Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Mobiltelefonins utveckling

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Mobiltelefonins utveckling"— Presentationens avskrift:

1 Mobiltelefonins utveckling

2 Första mobilerna De första mobilerna var stora och tunga, som TV-apparater. Mobiltelefonin har funnits i ca 50 år.

3 Guglielmo Marconi Den italenska uppfinnaren Guglielmo Marconi lyckades överföra röster via radio, och sedan uppfann han det första mobiltelefonen. Detta var på talet.

4 Företaget Ericsson lanserade deras första. mobiltelefon år 1956
Företaget Ericsson lanserade deras första mobiltelefon år Den vägde hela 40 kilo och var stor som en handväska. Nätverket räckte ungefär 30 km och det fanns bara 100 abonenter. Den äldsta modellen

5 Mobilerna utvecklas.... Från stora och klumpiga mobiler med antenn till mindre mobiler med mer funktioner och finesser. En stor övergång var när mobiler med touch-skärm lanserades.

6 Den nyaste modellen – iPhone 4s
Den nya iPhone 4s styrs med hjälp av touch-skärm och röststyrning. Man kan finna alla möjliga funktioner i den, t.ex. GPS (kartor), kalendrar, kameror, filmkameror, olika appar, spel, musik, facebook, anteckningar och även de kanske viktigaste funktionerna SMS (textmeddelande) och att kunna ringa. Mobilen kan användas som en dator då den har webbläsare och internetfunktioner.

7 Varför är mobiler viktiga?
Varför uppfanns mobilerna? Hur kommer det sig att så många är besatta av att ständigt ha med sig en mobil? Varför behöver vi dom? Är det bara positivt med att ha en mobiltelefon? Det underlättar så himla mycket i vardagen genom att ha en mobiltelefon med sig. Mobilen uppfanns först för att kunna kommunicera med andra, utan att den man pratar med behöver vara närvarande. I första hand uppfanns den stationära telefonen som gjorde att man kunde ringa vara i ett hus och prata med någon som befann sig i ett annat hus. Detta utvecklade man sedan så att man kunde vara vart som helst och vara oberoende av att vara i ett hem med en stationär telefon. Den första mobilen var väldigt stor och tung, alltså inte så praktisk att ha med sig. Man utvecklade mobilen ytterligare, man gjorde den mindre och lade till funktioner på den som t.ex. textmeddelanden (SMS). Genom att använda textmeddelandefunktionen så kan man snabbt skicka ett textmeddelande från sin egen mobil till en annans. Det går snabbare än att skicka ett brev på posten som kan ta flera dagar innan det kommer fram. Vi fortsätter än idag på att utveckla mobilen. Vi är nu så långt framme i tekniken att mobilerna är små och tunna med pekskärm (touch) och det finns flera tusen finesser inbyggt i telefonen. En mobil kan ersätta kartor, lexikon, miniräknare, kalendrar, anteckningsblock m.m. Dock är det inte bara praktiskt med en mobil. Vissa blir så beroende av dom att de stänger ner alla sina sociala kretsar och ersätter den med mobilen. Det är stor skillnad att träffas öga mot öga jämfört med att prata virtuellt. Mobilen kan ersätta mycket, men den kan aldrig ersätta vänner eller familj.

8 Varför utvecklar vi teknik?
Männsikan vill hela tiden ha det bästa, därför fortsätter vi ständigt att utveckla tekniken. Vi vill göra det så enkelt som möjligt för oss. Vi kommer på nya idéer som vi vill utveckla och tjäna pengar på. Varför nöja oss med det vi har när vi kan få mycket bättre? Varför utvecklar vi teknik?

9 SLUT Av: Stina, Sanna & Fanny


Ladda ner ppt "Mobiltelefonins utveckling"

Liknande presentationer


Google-annonser