamforelasningar.se Och sänk ödmjukt [ömhetens] vinge över dem och be: "Herre! När jag var liten vårdade och fostrade de mig [med kärlek]; förbarma Dig [nu] i Din nåd över dem!" (Koranen 17:23 - 24)

3 www.islamforelasningar.se Profeten (saws) om föräldrarna: ”Man frågade profeten Muhammad (saws) vilken som är den bästa gärningen som Allah (swt) älskar att en människa utför? Profeten svarade: ”Det är att be bönen i rätt tid. Vilken är nästa? Han sade: att ha en bra relation med sina föräldrar. Sedan vilken? Han sade: Jihad för Allahs skull.” (Bukhari och Muslim)

4 www.islamforelasningar.se Fjärde Kvällen SLUT!


Ladda ner ppt "Www.islamforelasningar.se Fjärde Kvällen Att visa godhet mot föräldrar."

Liknande presentationer


Google-annonser