Medarbetare Tillsynsvägledning LSO

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Tillsynsutbildning för nyanställda 5 – 6 februari 2014
Advertisements

Räddningscentralen Stockholms län
Översikt av Guide till ökad vattensäkerhet
Ett steg in och en ny start Statliga myndigheters skydd mot korruption
Synpunktssystem Vilka ändringar har gjorts i riktlinjen för synpunkthanteringen? Vad innebär ändringarna för dig som arbetsledare? Synpunkter som grund.
LSO på skadeplatsen.
Tillsyn över målstyrd verksamhet Tillsyn över resultat Likvärdigt och tillfredställande skydd.
Tillsynsutbildning 5-6 februari 2014
Ledningssystem SOSFS 2011:9.
ÖPPNA JÄMFÖRELSER Trygghet och säkerhet ÖPPNA JÄMFÖRELSER Trygghet och säkerhet 2010.
Självskyddsutbildning riktad till allmänheten
Kommunens förmåga att genomföra rtj-insats
Kompetensutveckling för att ge rätt stöd till arbete och studier Projekt.
Årsuppföljning LSO.
Introduktion till SOFIA-studien
Fu Shan Hai Fu Shan Hai gick under den 31 maj 2003 På 12 dagar togs:
Den nationella ungdomspolitiken
Länsstyrelsens uppgifter
Myndigheten för samhällsskydd och beredskap – MSB
Det händer inte … Det händer inte mig….
Lag om skydd mot olyckor
LSO som verktyg i det kommunala säkerhetsarbetet
MSB:s statistik och IDA
Program Samling - KAFFE Inledning 10.00
Ett UTVECKLINGSPROJEKT 1 januari 2009 – 30 juni 2011 (Ett förprojekt genomfördes våren 2008) Augusti 2009.
Tillsynsvägledning enligt Miljöbalken
Hot och risker Hur ser då hoten och riskerna ut?
Övergripande inriktning för samhällsskydd och beredskap
Handlingsprogram enligt LSO
Förberedelser för arbetet
Tillsyn Tillsynarens roll och komptens Villkor för effektiv tillsyn
EN MODELL FÖR SAMVERKAN:
Storstockholms brandförsvar
Krishantering regionalt RSK LEH
Piteå kommuns beredskapsplaner.
Hur har lagstiftningens förändring av kompetenskraven på räddningschef och ställföreträdare fallit ut? LSO 3 kap 14§: Den personal som för kommunens räkning.
En trygg dricksvattenförsörjning Dricksvattenutredningen En trygg dricksvattenförsörjning Seminarium Säkert dricksvatten – risk och beslutsstöd VA-mässan,
Tillsynsvägledning Lena Callermo Naturvårdsverkets tillsynsenhet
Samhällets krisberedskap – kommunen i fokus
Uppföljning av reformen skydd mot olyckor. Reformens intentioner Ökat skydd mot olyckor och skador Stärkt förebyggande arbete Tydligare ansvarsförhållanden.
USam Huvudsyfte: Ge större möjlighet till effektivare samverkan genom att skapa en samlad lägesbild USam ska tidigt säkerställa att samverkan sker mellan.
Säkerhet och Samhälle Rosersberg Säkerhet och samhälle: Målsättning Rosersberg Vt 2007 Föreläsning Leif Svanström.
Samhällets förmåga att motstå och hantera kriser
Inger Krekula Länsstyrelsens handläggning av översiktsplaner (äv. ändring) Samråd om program Samråd om avgränsning MKB Samråd om förslag till.
Länsstyrelsens tillsynsansvar
Vid en svår olycka måste vi ha hjälp av samhällets resurser
Leif Sandahl Avdelningen för olycksförebyggande verksamhet Bebyggelse och miljö Räddningsinsatser i tunnlar Förebyggande åtgärder.
Räddningstjänsterna i Västmanland
Systematiskt säkerhetsarbete
Resultat och erfarenheter från RTP Karin Sundin, Länsstyrelsen i Örebro län Fredrik Eliasson, Regionförbundet Örebro.
1 Jämförelser med hjälp av olika databaser Hans Ekholm SKL Zara Bohlin RKA Agenda Allmän presentation av statistikkällor Visning av Kommundatabasen Visning.
Krishanteringssystemet & grundläggande lagar
Kommunnätverk Giftfri vardag Lync-möte med länsstyrelserna 22 sept
Handlingsprogram – enligt Lag (2003:778) om skydd mot olyckor.
1 Projekt Sambruk Jämtland Samnyttjande av resurser för medborgarnas bästa.
Skolinspektionen Bra tillsyn – bättre skola - Det pedagogiska ledarskapet.
Rapportering av luftfartshändelser Ingrid Cherfils Chef, avdelningen för utredning och omvärldsanalys Henrik Lundberg Chef, enheten för flygsäkerhetsanalys.
Juridik på skadeplats Gårda brandstation Tommy Eriksson Wikén
Nyhetsbrev 1, januari 2017 Trygg och effektiv vård
MSB utvecklar utbildning inom skydd mot olyckor
FUTURUM NOBIS EST! Av Anna Sahlberg
Fresenius Kabi AB Kraftvägen Kungsängen 4/15/2018
CBRNE i samverkan Samverkan mellan räddningstjänst, sjukvård och polisen inom området farliga ämnen. Målet är att gemensamt samordna utbildning, övning.
POSOM Psykiskt och Socialt Omhändertagande vid olyckor och katastrofer som inträffar i kommunen eller berör kommunens invånare Består av en Ledningsgrupp.
Syftet med avvikelserapportering?
Regional årlig uppföljning Giftfri miljö 2017 Skypemöte 6 sept
Socialstyrelsens arbete mot våld i nära relation
Räddningstjänstens roll i kommunalt säkerhets- och räddningsarbete
Föreläsningsanteckningar - Sannolikhetsteori
Presentationens avskrift:

