Stiftelsen 30 oktober 2008 Bergslagsgårdar.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Ledningsdeklaration Länna/Rialaenheten 2009
Advertisements

LRF LRF är en intresse- och företagarorganisation för alla om äger eller brukar jord, skog och trädgård och för deras gemensamma företag inom lantbrukskooperationen.
Prioriterad fråga 2010 Bättre stöd till utsatta barn.
Våldsutsatta kvinnor berättar En utvärdering av projekt Karin
Hur vet vi att detta är ett bra familjehem för just detta barnet?
NORRBUS Gemensamma riktlinjer för barn- och ungdomar
Samverkan socialtjänst, skola och förskola
Samarbejde mellem plejefamilier og kommune
GRÄNSLANDET Syfte Vidareutveckla samarbetet mellan socialförvaltningen och barn- och utbildningsförvaltningen samt att samordna program/metoder gällande.
Landstinget och Kommunerna i Kalmar län - i samarbete
Nu sätter vi fokus på dem som utsätts för våld i nära relation Myndighetssamverkan mellan länets kommuner, Norrbottens läns landsting, Polismyndigheten.
FfF Forum för Familjevård
SkolFam® − Skolsatsning inom familjehemsvården
Familjehem och föräldraskap
Barnen allas ansvar PSYNKprojektet
Varför ska vi mäta? Spridningsseminarium barn och unga
Samordningsförbundet. Förstudie Arena Projektperiod 1 febr – 31 dec 2014 Projektledare; Päivi Johansson.
ett utvecklingspartnerskap
Stiftelsen 16 maj 2010 Bergslagsgårdar.
E-post: Rosenlund Tideliusgatan 12, 6 tr Box Stockholm Tel: E-post:
Omsorg Projektet: Bättre introduktion genom kommunal samverkan
SAM Eva Marie Sjöberg Leg arbetsterapeut, specialist inom hälso- och sjukvård Leg psykoterapeut med auktorisation inom KBT Samordnare vid Arbetsmarknadsenheten.
Föreståndares kompetens
EBP Barn o unga Kunskap till praktik Psykiatri Funktions hinder Bättre liv E-hälsa Regional stödstruktur Våld i nära relationer Koh I Noor Barn och unga.
15 februari 2010 Bergslagsgårdar Stiftelsen. Organisation HVB Familjeresursen Lägenheten Familjehemsvård Barn- och ungdom Familjehemsvård Vuxna Statistik.
Rapport om förslag till öppen verksamhet för ungdomar med självskadebeteende
Barns rätt till en trygg skola
Eva da Silva leg psykolog, metodutvecklare, FoU, SiS
Familjehemsenheten Angered
Uppdrag: Att utarbeta förslag till riktlinjer för barn med språkstörning för att tydliggöra uppdrag och ansvarsgränser Syfte: Att kartlägga hur många och.
Vad innebär LSS-lagen ? Rättighetslag
HLT Hälsa Lärande Trygghet.
Välkommen till årets Ordförandeseminarium 4 – 5 oktober 2014 Här möts vi som vill göra skillnad! 1.
Stöd i vardagen till psykiskt funktionshindrade - utgångspunkter
LAG OM GOD MAN FÖR ENSAMKOMMANDE BARN Inget barn skall stå utan företrädare Tillförsäkra barnen en trygg tillvaro Förordnas för barn under 18 år Överförmyndaren.
Första linjen för barn och unga med psykisk ohälsa
Vara stödperson eller vittnesstöd
Socialtjänstens utrednings- och behandlingsinsatser
OnlineSkolan Tillbaka till Lärandet 2008 Bergsjön - Gunnared, Göteborgs Stad.
Läroplansträff fritidshem
Individ, familj och funktionsnedsättning (IFF)
Magelungen Hemmasittarprogram
Stärkt stöd och skydd för b o u Stärka stödet och skyddet för barn och ungdomar som far eller riskerar att fara illa Barnrättsperspektivet stärks Barn.
LAGAR Familjehemsplacering av barn och ungdom:
Barns relationer – en förutsättning för utveckling och lärande
Träff med Örebro läns fritidsgårdar 18 maj 2010 Hällefors kommun VÄLKOMNA!
Välkomna till Edboskolan
Integrerad Missbruks Mottagning Ludvika Smedjebacken
SOCIALTJÄNSTEN T1 bokslut 2009 VERKSAMHETSRESULTAT INSATTA RESURSER OK - Fortsatt hög andel nöjda kunder inom socialtjänsten - Fortsatt hög andel nöjda.
Vägledning Vägledning. 1. Bakgrund 2. Praktisk vägledning 3. Respektive parts ansvar Vägledningens delar.
Gemensamma riktlinjer för kommunerna och regionen i
Överenskommelser 2014 Stöd till en evidensbaserad praktik för god kvalitet inom socialtjänsten - Regional stödstruktur för kunskapsutveckling - Regionalt.
En arena för lek och kompisskap
 I Partille kunde man identifiera ett ökat missbruk av narkotika/alkohol bland gruppen ”unga vuxna”,18-30 år.  Sedan April 2008 arbetar två vårdsamordnare.
Nu kraftsamlar vi för den sociala barn- och ungdomsvården
Utbildning i SIP – Samordnad individuell plan
Socialt entreprenörskap i ideell verksamhet En studie om de aktiva eldsjälarnas motivation och drivkraft som gör skillnad i samhället.
Värdighetsgarantier. Uppföljning 2014 BrukareNärståendePersonal Antal besvarade enkäter Känner till att det finns värdighetsga- rantier 14%27%69%
Utbildning i SIP (samordnad individuell plan)
Läkarundersökning inför placering av barn och unga
Socialdepartementet. Bred delaktighet, samarbete och samråd.
0-18 BARN OCH UNGA. BARN UTSATTA SITUTIONER Placerade barn.
Utredningen om tvångsvård för barn och unga Utredningen om tvångsvård för barn och unga (2013 – 2015) Håkan Ceder, särskild utredare Sekretariat: Pär Alexandersson.
VAD ÄR DET?.  Socialtjänsten skall se till att alla människor har en ekonomisk och social trygghet.  Socialtjänsten skall se till att alla kan ta del.
Active Omsorg & Skola Cityteamet - det här är vår verksamhet.
Landstingets ledningskontor IFB-projektet Intensiv familjebehandling.
BARN I FARA ANMÄLNINGAR
Vuxenstöd - missbruk och våld i nära relationer
BoU-överenskommelsen i sitt sammanhang
Välfärdsberedningen
Presentationens avskrift:

