Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Tredje världskrig Hur kan ett tredje världskrig uppstå och vart kommer Sverige stå? Ellen, Julia, Leo och John.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Tredje världskrig Hur kan ett tredje världskrig uppstå och vart kommer Sverige stå? Ellen, Julia, Leo och John."— Presentationens avskrift:

1 Tredje världskrig Hur kan ett tredje världskrig uppstå och vart kommer Sverige stå? Ellen, Julia, Leo och John.

2 En del påstår att det redan har varit ett tredje världskrig
En del påstår att det redan har varit ett tredje världskrig. Det kalla kriget mot terrorism på 1900 talet. Det kalla kriget omfattade bara USA så man kan inte kalla det ett världskrig.

3 Olika senarium

4 Nato/ryssland senarumet
Nato är en politisk och en militär allians. De jobbar med att skydda frihet. Just nu har Nato 28 medlemsländer och två av länderna är USA och England. Sverige och Finland är inte med i Nato just nu men om vi gick med skulle det vara en stor fördel för Nato eftersom att Sverige har en stor och bra vapenexport. Rysslands utrikesminister har sagt till Finland om de går med i Nato kommer ett tredjevärldskrig bryta ut. Anledningen till att Finland vill gå med är för att det skulle ta bort osäkerheten i Finland. Om Finland och Sverige gick med skulle det bli ökad försvarsstyrka i Norden. I det tredjevärldskriget skulle det antagligen vara Nato mot Ryssland och eventuella länder. Det bästa vi i Sverige kan göra för att stå utanför kriget är att inte gå med i Nato. Sverige är egentligen nästan med i Nato men vi är inte med officiellt. Om vi går med kommer vi få ökade krav på oss och ett större militärt engagemang.

5 En annan anledning till krig
En mindre trolig inledning kan vara efter ett enkelt misstag.  Många gånger tidigare har olika system varnat för attacker, men det har varit misstag flera gånger, och alltid varit fel rörande atomvapen. Felen har blivit lättare att rensa bort med dagens teknologi, men allt som behövs är en varning och någon som inte tycker att det är värt att vänta på att det är ett felmeddelande, eller att faktiskt få bomber över sig och hål i magen. Vid sådana här tillfällen så sitter soldater på helspänn i väntan på bomber, och plan har i vissa fall redan åkt iväg för att börja bomba tillbaka. Som svar på detta borde man ju fokusera på att kolla datorerna nån gång. Och så klart så borde man inte svara en bombattack med att skicka tillbaka bomber, utan med att försöka förstöra de inkommande bomberna

6 Vart kommer Sverige stå?
Det skulle inte vara bra för Sverige att vara med i krig för vi skulle inte få en tillräckligt stor armé. Detta kan då leda till att man förlorar på det viset att man är för få. Antagligen kommer Sverige försöka stå utanför kriget som vi gjort de tidigare världskrigen. Om Sverige vill exportera vapen måste de välja sida.

7 Källor Leo, John, Ellen och JUlia
Eftersom ett tredjevärldskrig är något som kommer hända i framtiden så har vi skrivit vad vi själva tror kan hända.


Ladda ner ppt "Tredje världskrig Hur kan ett tredje världskrig uppstå och vart kommer Sverige stå? Ellen, Julia, Leo och John."

Liknande presentationer


Google-annonser