Kristina Ekbom KEFU-dagen 20140610 Min väg tillbaka Hur filmen kom till om att vara patient inom rättspsykiatrin och ett vårdutvecklingsprojekt som växte.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Provsvar om hudcancer blev liggande i fyra månader
Advertisements

Det första du bör göra är att rita horisonten
Att tydliggöra de långsiktiga målen i Lgr -11 och kunskapskravens fem övergripande förmågor för elever, föräldrar och pedagoger. THE BIG FIVE.
VÄRDEGRUNDSARBETE Åmålsgården, Åmåls Kommun
Resultat Det som framkom i mätningarna var att aktiviteter som är omtyckta (bl.a. musik, gymnastik) av boende gör att fler stannar kvar i salongen och.
Att tydliggöra de långsiktiga målen i Lgr -11 och kunskapskravens fem övergripande förmågor för elever, föräldrar och pedagoger.
Barnanpassad utredning
Delaktighet i ett patientperspektiv. Bakgrund •Resultat patientenkät 2011 –25% kände sig inte delaktiga –25-40% var inte nöjda med information om sjukdom.
KKME – Livsfrågor Oktober 2007
Konkurrerar vi om förskollärare på Södertörn?
Fokusspår 5: Lokala resultat av den nationella föräldrastödssatsningen – erfarenheter från tre projekt i Västra Götalands län Från ord till handling -
Lönar det sig med utbildning?
Ledarutveckling över gränserna 2012/2013
Idrottslärare om astma
Vi vill sända denna lilla saga som en extra tanke till julen
Patient fick fel läkemedel – hjärnskadades
Resultat Vi kan konstatera att de framgångsfaktorer och de insatser vi genomfört gjort skillnad. Personen ifråga har fått ett jämnare humör. Enligt diagrammet.
En utbildningssatsning i samproduktion mellan
Turismen växer fram kapitel 2
Hela världen talar… Global Issues in Context är en lektion i att lyssna! Hulebäcksgymnasiet, Härryda. Västerhöjdsgymnasiet, Skövde.
Det industriella genombrottet
Syftet med en personlig handlingsplan
Webbkollen Hemma Berit Hassel Utvecklingsledare Region Värmland.
Urakut kejsarsnitt fördröjdes – barnet fick en hjärnskada
Patients' experience of important factors in the healthcare environment in oncology care. Browall M, Koinberg I, Falk H, Wijk H.
Ny målstyrningsmodell för Värnamo kommun!
Hur fungerar värdegrundsarbetet i vardagen, på operation 2010? På kliniken IVAK/OPERATION, startade ett värdegrundsprojekt Detta har lagt grunden.
Projektet IT-coacher 2013 Enkäter angående intresset av IT-utbildning för seniorer gjordes i kommunerna Lidköping, Götene och Munkedal. De som svarade.
Systemförståelse och systemiskt tänkande
Eller formativt lärande…
Implementering av den nationella strategin för föräldrastöd
Tillbaka till början… Ur ansökan: Huvudproblemet, som projektet ska bidra till att lösa, kan sammanfattas i att det inom organisationerna finns okunskap.
Elevhälsovården Rikskonferens 14 sept 2009
Resultat Införandet av rapporter uppskattas och ses som mycket värdefullt av personalen. Personalen känner sig tryggare och bättre informerade. Alla tar.
STUDIEHANDLEDNING I ÅTTA STEG
+ stadsplanering Dansande robot!. + Motivering Vilken plats valde du, och varför?
Upplevelser och Uppfattningar om äldres läkemedelsanvändning - Att ha full koll eller bara gapa och svälja Sofia Björkdahl Handledare: Rebecka Arman,
Det här arbetar vi med för att du ska kunna nå kunskapskraven
Nordstjernen Film og TV De tysta barnens röst Dialog- och informationsfilmer om och med barn till föräldrar med en psykisk sjukdom.
Frågor om elevinflytande till elever i åk 3 – 9 i grundskolan
Varför frågar vuxna bara en gång och sedan nöjer sig med svaret ”bra”?
Skolutveckling via digitala medier
Mervärden och aha-upplevelser
DEN MAGISKA DÖRREN.
Brukarundersökning individ- och familjeomsorg Resultat från pilotundersökningen hösten 2014 Sveriges Kommuner och Landsting, SKL Rådet för främjande av.
Resultat: Mätningarna efter förändringarna visade ett gott resultat. De boende åt mer och de gick upp i vikt. Deras livskvalitet visade sig även ha ökat.
Samordnad Individuell Plan
Helen Ekelöf Kartan visar vägen till arkivets skattgömma.
Inledning Hjälp det brinner - vad gör vi? Neurologiska kliniken, Lund Avdelning 27.
Riskanalys koloncancer ---- Patientmedverkan i riskanalys
Sociala medier som påverkningskanal Anne Salovaara-Kero: Mamma Annorlunda & Normalstörd.
om företaget där du gör din praktik!
NOVELL En novell är en kort berättelse. Det kan vara en djupdykning i en persons tankar under en kort tid, eller en spännande återgivning av en enda händelse,
Resultat: Under 5 veckor valde vi att mäta hur många gånger vi fick borsta tänderna minst 1 gång/dag på fyra av våra svåraste demenssjuka boende. Vi gjorde.
Aina Kalle Anders Ottosson JennyMee Le Hir
Bra planering skapar trygghet
Resultat: Personalen upplever genom intervjuer att de vet inte hur och är osäkra inför bemötandet av BPSD-personer. Bekräfta personen, handlingsplaner.
Ett förbättringsprojekt i Värdeforum Bättre liv för sjuka äldre -team Stockholms län- Maria Beckman Inoussa Mounira Irene Andersson coach Pernilla Fransson.
Resultat föräldraenkäten 2015 Stimmet och Nybodas grundsärskolor.
Elev loggbok.
MER ”EGENTID” – SÅ STÄRKER VI BARNENS MÖJLIGHET TILL SJÄLVBESTÄMMANDE OCH INTEGRITET Bambi Ekonomisk förening – Bambi Korttidshem, Matilda.
Hur får vi Sigbox att bli en helhet? BFL, SUA, IKT.
Resultat: Under de två veckorna med schemalagda promenader har de utförts 10 dagar av 14. Välbefinnandekurvan hos de boende visar på en minskad oro och.
Resultat : Under baslinjemätningen blev det extra tydligt för oss att det är många av våra gäster som inte äter den lagade maten (de gula stolparna). Det.
Sammanställning av föräldraenkät Barnavdelningen för neurologi, 95B
Region Östergötland Rehabsamordnare Dagens tema, , Förnamn Efternamn.
Vad? Ett återuppringningssystem - samtalsbokning istället för kö för bl.a. vårdcentraler och bilverkstäder. Inte vanlig CallBack!
Inspektioner vid akutmottagningar i Värmland och Gävleborgs län
Anhörigstöd i sydöstra Skåne Inom anhörigstödet i de fem SÖSK kommunerna (Simrishamn, Tomelilla, Ystad, Skurup och Sjöbo) pågår just nu ett projekt.
Brukarundersökning inom socialpsykiatrin 2018
Presentationens avskrift:

