Händelser i klubben år 2013. Cumulus verksamhet 2013  C6 vingar målades, slipades och polerades  466h arbete lades ner av cumulössen mellan 6.9.2012.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Fem goda vänner på äventyr De fem goda vännerna träffades varje dag och hittade på nya bus. Den här dagen hade myggan en idé. ”Jag vet, vi flyger till.
Advertisements

Berättande texter Kännetecken för berättande texter –
Det första du bör göra är att rita horisonten
Onsdagen den 29/ åkte klass 3A och 3B till Gamla Linköping.
Tänk på vad du säger innan du uttalar orden!!!
Året var 2004, i en liten stad som heter Laholm, blev en trygghet totalt omkullkastad. En liten brun nallebjörn blev helt utkastad i kylan! Och blev liggande.
Bildspel om våra fjärilslarver
Sagan om den hungriga vargen
Sagan om Piffy.
Lee Esselström 2002 Min egen julkalender - stickade sockor på rad
… som skulle arrangera en löptävling.
Ronja och Bojj på äventyr av Moa Eliasson och Marcus Mäkele.
Att tydliggöra de långsiktiga målen i Lgr -11 och kunskapskravens fem övergripande förmågor för elever, föräldrar och pedagoger.
~ Den första mobiltelefonen ~
Barnanpassad utredning
Hej på er alla! ETT STORT TACK för den fina blomman med tillbehör. Jag ska njuta av den en vacker sommarkväll i min trädgård.
Lånord.
78 respondenter. 2 [1] Hur har det varit hemma sedan du var här sist?
ABSOLUT BrucElvis Det här bildspelet består av material som BrucElvis tror han kommit på alldeles själv. Dock kan ju någon annan varit lika ”smart / rolig”
Solanderskolan presenterar
Skagen 2004 Torsdag morgon kl.08:15 lastades bilar med både spelare och material och resan till Danmark och Skagen kunde börja. Fint väder och lugnt.
Spänst 5 Veckors program för att förbättra din SPÄNST
Mobilskal med högtalare!!
Vi vill sända denna lilla saga som en extra tanke till julen
I detta shoppingcenter hade kvinnorna en möjlighet att välja en make bland olika män.....
Slöjd Presentation! Av: Malte Bergman.
Ungas frågor om alkohol och droger
Kristina Ekbom KEFU-dagen Min väg tillbaka Hur filmen kom till om att vara patient inom rättspsykiatrin och ett vårdutvecklingsprojekt som växte.
Här kommer en gammal kinesisk visdom!
Denna kåk har varit våran uti många herrans år
MITT PÅSKLOV 2012 JESPER ALLANSSON. Påskafton 7 april Mormor och morfar åkte hem till Karlstad dom hade varit här nåra dagar. När dom hade åkt hem cyklade.
Det är ett hus kom så åker vi närmare. Då ser vi en man då frågar vi om får kolla runt.
Sagan om björnen.
Ödehuset Det var en gång en flicka som hette Lisa. Hon
Minna Hedberg Hjort och Melwin Eklund
Trollet Handlar om ett troll.. Det var en julafton som Maja fick ett litet låtsas troll, den blev hon glad för. Trollet som hon fick såg ut så här: Mörkt.
Svärmor går på oväntat besök hem till sin nygifta svärdotter
Patients' experience of important factors in the healthcare environment in oncology care. Browall M, Koinberg I, Falk H, Wijk H.
Nyss så träffa jag en krokodil som körde runt i en bil
En annorlunda historia
SOCIALA PROBLEM Tryck på pil-tangenten höger så startar bildspelet automatiskt.
Träslöjd! Ht /11.
Affärssystem som en aktör Linda Askenäs Linköpings universitet.
Arbetslös.
ATTRAKTIVARE ARBETSGIVARE
Vad är du för typ av person?
+ stadsplanering Dansande robot!. + Motivering Vilken plats valde du, och varför?
Om att lära ut till tävlingsledare Micke Melander ELIT TL UTBILDNING ÖREBRO MAJ 2008.
Flygplan Av: Mathilda & Leona
Din vänskap är en värdefull skatt....
Linnéa. Gode Gud Jag skriver för att säga förlåt för att jag var arg igår när du ignorera mina böner och ingenting blev som jag ville.
Att sälja Lions Quest-kurser till skolor /14.
Det var en gång en drake som hette Nidaros
Att inleda och avsluta en berättelse
Den magiska dörren.
DEN MAGISKA DÖRREN.
Innovationsperiod för Arbesko. Företaget utvecklar mängder av tekniska innovationer som på olika sätt märks i deras skor. Först i Europa med.
Undra när pappa kommer????. Jag blir så arg!!! För va då????? Äntligen kommer han!!!!
Google SketchUp Del 1.
Skrivregler & grammatik
Luftballonger de första flygfarkosterna av européer var varmluftballonger som utvecklades på 1700-talet. Som sen utvecklades till vätgasballonger i slutet.
Ärtan på Prinsessan Av Embla Björk.
Välkommen till Strands BK´s upptaktsträff :30 Startar vi med en process 10:45Grunder i spärrspel 12:00 SISU bjuder på lunch på Hot Chili 13:00Första.
London- Resan Dag:1 Idag när vi kom till flygplatsen gick vi och åt. När vi skulle checka in stängde de framför ögonen på oss och vägrade öppna, fast.
Fotoalbum Shanghai, 1-3 januari Då Per var ledig ett par dagar efter nyår, passade vi på att åka det nya snabbtåget till Shanghai. Tåget gick från.
Det är tisdag och Björn ska på sin första ishockeyträning. Han skakar i hela kroppen av nervositet. Han har aldrig stått på några skridskor förut. När.
Regler för citatteknik
Ett bild och text repotage
Lukasevangeliet 9 Mat åt fem tusen Apostlarna kom tillbaka och berättade för Jesus om allt de hade gjort. Han tog dem med sig och drog sig undan till en.
LOKOMOTIVET!!!.
Presentationens avskrift:

