Att teckna är stort Följ skolans bloggar

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Ledningsdeklaration Länna/Rialaenheten 2009
Advertisements

Självledarskap Som Skapar Skillnad – läsåret
Gemenskap Vi har lyckats när: Eleverna tar spontana kontakter över klass/åldersgräns Detta uppnår vi genom att: Har regelbundna aktiviteter tillsammans.
Hur kan vi arbeta mot mobbning. eller Hur kan vi arbeta för vänskap
Kristinedalskolan F-9 skola i Stenungsund 600 elever 19 språk.
Kliv 2.0 Kultur och lärande i vardagen
Ulla Wiklund Musiker/kompositör Rytmiklärare Kungl. Musikhögskolan
Vi bläddrar i minnenas arkiv eller Va’ va de vi sa Om framtiden !
Förskolan Körsbäret Handlingsplan Ht-10, Vt-11
Gymnasiearbetet p..
Så här jobbar vi på smaragden
Att arbeta med forskningscirklar Ett projekt vid Uppsala universitet Kerstin Rydbeck, Institutionen för ABM Mia Carlberg, Universitetsbiblioteket
Carina Bergqvist Torvallaskolan
Kultur för alla – gäller det mig
Källbystugans kvalitetsarbete
Nuläges Analys - utse en bordsvärd - utse en tidshållare - utse en sekreterare Runda Vilka framgångar ser du att ni redan har gjort i i ert projekt? Vilka.
Kvalitetsredovosning  Analys och bedömning av måluppfyllelse i verksamheten som helhet  Prioriterade mål och åtgärder
Ulla Wiklund 2013/Reflektum AB
MIK-verktyg i klassrummet Pernilla Laursen
Nya Elementar!.
Bedömning för lärande Workshop för nyckelpersoner i Sundsvalls kommun
hållbar utveckling över gränserna
Film i särskolan Film i Särskolan – Pia-Mari Wehrling
Förändringar i skolan En sammanfattning av de förändringar som påverkar er föräldrar Urban Åström Förvaltningschef BoU Lars Thorin Utvecklingsledare BoU.
Utveckling av Kapellbacken 2013/2014
NUVA Medlemmar i NUVA hösten 2010 Gunnar Forsman Berit Mannberg Susanne Torstensson Johnny Molton Anna Granberg Alevtina Kuzub Stefan EdqvistHelen Ekholm.
Inlärningsmiljö för att öka motivation
Case seminarium: Individuell Reflektion
Lokal pedagogisk planering
Studenter Lär Av Studenter ”SLAS”
The big 5 1.
Hur stort är steget att gå från analog till digital skola och hur tar du steget? Bitte Henriksson 20 mars 2012 Vi har pratat ett bra tag om den digitala.
Läroplansträff Välkomna. Dagens arbete Björkbackaskolan presenterar sitt framgångsrika arbete med lärandeuppdraget Bedömning för lärande -
En presentation av projektet om hur intresse och måluppfyllelse kan utvecklas för teknik och naturvetenskapliga ämnen. Paul Pakkala 25/
Lärares planeringsarbete!
Om övningsskolor presentation gjord av Stockholms universitet (Cecilia Netje) vid den nationella VFU-konferensen den 12 april, 2013.
Bedömning.
IKT i nöd och lust! Hur får man eleverna att ta eget ansvar? Hur får man dem att samarbeta? Och hur får man lärare att vilja jobba ämnesövergripande?
Nya förutsättningar för lärande
Matematiklyftet Märta-Stina Gahlin Lundberg
FIRST LEGO LEAGUE HVEM STÅR BAK? Stiftelsens FIRST Scandinavia står bakom FIRST LEGO League turneringarna i Skandinavien. "Stiftelsens uppdrag är.
FIRST LEGO League FIRST LEGO League - information.
Informationsträff för lärare i praktiska och estetiska ämnen :00 – 15:30 Om utvecklingsarbeten på skolor, i syfte att förbättra ämnesundervisningen.
- fortsatt arbete med de nya läroplanen med tillhörande kursplaner
Lokal arbetsplan Hedlunda skola Kunskaper, utveckling och lärande Barnen/eleverna ska känna sig trygga, respekterade och ha demokratiska värderingar.
Elevaktiva utvecklingssamtal
FIRST LEGO League 2015 Östersund FIRST LEGO League - Information.
Uppsala universitet Institutionen för utbildning, kultur och medier Monica Langerth Zetterman.
Välkommen till Braås skola
Förskoleklassen Torpshammar
KVALITETSREDOVISNING En dokumentation över kvalitetsarbete.
W EBQUEST Vad är det?. W EBQUEST : HISTORIA OCH DEFINITION Konceptet Webquest utvecklades 1995 av Bernie Dodge i samarbete med Tom March vid San Diego.
Läroplansträff Välkomna!.
Demokratibegreppet Det offentliga skolväsendet vilar på demokratins grund. Skolans uppgift är att låta varje elev finna sin unika egenart och därigenom.
Projektarbetet 2012 En 100-poängskurs som är gemensam för alla gymnasieelever - men som ändå skiljer sig åt…
Vad handlar det om?. EcoCraft Allt handlar om hållbar utveckling, vikten av identitet, viljan till det unika, lusten att skapa, lusten att visa och dela.
Sociala medier för pedagoger och elever. Läroplan ” Eleverna ska också kunna orientera sig i en komplex verklighet med stort informationsflöde och snabb.
Lgr 11 - fortsatt arbete med de nya läroplanen med tillhörande kursplaner.
Frågor om elevinflytande till elever i åk 3 – 9 i grundskolan
Utomhusmatematik i elevens närmiljö
Temaområde 1 Ledarskap i skolan – att leda lärande.
Vilka är vi? Dotterbolag till Skådebanan Västra Götaland Gränssnittet mellan konsten och kulturen och andra samhällsarenor Policyarbete Utveckling av gränssnittet.
Exempel på skriftligt omdöme
Läroplansnätverk skola Välkomna!. Dagordning Nyckelpersonernas uppdrag Kort återblick från studiedagen om bedömning den 20/8 Ca 9.30 fika Bedömning.
När du tar en gammal sak och ger den ett nytt användningsområde När du tar en trasig sak, kompletterar med nytt material och gör om prylen När du använder.
QR-koder ”Skolan ska ansvara för att varje elev efter genomgången grundskola kan använda modern teknik som ett verktyg för kunskapssökande, kommunikation,
Lära för livet!.
DET-Uppgifter.
Pedagogen och det entreprenöriella lärandet
Pedagogen och det entreprenöriella lärandet
Presentationens avskrift:

