~ Den första mobiltelefonen ~

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
låt oss presentera SLIDEPLAYER.SE
Advertisements

Den industriella revolutionen
Att dras in mot föremålets mitt
Hur det kom sig att vi började studera generna (arvet)
Telefonen.
Vi får alltid höra "the rules" från kvinnornas sett o se på saker o ting. Här kommer äntligen männens regler!!!.
Gratis kollektivtrafik för Studenter!
Lee Esselström 2002 Min egen julkalender - stickade sockor på rad
Optik Läran om ljus.
Geografi Henrik Carlsson.
Sumererna i södra Mesopotamien
Mopeden.
Sorteringslek i skogen
IPad grundkurs.
Cykeln.
Barnanpassad utredning
Patientenkät sommaren -13
Tema boende hösten 2006 Stora arbetslaget Klicka med vänster musknapp för att byta bild © ptra06.
Grekland bestod av flera små riken/stater
Flygplanets Historia Nutidens flygplan Leonardo Da Vincis.
Mellankrigstiden.
Christofer Columbus
Bilens Historia av: Johan, Erik och Max
Vi vill sända denna lilla saga som en extra tanke till julen
Traktorer då och nu.
Designen gör tekniken mänsklig Sid
Slöjd Presentation! Av: Malte Bergman.
Tema: Uppfinning Av Thomas Mesumbe.
Tema Konsumtion/Avfall/Återvinning
Spisens historia.
Turismen växer fram kapitel 2
Jag heter Carl X Gustav. Jag är kung i Sverige
Mobiltelefonins utveckling
Bilar 1769 av Nicholas Cugnot 1885 Carl Benz tvåtaktsmotor (gas)
Att skriva en artikel.
DEL 1: DE FÖRSTA HÖGKULTURERNA
Varje dag försvinner flera personer…
Ränta och inflation Företagen Konsumenter Ränta
Projektet IT-coacher 2013 Enkäter angående intresset av IT-utbildning för seniorer gjordes i kommunerna Lidköping, Götene och Munkedal. De som svarade.
Affärssystem som en aktör Linda Askenäs Linköpings universitet.
Av: Simon och Jonatan.
Arbetslös.
If you want to build a ship, don´t herd people together to collect wood and don´t assign them tasks and work, but rather teach them to long for the endless.
En av de första städerna var Ur
Turismens historia kapitel 2.
Av: Johan, Adam och Caroline =)
Flygplan Av: Mathilda & Leona
Mobilens utveckling Det började med att den italienska uppfinnaren Guglielmo Marconi lyckades föra över röster via radio. Efter det tog det inte länge.
Det var en gång en man som  inte var nöjd med sitt redskap.
LEDARSKAP & METODIK Kristina Yondt
Pengar 1 Jacob Freij, Mogärdeskolan 4-9, Vetlanda –
Apple Macintosh, since Macintosh 128Kb. Macintosh 128k släpptes av Apple inc den 24 Januari Den såldes i över kopior det året. Datorn.
Makt och Demokrati.
Tredje världskrig Hur kan ett tredje världskrig uppstå och vart kommer Sverige stå? Ellen, Julia, Leo och John.
Innovationsperiod för Arbesko. Företaget utvecklar mängder av tekniska innovationer som på olika sätt märks i deras skor. Först i Europa med.
Människan Vi människor har en överlägsen hjärna och en unik hand med tumme. Människans första steg mot att bli människa togs när hon började använda.
Val av transport till resmålet.
Mobiltelefon.
Luftballonger de första flygfarkosterna av européer var varmluftballonger som utvecklades på 1700-talet. Som sen utvecklades till vätgasballonger i slutet.
Mobiler.
Cyberbullying/ Nätmobbning
Bårtransportör. KRAVEN Mitt till kanten Minst 3 sek Stanna inom 5cm från kant Förflytta sig tillbaka baklänges Billig. Mitt till kant.
Fotoalbum Shanghai, 1-3 januari Då Per var ledig ett par dagar efter nyår, passade vi på att åka det nya snabbtåget till Shanghai. Tåget gick från.
1800-talet.
Ämnesövergripande kunskapskontroller
En mobil växel olik alla andra
BESÖKET PÅ ÅTERVINNINGSCENTRALEN VI HAR VARIT PÅ STUDIEBESÖK PÅ ÅTERVINNINGSCENTRALEN. ÅTERVINNINGSCENTRALEN ÄR EN SOPTIPP DÄR MAN KAN SLÄNGA SKRÄP SOM.
Mobiltelefonins utveckling

Presentationens avskrift:

~ Den första mobiltelefonen ~ Den första mobiltelefonen skapades år 1956. De första mobilerna var extremt stora och vägde ungefär 40kg. De var inte heller gratis, en mobil på den tiden kunde kosta runtomkring 6500-7000kr vilket motsvarar ungefär 70 000kr i dagens pängavärde.

