Välkommen till högstadiet på Sävar skola!

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Ledningsdeklaration Länna/Rialaenheten 2009
Advertisements

Självledarskap Som Skapar Skillnad – läsåret
Gemenskap Vi har lyckats när: Eleverna tar spontana kontakter över klass/åldersgräns Detta uppnår vi genom att: Har regelbundna aktiviteter tillsammans.
Vår vision för Segevångsskolan bygger på att vi tror att alla kan lyckas. Segevångsskolan ska vara en skola där alla är trygga, delaktiga, ansvarskännande.
Skola och arbetsliv i samverkan
Till vem riktar sig utvecklingspaketet?
Välkommen till Handels- och administrationsprogrammet HA.
Förskolan Körsbäret Handlingsplan Ht-10, Vt-11
VÅGA VISA – musik- och kulturskoleverksamhet
”Tidigare har läraren skrivit hur det har gått för mig i skolan som mamma och pappa fick läsa hemma. På utvecklingssamtalet har mest de vuxna pratat och.
Carina Bergqvist Torvallaskolan
Learning Study / Stöd för genomförande och dokumentation
Föräldramöte 12 september 2011
Värdegrund 1.
Ulla Forsberg Marco Suares Fårdala skola, Tyresö kommun
Föräldramöte 11/ Välkomna till Syskonavdelningarnas föräldramöte 2011.
Nya Elementar!.
KULTURSKOLA 2009 Marknadsundersökning 2006 Musik och Dansskolan.
Kvalitet och inflytande i förskolan och skolan
Lika Behandlings Plan Verksamhetsåret 2012/2013
Vi vill att varje 5 – åring som lämnar våra förskolor i Avesta kommun…
Utveckling av Kapellbacken 2013/2014
Pedagogisk dokumentation
Fagrabäckskolan ska vara Växjös bästa 7-9 – skola där eleverna känner trygghet och får kunskaper för att utvecklas i en föränderlig värld!
Elevinflytande i planeringen av undervisningen
Söderbymalmsskolan Fotbollsprofil.
Kärnvärden.
, Hej, Nu har snart en termin gått av det här verksamhetsåret. Vi som jobbar med och för era barn summerar det pedagogiska arbetet på förskolan och konstaterar.
”En sund själ i en sund kropp” GRANSÄTERSKOLANS PROFIL.
Vad bör en hälsopedagog kunna?
Vägen mot en timplanelös skola
1993 VARBERG 2007 TROLLHÄTTAN 2014 I 13 STÄDER 288 PERSONER ANSTÄLLDA 2420 ELEVER HUVUDMANNEN LBS KREATIVA GYMNASIET.
Kunskaper Mål: Öka eleverna läs- och skrivförmåga Elever som lätt når kunskapskraven som minst ska uppnås upplever att de får ledning och stimulans att.
Jakobsgårdskolan ansvar - kunskap - självkänsla - framtid Lokal arbetsplan Prioriterade mål under året! Pedagogik i klassrummet För att uppnå.
Förskolan Sandviks lärmiljöer utifrån läroplanen
Föräldraråd
Information inför skolstart år 6 HT-2013
Välkommen till årets Ordförandeseminarium 4 – 5 oktober 2014 Här möts vi som vill göra skillnad! 1.
Välkomna till Fristorpsskolan. Organisation 4 arbetslag (a-d), arbetslag d är idrottsklassen. Lärarna i arbetslaget undervisar oftast i eget arbetslag.
Välkommen till Kattfots föräldramöte!
Lokal arbetsplan Hedlunda skola Kunskaper, utveckling och lärande Barnen/eleverna ska känna sig trygga, respekterade och ha demokratiska värderingar.
Välkommen till Braås skola
Spångas EHT-plan en elevhälsoplan efter de nya Allmänna råd för arbete med extra anpassningar, särskilt stöd och åtgärdsprogram.
Prioriterat utvecklingsområde 10/11
Tyresö förskola och skola
Lars Kaggskolan Prioriterade områden
Läroplansträff Välkomna!.
Elevdemokrati i praktiken
En arena för lek och kompisskap
Rubinen Åk 9 Välkomna !. Speciellt schema denna vecka  Tisdag-Torsdag  Fredag/ Lektioner enligt ordinarie schema  Välkommen tillbaka ÅK.
Elevens val Tomaslundsskolan Vt. 10.
Nämndplan 2015.
Sävja Danmark- vår plats i världen -barns inflytande och delaktighet
Välkommen till Brunna, Gröna Lund och Stamvägens förskolor
Rudboda skolas fritidshem och fritidsklubb
Hur får vi Sigbox att bli en helhet? BFL, SUA, IKT.
Analys/bakgrund Problembild Mål/syfte Ansvar Tid Utvärdering
VERKTYG FÖR BEDÖMNING AV FÖRSKOLANS MÅLUPPFYLLELSE Funktionell kvalitet.
Kunskap i kombination med Trygghet, Delaktighet & Ansvar Grimstaskolan, Grymsta skolan.
Skolinspektionen Bra tillsyn – bättre skola - Det pedagogiska ledarskapet.
Hjärtligt välkomna till oss på Hörningsnässkolan Föräldramöte september 2016.
Välkommen!! Förskoleklass hösten 2017.
-kan visa kunskap om vikten av goda relationer till elev och personal
Funktionell kvalitet VERKTYG FÖR BEDÖMNING AV FÖRSKOLANS MÅLUPPFYLLELSE OCH PEDAGOGISKA PROCESSER.
Presentation Vård och omsorgscollege
BESÖK OSS PÅ EDGYMNASIET.SE OCH FACEBOOK
Värdedokument Uddens Förskola rev. Aug. 2016
Värdedokument Uddens Förskola rev. Aug. 2017
Välkomna på föräldramöte
Välkomna! Dagordning Inledning: Helene Moquist, Uppföljningsenheten
Presentationens avskrift:

Välkommen till högstadiet på Sävar skola! Rektor Johannes Greiser Ansvarar för arbetslag ett. Rektor Jan Grönlund Ansvarar för arbetslag två.