Att teckna är stort Följ skolans bloggar bigdrawnyboskolan.wordpress.com och klivtibro.wordpress.com

Projektet samordnas av Akvarellmuseét i Skärhamn Nyboskolan är en av åtta skolor i Västra Götaland som deltar i projektet "Att teckna är stort". Det är ett projekt med anknytning till det stora teckningseventet Big Draw, och man arbetar för att teckning ska bli ett naturligare redskap i inlärningen.  Finansieras av Postkodmiljonären

Projektledare Pia Wretlind Känd på Nyboskolan genom KLIV 2.0 En skola utan kultur är ingen skola. Vi tar genom KLIV 2.0 ett nytt steg mot en kulturrik skola. Vi arbetar med de processer som forskningen visar på är bra för lärandet. Vi arbetar med alla sinnen och med känslan inom allt lärande.

Två konsultkonstnärer I åtta månader kommer Anna Gärberg och Jenny Eriksson jobba på skolan 25% 10 timmar/vecka Fortbildning för lärare ingår i projektet

Syfte Visa på att teckning ökar lusten och förmågan till lärandet i sig inom alla ämnen. Öva upp "divergerande tänkande“: förmågan att komma på så många alternativ till ett givet exempel som möjligt. Ökar den innovativa förmågan genom träning av ögat, handet och hjärnan Lärarna får verktyg i teckning för att själva använda och utveckla sin egen kreativitet.

Mål Att påvisa resultat på att fler inlärningsmetoder ger mer kunskap

Anna Gärberg Konstnär bosatt i Hjo

Ann Bamford Anne Bamford´s THE WOW FACTORS — FAKTORERNA SOM SKAPAR KVALITET • Nära samarbete mellan skolan och utomstående konstnärer och institutioner. • Risktagande. Eleverna måste utmana sig själva. • Innehållet spelade ingen roll så länge det var meningsfullt för eleverna. • Eleverna måste ges tillfälle att visa vad de gjort i en utställning, föreläsning, etcetera. • Bedömning. Eleverna måste få visa vad de har lärt sig. • Reflektion. Eleverna måste reflektera över vad de gjorde bra, mindre bra och vad de kan göra bättre. • Likvärdig utbildning. Alla måste ges tillgång till utbildningen. Även de som inte kan sjunga ska vara med i kören, till exempel.

Konstnär och kultursekreterare i Tibro kommun Jenny Eriksson Konstnär och kultursekreterare i Tibro kommun