Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Från KARMA till NÅD “När man bestämmer sig för att åstadkomma det som är av ett kreativt inflytande – då är inte längre det väsendet under lagen av orsak.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Från KARMA till NÅD “När man bestämmer sig för att åstadkomma det som är av ett kreativt inflytande – då är inte längre det väsendet under lagen av orsak."— Presentationens avskrift:

1 Från KARMA till NÅD “När man bestämmer sig för att åstadkomma det som är av ett kreativt inflytande – då är inte längre det väsendet under lagen av orsak och verkan eller karma, utan snarare i nåd.” - Edgar Cayce reading

2 Andens frukter "Gör det som är bra, för det har blivit givet i medvetandet hos alla andens frukter: Gemenskap, vänlighet, mildhet, tålamod, tålmodighet, kärlek, dessa är andens frukter. Mot något sådant finns det ingen lag. Tvivel, rädsla, girighet, själviskhet, självisk vilja, dessa är de onda krafternas frukter. Mot något sådant finns det en lag. Självbevarelsedrift, bör då vara i andens frukter, eftersom du söker via vilken kanal som helst för att få veta mer om vägen från liv -från godhet till godhet–till liv; från död till liv, från det onda till det goda. Sök och du skall finna. Meditera på andens frukter i de inre hemligheterna i medvetandet, och cellerna i kroppen blir medvetna om uppvaknandet av livet i sin funktion genom kroppen. I sinnet, blir sinnets celler medvetna om livet i anden. Livets ande gör ingen rädd. Vet sedan vägen, för de som söker kan finna." (EC ).

3 Andens frukter Kärlek (välgörenhet) Vänlighet Fred Förlåtelse Glädje
Tålamod Tillit Mildhet Ödmjukhet Vänlighet Fred Glädje Godhet Måttlighet Tålmodighet

4 — Kärlek — De två största buden finns i Gamla och Nya testamentet. Det första finns i Femte Mosebok 6:5 och även i Matteus 22:37: "Du skall älska Herren din Gud av hela ditt hjärta och med hela din själ och med hela ditt förstånd." Det andra budet återfinns i Tredje Mosebok 19:18 och igen i Matteus 22:39: "Du skall älska din nästa som dig själv." Den kanske mest citerade kärlekspassagen i skriften är lärjungen Paulus berömda kärleksuttalande i första Korintierbrevet 13:13: "Nu följer tro, hopp och kärlek, dessa tre, men störst av dem är kärleken." Paulus beskriver kärleken vackert: "Kärleken är tålmodig och god. Kärleken är inte stridslysten, inte skrytsam och inte uppblåst. Den är inte utmanande, inte självisk, den brusar inte upp, den vill ingen något ont. Den finner inte glädje i orätten men gläds med sanningen. Allt bär den, allt tror den, allt hoppas den, allt uthärdar den. Kärleken upphör aldrig."

5 — Förlåtelse — Så som du förlåter andra, kommer förlåtelsen tillbaka till dig. För allt är ett – att förlåta någon annan är som att förlåta sig själv. Varje själ är en cell i kroppens helhet. Vad någon gör påverkar andra.

6 — Tålamod — "Tid, rymd och tålamod är de kanaler genom vilka människan med ett ändligt sinne kan bli medvetna om det oändliga", förklarade han. (EC ) "Det finns ingen tid, inget rum, när tålamodet visas i kärlek." Han förklarar: "Gränslös kärlek är tålamod. Manifesterad kärlek är tålamod." (EC )

7 — Tillit — Tillit har tre kvaliteter. Den första är förtröstan, som i "Jag tror på Gud och hans löften." Den andra är trofasthet, som i "Hon är trogen Guds väg." Och den tredje är tron​​, som i "Han har tillit att andliga krafter kommer att hjälpa honom. " Lyssna oftare till rösten inom dig, streta inte emot mot sådant som verkar hindra, för den Herren älskar rentvår han och Han renar alla. Var då trogen i det lilla i livet och Han kommer att kröna dina ansträngningar med belåtenhet, med glädje, med liv, med kärlek. (EC )

8 — Mildhet — "Om du skulle känna din Skapare, lev då varje dag med mildhet i hjärtat och med visshet i syftet så att du kan se mot Honom och säga: 'Gud ske Din vilja i mig; inte min vilja, utan Din vilja.' "(EC 792-1)

9 — Vänlighet — "Den enda religionen är vänlighet."-Dalai Lama
"Min känsla är att det inte finns någonting i livet förutom att avstå från att skada andra, och trösta dem som är sorgsna."- Olive Schreiner "Välj att vara snäll framför att ha rätt, och du kommer att ha rätt varje gång."-Richard Carlson I de hemliga lärorna i Kabbalahan, är kärleksfull vänlighet (Chesed) en emanation av Gud in i och genom skapelsen! Och de som praktiskt visar kärleksfull vänlighet har en del av Gud flödande genom sig.

10 Tänk, Tala & Lev det Dag för dag, steg för steg, lite här, lite där.


Ladda ner ppt "Från KARMA till NÅD “När man bestämmer sig för att åstadkomma det som är av ett kreativt inflytande – då är inte längre det väsendet under lagen av orsak."

Liknande presentationer


Google-annonser