Välkommen till högstadiet på Sävar skola! Eleverna på högstadiet kommer i huvudsak från årskurs sex på Sävar skola men även sexorna från Täfteå, Bullmark och Botsmark börjar hos oss. Under läsåret 2013/2014 är antalet elever ca 225 fördelade på tre nior, fyra åttor och tre sjuor.

Välkommen till högstadiet på Sävar skola! Vi tror på ... ...kraften i den personliga relationen mellan elever och personal. Vi är rädda om vår Sävaranda, där vi alla vuxna känner ett kollektivt ansvar att se, hjälpa och stötta våra elever. Du som förälder eller elev kommer att märka att vi strävar efter samsyn och öppenhet där våra elevers kunskap och sociala utveckling ligger i fokus.

Personal på högstadiet 24 pedagoger som alla är behöriga. Dess är fördelade på två arbetslag och undervisar i princip endast de elever som tillhör det egna arbetslaget Två specialpedagoger som ansvarar för var sitt arbetslag. Studie- och yrkesvägledare (SYV), jobbar 60 % på Sävar skola Skolsköterska som på 100 % av sin tjänst ansvarar för årskurserna 7 – 9. Psykolog som på 100 % av sin tjänst ansvarar för Sävar skolområde. Kurator som på 100 % av sin tjänst ansvarar för Sävar skolområde. En fritidsledare som ansvarar för elevernas uppehållsrum (Uppis)

Välkommen till högstadiet på Sävar skola! Elevinflytande Vi vet att engagerade elever tar ansvar. Elevrådet arrangerar bl.a. temadagar för att öka sammanhållningen. Under ”Fräcka fredag” får man välja bland ett flertal olika aktiviteter. Stående varje år är skotersafari, andra år har självförsvar, mat och dans funnits bland valen. Elevcafeterian i Uppis drivs i samarbete med eleverna i åk 9.

Livskunskap på Sävar skola! Livskunskapen är ett komplement till det dagliga värdegrundsarbete som sker på skolan. Här ges eleverna möjlighet att diskutera och reflektera över sitt och andras sätt att vara och bete sig, utan att deras åsikter och förmågor bedöms och betygssätts. Livskunskapen är ett sätt att ytterligare stärka elevernas trygghet, självkänsla, gruppkänsla och förmåga att hantera olika situationer i livet. Vi vill att eleverna via Livskunskapen ska lämna skolan utrustade med verktyg att hantera olika situationer i livet samt ha den sociala kompetens som är nödvändig i dagens föränderliga samhälle.

Fotbollsprofilen på Sävar skola! Fotbollsprofilen vänder sig till elever som är intresserade av att kombinera studier med fotboll. Två dagar/vecka kommer eleverna att ha fotboll på schemat. Dessa elever kommer, utöver allmän fotbollsträning, dessutom utbildas i annat som behövs för att bli en bättre fotbollsspelare, kost och hälsa, taktik, etik och moral samt ledarskap. En viktig aspekt som vi vill betona är elevernas inställning, attityd och ambition.

Musikprofilen på Sävar skola! Förutom den ordinarie klassundervisningen får elever med musikprofil 2 extra musiklektioner i veckan. Under dessa lektioner arbetar vi med ensemblespel, sång, gehörs- och musiklära, samt med ett projekt som vi sätter upp och som varje årskurs arbetar med. Ett sådant konkret projektmål utmanar eleverna till att våga stå för en idé och presentera den inför publik. I ett sådant projekt blir samarbeten med tex. handens arbete och andra externa aktörer ett naturligt inslag.

Praktisk/estetisk profil på Sävar skola! I Praktisk/Estetisk profil (Handens arbete) kommer du som elev att få delta i ett samarbete med flera olika skapande och kommunikativa ämnen som hemkunskap, bild, trä/metall och textilslöjd. Det betyder att du får träna dig på att vara kreativ, lära dig mer om design, form och hur man planerar ett projekt. Du kommer också att få möjlighet att praktiskt genomföra dina egna idéer i olika material och tekniker. Kurserna i Praktisk/Estetiska profilen är upplagda på tre år. Det betyder att du som söker denna profil förväntas delta under hela studietiden på högstadiet. Under ett läsår kommer du att ha ett tillfälle med alla ämnen som ingår.

Historia, Drama- och Rollspelsprofil Genom att använda drama, bordsspel och rollspel för att skapa inlevelse och nyfikenhet för då-, nu- och framtid ska vi skapa ett genuint intresse och en förståelse för historien som ett verktyg för att förstå samhällen under olika epoker. Många pjäser och dramer utspelas i historisk tid eller miljö. Med hjälp av etablerade eller nyskrivna verk ska vi utveckla elevernas förståelse för andra tider och miljöer. Rollspel och bordspel är ofta förankrade i historiska miljöer eller i andra kulturer och kommer att bilda ett starkt stöd för arbetet i denna inriktning.

Välkommen till högstadiet på Sävar skola! Rektor Johannes Greiser Ansvarar för arbetslag ett. Rektor Jan Grönlund Ansvarar för arbetslag två.