Stiftelsen 30 oktober 2008 Bergslagsgårdar

Organisation   Stiftelsen Bergslagsgårdar är en vårdstiftelse som arbetar med konsulentstödd familjehemsvård och driver ett behandlingshem för ungdomar. Stiftelsens Bergslagsgårdar är allmännyttig, politiskt och religöst obunden och ej vinstdrivande.

Organisation I styrelsen sitter representanter från Kommuner i Örebro län Landstinget i Örebro län Företagarna (Länsförsäkringar) LRF Verdandi Hela Människan

Organisation Stiftelsen Bergslagsgårdar Familjehemsvård för VUXNA Örebro Karlstad Familjehemsvård för BARN och UNGDOM Örebro Karlstad Västerås Behandlingshemmet Familjeresursen LÄGENHETEN Örebro

Organisation Vårdideologi Stiftelsen Bergslagsgårdars vårdideologi grundar sig på en humanistisk människosyn som vilar på en psykodynamisk grund.

Organisation Personalens kompetens Samtliga familjevårdskonsulenter och behandlingspersonal har adekvat högskoleutbildning och erhåller kontinuerlig kompetensutveckling Flertalet har också mycket lång erfarenhet inom socialt arbete Personalen har tillgång till kontinuerlig handledning

Våra familjehem finns 10 – 15 mil från Organisation Våra familjehem finns 10 – 15 mil från Örebro Karlstad Västerås

Familjehemsvård med konsulentstöd Vanliga familjer öppnar sina egna hem och tar emot barn, ungdomar och vuxna med ett kontinuerligt stöd av en erfaren familjevårdskonsulent.

Familjehemsvård med konsulentstöd Jourhem Stiftelsen Bergslagsgårdar har kontrakterade jourhem som enbart arbetar med akut- och jourplaceringar.