Kristina Ekbom KEFU-dagen Min väg tillbaka Hur filmen kom till om att vara patient inom rättspsykiatrin och ett vårdutvecklingsprojekt som växte och ändrade form

Patientinformation och förbättringsprojekt- varför? •Det saknades övergripande information till patienterna i verksamhetsområdet •Ungefär samtidigt kom förbättringsprojektet ”Bättre vård och mindre tvång” initierat av SKL och Region Skåne

Förbättringsprogram Bättre vård-mindre tvång En av vårdavdelningarna nominerades ; orsak: statistik tvångsåtgärder

Vi valde drogtest först, pga. oenighet i personalgruppen kring detta. En enkätstudie gjordes Sammanfattning kring måluppfyllelse delmål: Rutiner och bemötande vid upptäckt av droger på avdelningen och positivt drogtest varierade mycket. Bra patientinformation behövs ansåg både en majoritet av patienterna och personalen.

Vid enkätstudien kunde vi inte bara använda oss av enkäter… Några patienter blev istället intervjuade och då fick vi fram andra synpunkter från patienterna som projektgruppen tillsammans med enhetschefen sammanfattade och återkopplade till personalen

….att mycket handlar om vikten av ett gott bemötande, dvs. professionellt, kunnigt och respektfullt. Patienterna upplevde en ojämn kvalitet och många kände sig ensamma med sin ångest. Slutsatsen var att stimulera till andra åtgärder i diskussionerna med personalen

Ungefär samtidigt…

Projektupplägg i förnyelse- och förbättringskunskap (LTH) kurs för processledarna

Ämne Patientinformation inom Rättspsykiatrisk vård Region Skåne hösten 2011

Metod: Behovsanalys Mål: Hur ska vi veta- Vad vill (behöver) patienterna veta? Hur önskar patienterna få informationen?

Vi gjorde ett projektförslag som godkändes av ledningsgruppen Projektet utmynnade ut i tre spår: A- VAD? Patientpärm: Starta en grupp som i första hand sätter igång med utformningen (innehåll, struktur och utseende)av denna. B- HUR? Utbildning i MI/bemötande: Hur går vi vidare med utbildning av personal? C- EVIDENS! Forskningsprojekt: Projektet kommer att ingå i ett större forskningsprojekt där verksamhetsområdets etiksamordnare Pontus Höglund, deltar.

Hur? Vi var 4 personer som arbetade med patienterna på några enheter för att komma fram till hur de ville ha sin information.

Att vara patient hos oss - hur är det? Många patienter är från början ganska sjuka och förvirrade och förstår inte riktigt vad som hänt.

Att vara personal hos oss- hur är det? Personalen arbetar tillsammans med patienterna -för att nå målen för vården - information är viktigt! Tillsammans med patienterna håller vi på att utveckla ett informationssätt där vi utgår från patienternas behov

Hur gör man för att nå patienten? Patienterna berättade att det är svårt att förstå vad som ska hända efter domen I vårt informationsprojekt föreslog en patient att vi skulle göra en film som gör det lättare att förstå vad som ska hända…

Här kommer filmen! ?v=12-zbONQG4k ?v=12-zbONQG4k