Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

<1987 Föregående årsmodeller av mobiltelefoner är inget av värde och vi räknar inte följande som s.k. mobiltelefoner. Finns även inga bilder på dessa.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "<1987 Föregående årsmodeller av mobiltelefoner är inget av värde och vi räknar inte följande som s.k. mobiltelefoner. Finns även inga bilder på dessa."— Presentationens avskrift:

1 <1987 Föregående årsmodeller av mobiltelefoner är inget av värde och vi räknar inte följande som s.k. mobiltelefoner. Finns även inga bilder på dessa.

2 Sony Ericsson släppte sin första mobiltelefon.
1987 År 1987 Sony Ericsson släppte sin första mobiltelefon. ”Hotline Pocket” hette denne & vägde enbart 750 gram. Den blev mycket populär. Dessvärre var telefonen väldigt dyr, kostade uppåt 40,000:- Samma år kom även Nokia's Cityman, vilket var en snarlik modell av en mobiltelefon.

3 1992 År 1992 Det här året kom GSM nätet igång, efterföljaren till NMT.
Skillnaden är att GSM är digitalt, till skillnad från NMT. Samma år lanserade Ericsson sin första digitala GSM telefon. Den hette Ericsson GH197

4 1994 Ericsson släpper ännu en digital mobil.
Samma år släppte även Nokia sin första digitala mobiltelefon, trotjänaren Nokia 2110. Det var den första mobiltelefonen med stöd för data, fax & SMS-text.

5 2000 Nokia släpper sin mobiltelefon vid namn Nokia Den är den mest sålda under det fjärde kvartalet av 2000, tillverkad i 126 miljoner exemplar. Samma år släppte Ericsson sin mobil ”hajfenan”, även kallad R310. Troligtvis den mest vattentäta och slagtåliga mobilen. Året efter slog konsumentföretaget Sony och mobiltillverkarna Ericsson ihop till Sony Ericsson.

6 2005 Detta året släppte Sony Ericsson sin första Walkman mobil. W600
Utvecklingen av Walkman eskalerar från och med att de släpper den. Den blir en storsäljare, och det släpps många olika Walkman-modeller.

7 2007 Apple släpper sin första iPhone, den blir en succé. Den utsågs till och med av Time Magazine till årets uppfinning 2007.

8 2009 Aino och Satio lanserades år Satio till höger, en smartphone. Aino till vänster.

9 2011> Nu för tiden släpps varje år väldigt många mobiltelefoner, och mobiltelefonerna börjar mer och mer likna datorer. Ingen vet hur de i framtiden kommer att se ut. De största tillverkarna för tillfället är Apple, Sony Ericsson, HTC, Nokia, Samsung m.fl.

10 Varför utvecklar vi teknik?
Därför att det ska bli enklare att kunna kommunicera med varandra. Man utvecklade sms därför att man, istället för att behöva ringa, skulle kunna skicka iväg ett snabbt sms. På senare tid har man även kunnat använda sig utav internet, och det underlättar ju verkligen. Vi utvecklar teknik för att få effektivare samt nyare teknik som gynnar oss tidsmässigt. Rappare mobiler är det som är föredraget i dagsläget. Tekniker som kommer göra det trådlösa nätverket snabbare i framtiden är t.ex 4G som för tillfället är det snabbaste. Vi utvecklar teknik för att få mer simplicitet i tekniken, t.ex. göra mobilen mindre, smalare & lättare.

11 Inverkan på miljön och människan
När man pratar i telefon så träffas man utav strålning. Det kan vara skadligt. Att tillverka mobilerna kan vara skadligt för miljön, därför har man på senare tid börjat tillverka miljömobiler. Detta är en miljömobil.


Ladda ner ppt "<1987 Föregående årsmodeller av mobiltelefoner är inget av värde och vi räknar inte följande som s.k. mobiltelefoner. Finns även inga bilder på dessa."

Liknande presentationer


Google-annonser