Utredning av jour- och familjehem Djupintervju Extern tolkning Familjehemsvård med konsulentstöd Utredning av jour- och familjehem Djupintervju Extern tolkning Referenstagning Socialtjänstens, kronofogdens och polisens register

Målgrupp Barn, unga och vuxna med Social problematik Familjehemsvård med konsulentstöd Målgrupp Barn, unga och vuxna med Social problematik Missbruksproblematik Kriminalitet Funktionshinder Ensamkommande flyktingbarn

Placering sker med stöd av Barn och Ungdom Vuxna Familjehemsvård med konsulentstöd Placering sker med stöd av Barn och Ungdom Vuxna SoL SoL LVU LVU LVM LVM LSS LSS Kontraktsvård Kval (§ 56)

Socialnämnden för barn, ungdom och vuxna Kriminalvården för vuxna Familjehemsvård med konsulentstöd Uppdragsgivare Socialnämnden för barn, ungdom och vuxna Kriminalvården för vuxna Landstinget för vuxna

Antal placeringar i samma familjehem Familjehemsvård med konsulentstöd Antal placeringar i samma familjehem Huvudprincipen är att vi endast har en person i varje familjehem såvida det inte gäller par, syskon eller föräldrar med barn.

Vård- och genomförandeplan Familjehemsvård med konsulentstöd Vård- och genomförandeplan Vi följer den vård- och genomförandeplan som myndigheten upprättat. Uppföljning sker var tredje månad. Stiftelsen Bergslagsgårdars personal är utbildade enligt BBIC.

Vården syftar till Familjehemsvård med konsulentstöd Att få struktur, trygghet och balans i sitt liv Att bli delaktig i familjegemenskapen Att skola/ arbete och fritiden ska fungera Att ev. skapa möjlighet för en flytt tillbaka Att ev. förberedas för eget boende, studier eller arbete efter placeringens slut

Familjehemmen Familjehemsvård med konsulentstöd Barn- och ungdomsenheten har ca 60 familjehem. Vuxenenheten har ca 40 familjehem. Flertalet av familjehemmen är belägna inom 10 till 15 mils avstånd från Örebro, Karlstad och Västerås.

Våra familjehem Familjehemsvård med konsulentstöd Har ett intresse och engagemang att ta emot vuxna, barn eller ungdom i sitt hem Har stabila förhållanden Har erfarenhet av att arbeta med människor Har möjlighet till en aktiv och meningsfull fritid

Stödet till våra familjehem Familjehemsvård med konsulentstöd Stödet till våra familjehem Regelbunden handledning av familjevårdskonsulent var 14:e dag Utbildningar, föreläsningar samt möten med andra familjehem minst fyra gånger per år Jourverksamhet dygnet runt Vid kontakter med myndigheter

Konsulentens uppdrag Familjehemsvård med konsulentstöd Rekrytera och utreda nya familjer Matchning och inskrivning Ge stöd och handledning Delta i att upprätta genomförandeplan Myndighetskontakter och samordning Jourberedskap Vara behjälplig vid utslussning

Jourhavande familjevårdskonsulent Familjehemsvård med konsulentstöd Jourhavande familjevårdskonsulent Våra familjehem har tillgång till jourhavande familjevårdskonsulent dygnet runt.

Familjeresursen Lägenheten Målgrupp och antal platser i Familjeresursen Lägenheten Pojkar och flickor i åldrarna 12 –17 år, med psykisk eller psykosocial problematik. Familjebehandling ingår 4 platser för boende och 3 utslussningsplatser

Ungdomarnas problematik Känslomässig omognad Svår relationsproblematik Familjeresursen Lägenheten Ungdomarnas problematik Känslomässig omognad Svår relationsproblematik Anknytningsproblematik Skolproblematik

Stöd i skolsituationen Familjebehandling Familjeresursen Lägenheten Behandlings innehåll Vi eftersträvar en förutsägbar miljö som bygger på ramar, struktur och tydlighet. Miljön skapar trygghet och tillit. Stöd i skolsituationen Familjebehandling

Behandlingsmetod är miljöterapi Familjeresursen Lägenheten Behandlingsmetod Behandlingsmetod är miljöterapi med tonvikt på relationer och samspel utifrån ett systemteoretiskt och utvecklings-psykologiskt synsätt.

Organisation Stiftelsen Bergslagsgårdar Etablerad verksamhet sedan 1986 Allmännyttig stiftelse - ej vinstdrivande Familjehemsvård med konsulentstöd Behandlingshem Familjevård med jour dygnet runt Erfaren, stabil och kompetent personalgrupp Snabb och korrekt service Kundvänlig prisnivå

Organisation Stiftelsen Bergslagsgårdar är medlem i FfF RFF Riksförbundet för Förstärkt Familjehemsvård FfF Forum för Familjevård

Välkomna att kontakta oss! Organisation Välkomna att kontakta oss! Stiftelsen Bergslagsgårdar Box 222 701 44 ÖREBRO 019 - 17 05 90 Hemsida www.bergslagsgardar.se e-post stiftelsen@bergslagsgardar.se