~ Skaparna ~ TeliaSonera var ett av de två första mobiltelefon tillverkarna, mobilen blev ett stort genombrott för hela världen. Det andra företaget är Ericsson. De var med och skapade de första mobiltelefonerna.

~Information~ På den tiden så var ju telefonerna helt nya. Hela idén var ny. Alltså vart folk genast glada och brydde sig inte om att denna klumpiga sak vägde 40kg. Folket på den tiden var troligt otroligt glada att kunna ringa från t.ex en busshållsplats eller andra ställen. Såklart hade inte alla denna dyra uppfinning men den vart genast poppis och fler och fler ville ha en. Vi tror att det ganska mycket är att vi vill ha nytt och smartare saker. T.ex att saker ska gå fortare. Gamla saker tröttnar vi på därför att vi är bortskämda med att få nytt. Hade världen inte hela tiden gjort nytt så hade vi varit glada att de gamla sakerna fanns.

~ Smidigare mobiler ~ Först på 1900talet så gjordes den första mobilen i dagens format och det var först då som försäljningen verkligen började. Även priset sänktes och folk tyckte det var bra och smidigt med små mobiltelefoner. Mobilerna gick nu mycket lättare att bära med sig och allt fler valde att köpa denna uppfinning. Pengarna rullade in till skaparna och nya affärs idéer väcktes i huvudena på dem.

~ Utvecklingen ~ Mobilens teknologi har alltid gått framåt, nya idéer och nya utseenden. Detta händer när nya trender kommer, och även endel smarta idéer. Som t.ex GPS. Om man inte är i bilen, men har svårt att hitta så är detta otroligt smart. Du hittar rätt bara genom att trycka dig fram i mobilen. Nya passformer kommer också upp, alltså nya former på mobilen. Detta gör att du kan hitta den mobil som passar dig bäst.

~ Mobiler i världen ~ Kina är idag världens största mobilmarknad med över 400 miljoner abonnenter. Indien kommer på femte plats med cirka 120 miljoner, och i båda länderna registreras drygt 5 miljoner nya abonnenter varje månad. Andra länder som finns på listan över de snabbast växande marknaderna mätt i antalet abonnenter är Ryssland, Brasilien, Filipinerna, Bangladesh, Indonesien, Pakistan och Nigeria. Afrika har nästan sex gånger fler mobiltelefoner än fasta telefoner.

~ Dagens mobiler ~ Den 10 januari 2007 så var det slut på alla rykten och Apples Steve Jobs visade upp den första iphonen. Världen blev kär direkt och telefonen såldes i massor. När pengarna nu rullade in så ville de inte nöja sig med det, utan en till iphone uppfanns och sedan tre till.

~ Varför mobilen är bra ~ Hade vi inte haft mobiltelefonen så hade det varit mycket svårare att få hjälp vid akuta lägen. Vi hade inte kunnat ringa våra nära och kära när vi är på väg till dem. Tack vare mobiltelefonen så kan vi ringa personer i andra länder lättare. Mobilen skadar inte miljön därför att signalerna färdas genom luften.

~ Varför använder vi teknik? ~ Vi använder teknik för att göra saker lättare. Människan idag är en ganska lat varelse som letar efter nya sätt att förenkla saker. Praktiska saker för vardagen utvecklas hela tiden och därför kan vi ha en sån teknisk värld. Tekniken ger oss en säkrare vardag. Säkerheten utvecklas i takt med tekniken och gör att vi kan känna oss säkra. Dock medför skapelsen av ny teknik mycket utsläpp. Detta är något som vi måste tänka på när vi köper nya saker. För vi skadar den värld som vi lever i.

~ Källor ~ http://sv.wikipedia.org/wiki/Mobiltelefon http://www.zea.se/mobiltelefoner.html http://www.mobil.se/guider/iphones-historia-1.370476.html