Medarbetare Tillsynsvägledning LSO LENA TELLVIK arbetar som chef för Tillsynsenheten. Tidigare har Lena arbetat på SRV sedan 1995, inledningsvis med bland annat Sevesolagstiftningen och därefter med verksamhetsansvar inom tillsynsområdet samt som projektledare för projektet framtidens risker och säkerhetsarbete. Dessförinnan arbetade Lena kommunalt inom miljö- och hälsoskyddsområdet. Lena är naturvetare med inriktning på miljö- och hälsoskyddsfrågor. FRIDA BILLSTRÖM arbetar som handläggare med tillsynsvägledning till länsstyrelserna och kommunerna enligt lagen om skydd mot olyckor. Frida har tidigare arbetat på länsstyrelsen i Värmlands län med tillsyn och räddningstjänstfrågor samt med övning och utbildning inom området krishantering. MAGNUS OLOFSSON arbetar med ersättning till kommuner för större räddningsinsatser och sanering av olja och andra skadliga ämnen. Därutöver arbetar Magnus med frågor om statlig räddningstjänst och med Haverikommissionens utredningar. Har tidigare arbetat på SRV med stöd till kommunerna angående handlingsprogram i lagen om skydd mot olyckor. Magnus har innan han började på SRV arbetat på andra statliga myndigheter som Migrationsverket och Försäkringskassan. ELEONOR STORM arbetar som handläggare med tillsynsvägledning till länsstyrelserna enligt lagen om skydd mot olyckor samt med tillsyn och kontroll av alarmeringsavtalet mellan staten och SOS Alarm AB. Eleonor har tidigare arbetat på SRV och Räddningstjänsten Storgöteborg med förebyggande brandskyddsfrågor. Eleonor är brandingenjör. HANS PETTERSON arbetar med tillsynsvägledning avseende länsstyrelsens ansvar enligt lagen om skydd mot olyckor samt med registret för farlig verksamhet enligt LSO. Statlig räddningstjänst ingår också till viss del i uppgifterna. Hans har tidigare arbetat vid länsstyrelsen med beredskapsfrågor och säkerhet.

Medarbetare, forts. Rättsenheten Enheten för lärande KARIN SJÖBERG arbetar med frågor som berör allmän juridik, förvaltningsrätt, tillsynsfrågor inom LSO och LBE samt miljörätt Karin är jurist med ett förflutet, bland annat från länsstyrelsen i Örebro län MIKAEL MALMQVIST är systemvetare och arbetar främst med produktion av statistik över den kommunala räddningstjänstens insatser. Arbetet innefattar bland annat datainsamling från landets alla räddningstjänster, kvalitetsgranskning av underlaget och framställning av diverse statistikpresentationer. Mikael är utbildad systemvetare vid Karlstads universitet och kommer närmast från Tieto (f.d. TietoEnator). Tillsynsenheten, LSO KAROLINE SJÖLANDER är processansvarig för informationsförsörjning statistik och analys samt är projektledare för informationssystemet IDA. Hon har erfarenhet av utvecklingsprojekt gentemot kommuner med fokus på metoder och verktyg som stöd för att följa upp trygghet och säkerhet. Hon är en van föreläsare och workshopledare. Karoline är utbildad pedagog som vidareutbildat sig med fokus på organisationsteori, ledarskap och verksamhetsutveckling. Hon har tidigare arbetat som lärare samt på Räddningsverket med olika utvecklingsprojekt gentemot kommuner inom området Skydd mot olyckor. CHARLOTTE LARSGÅRDEN arbetar med tillsyn över länsstyrelsens ansvar enligt lagen om skydd mot olyckor och med ersättningsfrågor till kommunerna för räddningstjänst och viss sanering. Charlotte har tidigare arbetat på SRV med forskningssamordning. Charlotte är statsvetare.