Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Dopet till Kristus Romarbrevet 6:3-11

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Dopet till Kristus Romarbrevet 6:3-11"— Presentationens avskrift:

1 Dopet till Kristus Romarbrevet 6:3-11
Motala Baptistförsamling Söndag 2 april 2017 Dopet till Kristus Romarbrevet 6:3-11

2 Tilliten - Det Jesus gjort för oss är sant
”Eller vet ni inte att alla vi som är döpta till Kristus Jesus är döpta till hans död? Vi är begravda med honom genom dopet till döden för att leva det nya livet, liksom Kristus är uppväckt från de döda genom Faderns härlighet. För om vi är förenade med honom i en död som hans, ska vi också vara det i en uppståndelse som hans.
” Rom 6:3-5

3 Det är inte att man fått grepp om kristen tro som leder till övertygelse oss utan det är en hjärtats tro som fötts i ens inre. Jesus dog för våra synder och uppstod från det döda. Det säger i hjärtat, "Det är sant"

4 Identiteten - Det Jesus gjort gäller oss
”Vi vet att vår gamla människa har blivit korsfäst med Kristus, för att syndens kropp ska berövas sin makt så att vi inte längre är slavar under synden. Den som är död är förklarad fri från synden.” Rom 6:6-7

5 Ofta berättar människor att något lyfts av dem då de ber Jesus om syndernas förlåtelse. Det är naturligtvis syndabördan som tyngt dem som lyfts av genom att Jesus blod renar dem. Vi döper människor till Kristus för att de ska ha sin identitet i honom och inte i synden och i det som sliter och drar i oss.

6 Arvet - Det Jesus gjort tillhör oss
”Har vi nu dött med Kristus, tror vi att vi också ska leva med honom. Vi vet att Kristus är uppväckt från de döda och aldrig mer dör. Döden har ingen makt över honom längre. Hans död var en död från synden en gång för alla, men hans liv är ett liv för Gud.  Så ska också ni se på er själva: ni är döda från synden och lever för Gud i Kristus Jesus.”
 Rom 6:8-11

7 Att en människa blir frälst är ingen slump och min fasta övertygelse är att den som blivit född av Anden kan INTE gå tillbaka till ett liv utan Kristus. Det är inte den jag var innan jag lät döpa mig som bestämmer min framtid utan den jag är i Kristus sedan han gjorde mig levande genom sin Ande.


Ladda ner ppt "Dopet till Kristus Romarbrevet 6:3-11"

Liknande presentationer


Google-annonser