Händelser i klubben år 2013

Cumulus verksamhet 2013  C6 vingar målades, slipades och polerades  466h arbete lades ner av cumulössen mellan –  Ytan är nu så slät och glansig att myggorna halkar av  C7 fick en ny pyjamas för Kebnetillvaron  C8 mage har målats och skyddats mot vidare stenskott  En ramp har tillverkats för att lasta planen till och från klubbstugan

Cumulus verksamhet 2013  Cumulus deltog i Kebnekaise lägret  Denna gång var hela planparken med  Cumulus deltog också i Menkijärvilägret  Också här var hela planparken med

Flygverksamheten 2013

Planstatistik

Flygtidsutvecklingen

Kebne 2013 Förberedelser  Allt börjar med att röja undan många, många kubikmeter med snö…  Både till stugan för att få ut kärrorna…  …och framför hallen för att få ut vagnarna

Vägning och pyjamas provning

Kebne Resan upp  Resan Upp gich förhålandevis hendelselöst  Ott litet stop för att reparera Buickens bensinpump fick göras  När vi närmade oss Kiruna började ”Lentisana” torna upp i horisonten

Kebne Utländska gäster  Videofilmen om lägret 2012 på YouTube hade lockat dit Bröderna Jan och Björn Köhnke från Tyskland med en Duo Discus.  Bröderna körde i ett sträck från mellantyskland upp till lägret  Dom var inte säkra på om dom hade inkvartering så dom hade tält med sig…  Tala om hängivenhet…  Brödernas film om lägret kan ses här: v=HxtDksJN0CQ v=HxtDksJN0CQ

Kebne Stormen Till varje läger hör den där stormdagen…

Kebne Stormen  När man väl kom upp så gick det bra

Kebne Stormen

Kebne 2013  Vi har mycket hängivna medlemmar i klubben också…  Om de blir trångt i stugorna så bygger man en igloo och bor i den…  Ser de inte ganska mysigt ut  Pirttis största snölykta

Kebne 2013 – refrängen  Allt roligt tar ju tyvärr alltid slut…  Allt som allt flögs det av alla på hela lägret  201 starter  239 timmar

Kebne Statistik  Cumulus flög detta år: 64 timmar och 65 flygningar

Sen när vi kom hem  Tänkte vi sätta kärrorna ihop och in i hangaren…

Allt som allt var det långt över 10 st cumulöss som härjade på i menkijärvi detta år. Vi deltog också i Tinttiralli, med varierande framgång

Andra tävlingsdagen var lite besvärlig… Jag valde en åker med lite hög säd och mjuk mark Som tur blockade vår tub en ”mönkijä” som hjälpte oss att dra C6:an till vagnen Vi skötte också om PR sidan

Matti valde en torvåker och ingen ”mönkijä” syntes till…

… så de var bara att fixa det på det gamla sättet.

Väl tillbaka så fick vasabornas köksodlingar ett välkommet tillskott av bode torv och mylla

Ett mycket lyckat läger om dock vädret inte riktigt var det bästa varför flygtiderna blev mindre än normalt Flygstatistiken för lägret var: 44 timmar 51 starter

Tilbaka upp i de blå  Vi har funderat med Pelle om vi skulle göra nåt lite bakvändt  Gamla flygplan gör ibland sin sista resa till ett museum...  …men om vi sku ta ett därifrån och föra det till flygfältet istället

HP-16 på ”flygmuséet”

Ändringar i styrelsen  Det har skett förändringar i Cumulus styrelse  Redan 1969 visade Pelle mig hur man ska göra för att allt ska framskrida

Tack Pelle, för alla de åren du hållit Cumulus på rätt spår!